Wiejo, dzięki za życzenia i komentarz.
Domadm - bo to rzeczywiście trochę eksperymentalnie potraktowałem....
Wersja do druku
Wiejo, dzięki za życzenia i komentarz.
Domadm - bo to rzeczywiście trochę eksperymentalnie potraktowałem....
ostatnie bardzo bardzo na TAK
czysto, subtelnie, wyraziście a do tego pięknie. Jestem naprawdę pod wrażeniem jak wspaniale koi oczy ten portret.
Bardzo miłe dla oka, byłoby super krystaliczne, tylko ten ciemny dekolt - troszkę nie pasuje - ale to tylko MZ.
pzdr
dzięki za komentarze.
Coś o zdjęciu - robione E-3 z 14-54 + FL 50 ustawiona do góry i odbijałem od dłoni, zeby tylko ładnie rozświetlić twarz...Prz okazji dowiedziałem się co znaczy trzymać w jednej ręce E-3 z gripem, szkłem i lampą.
Ubranie Asi - cóż, wolałbym inne ale sesja powstała zupełnie spontanicznie w Parku Szczytnickim na spacerze z dwójką dzieci - to nie było planowane. Ale widzę że mi się żona rozkręca więc kto wie co jeszcze pokażemy....:)
Wieczorem wstawię fotkę w oryginale - tutaj żeby zrobić trochę porządku, wystemplowałem całą prawą stronę - tło było kolorowe bo portret robiłem z ławki i widać było plamy liści, spodni itd...nie wiem jaka wersja lepsza - ocenicie sami.
Włożę portrecik w kolorze i bez stempla.
Dzięki za odwiedziny
Super portret :D bardzo mi sie podoba ;)
fenomenalnie. Lessie jak wstawisz org to opisz jeszcze jaką obróbkę zastosowałeś w sofcie
piękny portrecik, może bym bardziej rozmył duł (zastosował mniejszą GO)
Bardzo ładnie, ale było już takie ujęcie tylko odwrócone i kolorowe :)
81
Asia
kolejne z parkowej sesji
co do poprzednich pytań o obróbkę to:
1. Lekkie gładzenie ala willow z małymi własnymi modyfikacjami
2. troszkę suwania barwą i nasyceniem, troszkę krzywych
3. Gdzie niegdzie ( razem czy osobno?) łatka
4. Podkreslenie oczu ( białka i wzmocnienie makijażu )
5. Wyskalowanie i wyostrzenie wybiórcze
A to na szybko:))
Bardzo dobrze zrobiona fotk, pieknie się obrabia.
Fotka 81. -podoba mi się ujęcie, takie ciepłe. Obróbka i BW także. Oczy w niebie;-)
Ostatnie chyba bym wolał w kolorze. Bardzo fajna ta seria z Asią. Uznanie dla zdjęć i modelki :)
Cały reportaż z koncertu mi się podoba. Jest niejednorodny tematycznie. Zazwyczaj tego typu "reportaże" kończą się na kilkunastu fotach wokalisty przeplatanych paroma fotami gitarzysty... Tu mamy fajną opowieść o KONCERCIE a nie o zespole. Niektórzy marudzą, że butelka, że coś tam. A mnie właśnie to urzeka. Z butelkowego kadru wysnuwam całą gorącą atmosferę koncertu.
Nie wiem, nie analizowałem poszczególnych ujęć. To cała opowieść i jako taka bardzo mi się podobała. Dawno nie oglądałem na forum zdjęć z takim zainteresowaniem!
no alakin,
pocieszyłeś mnie bo właśnie tak sobie to w głowie poukładałem - jako zapis koncertu, z różnymi jego elementami, czasem nieco innymi i niewidzialnymi dla obserwatora zza barierki.
Kurcze ostatnie zarówno bw jak i kolor bardzo mi się podoba. Jedno i drugie ma swój urok i cięzko wybrać które lepsze. Oba rewelka.
Wiesz co, nie wiem na 100%, ale mam takie odczucie, ze tej modelce zdecydowanie lepiej pasuje być w BW. Możliwe że to autosugestia po tych genialnych fotkach gdzie patrzy do góry i twoje i ksb wersje są prześliczne. Dlatego bym dał czarno białą wersję
wiesz że mi jakoś też leży WB, choć generalnie raczej nie jestem zwolennikiem skali szarości. Jeśli chodzi o fotografię to jestem dzieckiem cyfry, przekombinowanych, podbitych kolorów itd...Ale trzeba być postępowym :)
Ostatnio to nawet sepię polubiłem i ładne ziarno. Choć to ostatnie najmniej :)
w wersji kolorowej czuć że to jesienna sesja, BW akurat zabija tutaj to doznanie.
Ale oba są świetne.
Ja się tam nie znam na portretach ale fotki mi się bardzo podobają.
mi jako amatorowi fotografii takze podobaja sie obydwa, jednak te kolorki fajnie oddaja pore roku jaka mamy i wprowadza cieplo do zdjecia :) genialne :)
przedostatni jak i ostatni w wersji kolor i bw są świetnymi portretami, mają w sobie nieodparty wdzięk i urok. Bardzo podoba mi się taki sposób portretowania kobiety.
Bardzo sympatyczne zdjęcia i wywołują uśmiech. W oko wpadł kadr 87 gdzie Mikołaj chce pokołysać samolotem, może dlatego, że mu prezentów nie przywieźli.
Fajne zdarzenie pokazałeś :) 85 rewelka
Pozdrawiam
Fajnie się działo:) Ciekawy reportaż:)
Dawno tu nie zaglądałem i widzę, ze wróciłes do spottingu :)
Ostatnia trójka mi się podoba, zwłasza pierwszy kadr, samolot z rzadko spotykana kolorystyką.
Niestety, nie wiem co to za model.
a to zwykły Airbus A 320 WizzAir
Nie spodziewałbym się mikołajów na lotnisku ;-)
Z ostatnich - 90 najlepsze dla mnie
"Kaska" jest bardzo fotogeniczna, pomimo raczej szerokiej talii ;)
Fajne foty.
no,no, no... ekstra fotki;);)
Bedę dalej kibicował Twoim lotniczym pasjom. Zarówno pasażerskie jak i wojskowe samoloty bardzo fajnie przedstawiłeś.