Dzięki wielkie za komentarz, to fakt zapomniało mi się o numeracji, a po jakimś czasie nie mogłem już edytować tego posta.
Myślę ze w niedziele coś jeszcze uda mi się z nich wyskorobac :)
Wersja do druku
Lumphini Park oraz widok z Baiyoke Sky Tower swietne.
Dzięki za wszystkie komentarze :) Przysiadłem trochę do tych fotek i wyskrobałem kolejną wstawkę.
Spacerując po Bangkoku, obserwowałem jak żyją prawdziwi Tajowie, co jedzą, jak spędzają wolny czas, jak zarabiają na życie.
W przeciwieństwie do ludzi pracujących w biurowcach, biedniejsi Tajowie czasu nie liczą :) Ich dzień wypełnia praca, nie rzadko od świtu do nocy, ale mimo to nie widać po nich zmęczenia są raczej szczęśliwi z tego że pracują a większość z nich robi to na własny rachunek.
Już przed godziną 6 na każdej ulicy można zobaczyć jak rozstawiają się garkuchnie z np. smażonym kurczakiem (ciężko strawne śniadanie :) )
owocami, naleśnikami mrożoną kawą itp pysznościami. Tajowie nie gotują w domu dlatego takich stoisk jest aż tak dużo, ponadto jedzenie jest tam bardzo tanie.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
Bardzo ciekawe scenki. Chciałbym zapytać, czy to prawda, że przeciętny Taj nie używa lodówki (o ile ją posiada) do innych celów niż chłodzenie napojów, i że to co złowią, wyhodują, zbiorą - możliwie szybko przetwarzają i zjadają? Takie info dostałem od sąsiada, który spędził tam ok. miesiąca i takie obserwacje poczynił.
Wydaje mi się że rzeczywiście tak jest. Przez panujące tam ekstremalne temperatury, ciężko jest przechowywać żywność. Niestety nie miałem możliwości być w prywatnym mieszkaniu wiec nie wiem jak to jest z lodówka. Ale niezbędnym urządzeniem w mieszkaniu jest klimatyzator :) prawie każdy go posiada bez niego jest bardzo ciężko. Ja ledwo tam wytrzymywalem a była to tamtejsza zima.
53. W Tajlandii króla darzy się dużym szacunkiem. Na ulicach, w domach, sklepikach można zobaczyć wiele zdjęć lub obrazów rodziny królewskiej.
54. Victory Monument
55.
56. Autobus :)
57.
58.
Fajne zdjęcia. Czekam na kolejne.
Ciekawie i egzotycznie. Podoba mi się.
ad 55 i 56 - ruch lewostronny jak widzę?