Planuję wycieczkę do Moskwy. Dzięki za fotki. Jak zwykle podobają się.:)
Widelec w galerii - super.
Wersja do druku
Planuję wycieczkę do Moskwy. Dzięki za fotki. Jak zwykle podobają się.:)
Widelec w galerii - super.
Sam to raczej nie będę ryzykował. Chyba jakiś wyjazd zorganizowany ale strasznie drogo i odkładam to na lepsze czasy.:grin:
81- ciekawy półokragły domek, 83- widelec w takiej sytuacji bez Twojego wyjaśnienia bym pominął a tak zabawny i niespotykany motyw, 84- lataranka i ławeczki sympatyczne.
82- miodny widoczek.
85 - również bardzo mi się podoba.
Lubię tu do Ciebie zaglądać, bo świetne te Twoje zdjęcia.
Ach, blog również bardzo fajny. :)
a dziękuję, bardzo mi miło że fotki się podobają...
no i nie wiedziałem że ktokolwiek zagląda na bloga :D
w sumie to się z nim trochę miotam, dużo rzeczy mi nie pasuje ale czasu brak na cokolwiek więc zostawię tak jak jest i po prostu będę wrzucał foty :P
a propo zdjątek - wrzucam PKS z Luxemburga, fajowe miejsce.
Fajne :) jeden mankament widzę słupy przy przystankach zlewają się :)
no... dałem po suwakach :D
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
a tak a propo - zdjęcia prawie nic a nic nie prostowałem(!), udało mi sie cyknąć podczas jazdy autobusem bez dachu, siedziałem dość wysoko i była mega wygodna perspektywa.
Bardzo ładna fotka. Choć osobiście w zasadzie wolę kolor to w tym wypadku B&W naprawdę się podoba.:grin:
86- bardzo przyjemny widoczek. Ładnie w nim wszystko co dotyczy kompozycji i oświetlenia się zgrało.
szuflada, kawałek architektury z Frankfurtu
pzdr.
Fajny, wypatrzony motyw z rytmem szczebli.
heh masz oko :)
Ciekawe fotki w tej Twojej szufladzie.:grin:
ostanie świetne!
Dobre :grin:
Świetnie wypatrzone.
pewna alpejska wioska...
Fajny kadr :)
Ciekawi mnie, czy to ziarno to zamierzone, czy tak wyszło z obróbki, żeby pokazać promienie padające na dom. Trochę krzywy zresztą :-P
Fajna fota, nawet przy tym ziarnie ktore nadaje jej charakteru.
Tylko domek powinienes ciutke wyprostowac jak juz zauwazyl Helmuth, bo sprawia wrazenie, ze zaraz zjedzie z tej gorki:wink:
nie wytrzymam z tym prostowaniem :)
oto ver2 - domek już nie leci w dół + nieco inna obróbka
aha, ziarno nie zamierzone. Fota robiona na 40-150'tką i ziarno naturalne.
Pierwsza obrobka bardziej mi sie podoba i aby byc troche upierdliwa dodam, ze domek jeszcze leci ( tak na moje babskie oko :wink:)
No co ty, ja tylko zartowalam :mrgreen:
świetny kadr :) oraz te promienie światła :)
Z dzisiejszego jesiennego spacerku.
Przy okazji przesłony 22 odkryłem że cała matryca jest zasyfiona :(
Ani gruszka ani system w puszce nie daje rady, pozostaje chyba tylko serwis :/
i jeszcze jedno, panoramka tym razem
Hmmm :roll:
Może niesłusznie ale uważam, że to bardzo trudne zadanie- panorama z tego miejsca, z Westhafen Tower na pierwszym planie. Też próbowałem i nijak mi nie pasowało. Z tego miejsca, Westhafen Tower jest za duży w stosunku do pozostałych budynków. Gdyby zrobić drugi rząd zdjęć, żeby pokazać całą Westhafen Tower, to budynki z lewej będą maciupeńkie. To takie moje przemyślenia :).
