więc tak jak pisałem wcześniej - czekamy w takim razie na foty które jakością dorównają zamysłowi administratora który był podział na "ocenę zdjęć" i "zdjęcia początkujących" wprowadził :)
Wersja do druku
Calkowicie zgadzam sie z Toba , ze pojawilo sie tu sporo zwyklych pstrykow. Jednak mam troche przewage, bo widzialem juz wiele zdjec autorki i dlatego napisalem, ze pojawia sie nie takie zwykle pstryki, wiec moje stwierdzenie nie tak do konca jest na wyrost. ;)
Swoja droga chcialbym zeby tyle osob co tutaj zajrzalo do mojego watku, bo mam wrazenie, ze cztytaja go ze 3 osoby i jeszcze dwie zajrza przypadkiem. ;)
Zrobiło się straszne i niezamierzone zamieszanie, więc chciałabym dodać parę zdań od siebie.
Na forum jestem od niedawna i zakładając watek nie do końca zdawałam sobie sprawę z intencji jakie kierowały administracją przy zakładaniu działow "Zdjęcia początkujących" i "Ocena zdjęć".
Krytyka merytoryczna moich zdjeć jest jak najbardziej mile widziana. Dlatego też należą się wielkie podziękowania dla helmutha i Mirek54, za pochylenie sie nad moimi zdjęciami i uświadomienie mi pewnych niedociągnięć.
Jeśli administracja uważa, że wątek znajduje się w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie go do działu "Zdjęcia początkujących". Natomiast ze swojej strony przestanę zbierać tu zdjęcia porozrzucane po różnych wątkach tematycznych i pokażę coś "z szuflady".
O ile pamiętam, podział ten został wprowadzony nie tyle ze względu na poziom zdjęć, ile na podejście autora do własnych zdjęć i jest w pełni dobrowolny. To autor decyduje gdzie zakłada wątek.
Generalnie, zasada jest taka, jak pisze apz:
To czy w konkretnym wątku pomagamy czy krytykujemy, zależy i tak od autora. Jego podejścia do własnej "twórczości" i oceny fotograficznego zaawansowania. Jedni, zaawansowani, zakładają wątek w dziale dla początkujących, bo chcą (mimo wszystko) rad. Inni (już na pierwszy rzut oka widać, że potrzebują rad) uważają, że ich prace należy podziwiać, oceniać (najlepiej pozytywnie) i dlatego zakładają wątek w dziale ocen.
Życie i tak zweryfikuje wybór :-P
helmuth - tyle podejść do zagadnienia ilu forumowiczów. Jedni zakładają tu, drudzy tam. Kiedyś ktoś jeszcze tego pilnował. Pamiętam kilka wątków przeniesionych z początkujących do oceny... w drugą stronę chyba nie. Chociaż, nawet "ocena" nie jest gwarantem dobrych zdjęć. Zrobiłem sobie niedawno rekonesans po wątkach naprawdę niezłych fotografów z naszego forum i zdarzały się okresy sporej cienizny. Normalna sinusoida w procesie twórczym...
nieważne, niepotrzebnie ruszyłem temat. Czekamy na kolejne zdjęcia Autorki, ale takie że kapcie z nóg zlecą. Dwoje forumowiczów podżyrowało kredyt zaufania, nie wypada by musieli wstydem zapłacić.
Ale macie problemy - widać, że szczęśliwi z Was ludzie :-) Ten podział dawno już jest umowny - i "starzy" forumowi wyjadacze w dziale "ocena zdjęć" też wstawiają różne fotki (lepsze i gorsze) i też odbywa się w nich dyskusja bynajmniej nie związana z oceną zdjęć.