Poprawiłem 64, czy teraz lepiej? Podoba mi się ta róża :)
Wersja do druku
Poprawiłem 64, czy teraz lepiej? Podoba mi się ta róża :)
O niebo lepsza ;)
Ata jak się podoba?
A może coś o tym?
Ostatnie bardzo udane :)
Kwiat ma piękną plastykę, aż wyrywa się z kadru.
Szumi w cieniach ale to mi nie przeszkadza.
Mi też sie podoba ...
Tak sobie myśle i chyba uważam ze dobrze ze nie pozbyłeś sie kawałka roślinki w LG ... Jestem zwolennikiem czystych kadrów ale jednak to aż tak bardzo nie przeszkadza ;)
Szumy Wojtku powiadasz ....
Hmmm ...
Ja na moim "wspaniałym" monitorze żadnych szumów nie widze :roll:
Bez kitu musze sie teleportować na platforme LCD bo tak to długo nie wyrobie :|
spośród wszystkich kwiatków pokazanych na ostatnich zdjęciach zdjęcie ostatnie odstaje od reszty.
Dla mnie ostatnia fota bardzo fajna...jak nie lubię i w zasadzie nie podobają mi się takie zdjęcia to nr 68 mógłbym rzucić nawet na tapetę.
Jak ja nie lubie kwiatow.A gdybys sie przesunal w prawo i ten paczek znalazl by sie prawie w GO i lekko nad dalia,ciecie w pionowym kadrze-nie bylo by ciekawiej?To o 68.
Taak Lucca, Twoja niechęć do kwiatów i ich fotografowania jest tu powszechnie znana ;)
Helmuth, nie sluchaj tylko zajrzyj do jego galerii...
Znam, znam kwiaty jakie "robi" Lucca i jego niechęć ;) do kwiatów, dlatego każdą jego uwagę traktuję jak najbardziej serio :)
Jeszcze dwie róże. Ostatnio staram się tak "robić" kwiaty aby tło było ciemne i widać było tylko sam kwiat. Ponieważ nie mam własnego ogrodu, skazany jestem na polowanie zza płota ;) Modele nie zawsze są pierwszej jakości, ale staram się wyszukiwać takie, które potem łatwo dadzą się "wyjąć" z tła
coraz lepsze okazy znajdujesz :) W 70. można by nieco uważać na górny płatek :)
Ładne te ostatnie.
Na drugim przyciąłeś biedaczce płatek, słychac jak płacze...
Czegos mi brakuje w tym ujeciu,moze jak przytlumic kolor bedzie spokojniej,a jednoczesnie tego bialego jakby za duzo.Chyba ostrosc troche za malo wyciagnieta.One maja w naturze ostre krawedzie,a ze tych platkow jest duzo pokazujac ostre ich krawedzie fotka zyskuje na klarownosci.Tu ja by troche to wszystko sie rozmywalo.To tylko takie moje gdybanie i nie musisz brac tego pod uwage.
Helmuth, dam Ci radę odnośnie panoram.
https://galeria.olympusclub.pl/displ...up&cat=0&pos=2
Jesli chcesz, zeby fotka pokazywała się na glównej to dodaj do niej czarne (albo w dowolnym kolorze) marginesy u góry i u dołu, żeby proporcja fotki nie przekraczała 2:1.
http://img217.imageshack.us/img217/9876/panoramage0.jpg
Fotce to nie zaszkodzi a na główną wejdzie.
Porada gratis, zresztą już to gdzieś pisałem ale nie pamiętam gdzie :)
OK dzięki! Takie proste a nie wpadłem na to :D
Wypuściłem się z aparatem "na miasto" i zrobiłem parę zdjęć. Na początek ciekawa ...no właśnie co? Jak to nazwać- rzeźba? figura? konstrukcja? pomnik?- zobaczcie sami :)
krawat to jest?Ciekawe rzeczywiście....jednak takie zdjęcia są nie w moim guście.
Świetny "pean" dla "zwisu męskiego". Drugie ujęcie bardziej mi się podoba. Ciekawe jak jest w tym miejscu wieczorem - może krawat jest jakoś podświetlony - mogłaby wtedy tez fajna fotka wyjść.
ten krawat to taki jednak trudny do zrobienia, pierwsze ujecie dobre ladne tlo, ale trudny do zidentyfikowania glowny obiekt, w drugim juz widac ze to krawat bez problemu ale tlo jakos nie pasuje, chyba za duzo zoom splaszczyl,
Też jestem ciekaw :) Kiedyś tam się przejdę wieczorem.
Na spacerze mijałem wiele wieżowców: różne konstrukcje, bryły, elewacje i zacząłem im się uważniej przyglądać. Ich formy i zestawienie z formą sąsiedniego budynku, zainspirowały mnie do zrobienia kilku zdjęć. Oto próbka:
W pierwszym ta zieleń przeszkadza ...
A drugie może być fajne ale jakoś sprytnie bym wykadrował :-P
Ostatnie leży mi najbardziej.
mnie osobiście takie zdjęcia nie pociągają ale przyjemne dla oka są,podoba mi się.
Niełatwo fotografować wieżowce gdy nie ma miejsca. Dookoła inne budynki a uliczka wąziutka ale za to ruchliwa :)
to chyba nie są spacery w Szczecinie?:???::wink:
gdzie to to?
To jest we Frankfurcie nad Menem.
Ten sam wieżowiec, z której strony by nie spojrzeć, to są ciekawe formy :):
Ostatnie dwie sztuki nie napisałem ;) bardzo ciekawe, może trochę kontrastu więcej ?
pzdr
Proste okrągłości i okrągła symetria :)
77 na tak.
Zmodyfikowabym je tylko lekko, wyrównalbym równoległość ukośnych linii i(oczywiście, jak to ja ;) ) pokombinowałbym z obróbką .
76 też OK i tez aż sie prosi o jakies niekonwencjonalne "przerobienie" ;)
Nic na to nie poradzę, lubię kombinować :mrgreen:
ostatnie fajne...podkreślone "pierze" dobrze współgra z resztą zdjęcia.
Trochę ;) inna architektura:
80 81 fajoskie
80-ka po poprawkach bardziej mi sie podoba.
Dworzec bardzo klimatyczny, kompozycja OK, tonacja jak kto lubi.