Odp: Canon eos 6d - czy warto.
wracając do pytania "czy warto kupić 6D" odpowiem - nie warto!
Z ciekawości spróbowałem zaglądnąć na niemieckie strony Canona i lipa:
(de) Zugriff verweigert
(en) access denied
(fr) accès refusé
(es) acceso denegado
(ru) доступ запрещен
(cn) 訪問被拒絕
(jp) アクセスが拒否されました
Z Polskiego IP otworzyć stron się nie da! jakieś tajemnice? spróbowałem za pośrednictwem googla i jest... jest też promocja kesz-bekowa. Tyle że o ile w Polsce objęte są nią tylko proste modele 100D i 700D to w Niemczech są także bardziej zaawansowane 70D i 6D!
Cóż, no chyba nie warto kupować aparatu, którego sam producent nie chce promować?
z ciekawostek - Francja została potraktowana podobnie jak Polska. We Włoszech dostępne jest też 70D, za to w Rosji tylko starsze 600D i 1200D. Ciekawie jest w Zjednoczonym Królestwie bo tam za 6D zwrot jest nawet 150 Funtów.
no i ciekawe, że każdą z tych stron otworzyć mogę a niemieckiej nie...
aaa jakby ktoś pytał, to w Niemczech "na fakturę nie można"
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
wracając do pytania "czy warto kupić 6D" odpowiem - nie warto!
Z ciekawości spróbowałem zaglądnąć na niemieckie strony Canona i lipa:
(de) Zugriff verweigert
(en) access denied
(fr) accès refusé
(es) acceso denegado
(ru) доступ запрещен
(cn) 訪問被拒絕
(jp) アクセスが拒否されました
Z Polskiego IP otworzyć stron się nie da! jakieś tajemnice? spróbowałem za pośrednictwem googla i jest... jest też promocja kesz-bekowa. Tyle że o ile w Polsce objęte są nią tylko proste modele 100D i 700D to w Niemczech są także bardziej zaawansowane 70D i 6D!
Cóż, no chyba nie warto kupować aparatu, którego sam producent nie chce promować?
z ciekawostek - Francja została potraktowana podobnie jak Polska. We Włoszech dostępne jest też 70D, za to w Rosji tylko starsze 600D i 1200D. Ciekawie jest w Zjednoczonym Królestwie bo tam za 6D zwrot jest nawet 150 Funtów.
no i ciekawe, że każdą z tych stron otworzyć mogę a niemieckiej nie...
aaa jakby ktoś pytał, to w Niemczech "na fakturę nie można"
Chyba nie do końca ogarniam to co napisałeś.
Chodzi Ci o tę stronę: http://www.canon.de/For_Home/Product..._6D/index.aspx ?
Bo wszedłem na nią bez problemów.
tak,
ale ja dostaję regularnie "Zugriff verweigert"
a może mój operator nie lubi niemieckich stron? tyle że na inne wchodzę bez problemu
---------- Post dodany o 11:56 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------
ps. pal licho czy da się wejść na stronę czy nie, moja myśl była taka, że gdyby Canonowi zależało na sprzedawaniu 6D w Polsce do dołączyli by ten model do promocji. A skoro im nie zależy, to po co się napalać?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
ps. pal licho czy da się wejść na stronę czy nie, moja myśl była taka, że gdyby Canonowi zależało na sprzedawaniu 6D w Polsce do dołączyli by ten model do promocji. A skoro im nie zależy, to po co się napalać?
Bo jest fajny?
To na prawdę bardzo sympatyczny aparacik i gdyby nie to że moje "wygórowane" wymagania zaspokaja w pełni 5Dc, a jak potrzebuję małego aparatu to E-M10, to pewnie bym go zakupił :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Dopiero co była fajna promocja na 6D, 400 zł zwrotu i dołączony w zestawie LR 5 i PE 5. Za jakiś czas będzie następna.
była.... ale dlaczego teraz, w ogólnoeuropejskiej akcji promocyjnej, klienci w poszczególnych krajach traktowani są inaczej?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
była.... ale dlaczego teraz, w ogólnoeuropejskiej akcji promocyjnej, klienci w poszczególnych krajach traktowani są inaczej?
Bo może wystarczająco dobrze się sprzedaje, więc po co teraz zjeżdżać z ceną? :wink:
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
tomek s
Bo może wystarczająco dobrze się sprzedaje, więc po co teraz zjeżdżać z ceną? :wink:
Pozdr
hmmm, wierzysz w to? może masz rację, nie wiem, ale w sumie to wątpię by tak było
---------- Post dodany o 14:52 ---------- Poprzedni post był o 14:23 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
tak,
ale ja dostaję regularnie "Zugriff verweigert"
a może mój operator nie lubi niemieckich stron? tyle że na inne wchodzę bez problemu
---------- Post dodany o 11:56 ---------- Poprzedni post był o 11:54 ----------
hehehe wiecie że dyskusja warto / nie warto rozpala emocje? jakiś anonim z rep. 30 powyższy post skomentował następująco :
Cytat:
Zamieszczone przez anonim
no ja rozumiem że niektóre moje poglądy są kontrowersyjne ale może warto dyskutować przy otwartej przyłbicy? Bo chciałbym zapytać czy komentarz dotyczył uwagi o operatorze internetu czy o sprzedawaniu 6D?
Po anonimowych plusach też tak jęczysz i dociekasz za co? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Po anonimowych plusach też tak jęczysz i dociekasz za co? ;)
primo - nie jęczę bo do jęczenia jeszcze daleko, czasami wszakże interesują mnie pobudki dla których ludzie obdarzają się plusami czy minusami.
secundo - pod plusami to się wszyscy podpisują (no prawie wszyscy)