Wracając do Twojej panoramy, trochę dziwnie wygląda ucięty budynek Westhafen Tower, może lepiej byłoby skończyć panoramę przed nim? Trochę za dużo czerwieni jak dla mnie, poza tym dobrze :wink:
zgadzam sie, aczkolwiek miejsce uwazam za bardzo ciekawe i napewno zrobie podejscie nr 2. Wczoraj zona nie miala juz cierpliwosci wiec nie mialem zbyt duzo czasu.
A co do czerwieni.. to przyznam sie bez bicia ze sprapralem balans bieli przy robieniu foty i przy wywolywaniu rawow najpierw skleilem, obrobilem a potem zorientowalem sie o balansie ;/ nie chcialo mi sie juz zaczynac od nowa wiec ratowalem sie suwakami.. jak widac nie odzyskalem poprawnego wb w 100%
pzdr
P.S. twojego rawa obejrze jak wroce z roboty
Podobają mi się te 2 ostatnie zdjęcia. Panorama również fajna. No może rzeczywiście ucięty budynek trochę śmisznie wygląda. Ale sama pora i wykonanie świetne na obu zdjęciach.
Czy czerwono? Jakoś nie razi. Wręcz przeciwnie - bardzo ciekawie kolorystycznie.
Mnie natomiast bardzo spodobał sie domek w Alpach i to głównie za sprawą fantastycznego swiatła. W galerii dałem wyraz. Ostatnie dwa zdjęcia to pierwsze na tak ponieważ zawarłeś ładny widok nowoczesnych budynków. Panorama głównie za sprawą dość ostrego przycięcia wieży nie bardzo podchodzi, gdyż pomimo takiego ujęcia mocno wraz z odbiciem w wodzie dzieli kadr.
Dzięki wszystkim za wejścia i komentarze!
Wiejo - co do dzielenia kadru - to było zamierzone (ucięcie też). Chciałem zrównoważyć kadr bo jak pewnie widzicie po prawej stronie jest znacznie "ciężej" niż po lewej. Ucięty budynek wraz z pełnym odbiciem miał za zadanie balansować podłużny kadr.
może się podobać a może nie, zdecydowałem tak bo lubię eksperymentować i szukać "innych" kadrów niż te pospolite :)
jeszcze raz dziękówki. Jak będę w weekend na spacerku do zrobię podejście nr 2 do tego miejsca tym razem bez "uciętego" budynku
Z ostatniej wrzutki pierwsze bardzo ladne :grin:
Słabo się znam na temacie żeby pisać jakieś opinie ale fotki przejrzałem wszystkie i MZ super
co by wątek nie umarł wrzucam jedno z szuflady. Zrobione w grudniu 2009, moja rodzinna miejscowość - Bielawa
jeszcze jedno z tego spacerku, tym razem w kwadrat
P.S. Można jakoś wyłączyć tą nową opcję wyświetlania miniaturek?
Pierwsze widok rozległy i zapewne ładny jednak w tym wydaniu wydaje mi się trochę za jednolicie szary. W drugim fajnie prowadzi droga otoczona drzewami i tutaj dodałbym trochę kontrastu aby wzmocnić akcent iglaków.
No i w końcu... udało mi się wygrzebać na krótki spacer coby coś popstrykać. Od dłuższego czasu się zbierałem, ale zawsze coś, a to pogoda a to brak światła... dziś się udało wyrwać i było całkiem spoko.
A oto kilka ujęć z zamglonego Frankfurtu:
#93, #94, #95, #96, #97, #98
P.S. Nie wiem jak zrobić żeby numerki były obok zdjęć :/
No tak pół na pół. Trzy ostatnie świetne, ładna obróbka i dynamika. Ale 3 pierwsze to raczej przypadkowe i mdłe pstryki.
Z architektury to 6. jak dla mnie.....