poczekajmy na RAWY, dobrze radzę.Cytat:
Zamieszczone przez Janko Muzykant
Wersja do druku
poczekajmy na RAWY, dobrze radzę.Cytat:
Janko, duży rozrzut w Twoich preferencjach. Od Olka E3 do Canona 300D. W sumie i ten potrafi robić zdjęcia i ten. Ale to tak, jakbyś chciał się przemieścić z punktu A do punktu B. Można samochodem, ale można też PKSem. ;)
mam canona 2 cyfrowego i 3 cyfrowego i roznica jest bardzo duza na niekorzysc 3 cyferek - obcieta dynamika, zdjecia bardziej kontrastowe, glebsze cienie, mniej podatny na obrobkeCytat:
Na temat 300D wspomniałem tylko przy szumie. Na pozostałe tematy lepiej wspominać nie będę, dość powiedzieć, że praktycznie jedyne ograniczenie 300D to rozdzielczość i szumy w iso800 i wyżej (to o obrazie, bo o wartościach dodanych tu nie ma co mówić).Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ale o której parze mówisz? Bo wychodzi 300D-10D - jakość identyczna. 350D-20D-30D - jakość nieco lepsza dla dwudziestki i trzydziestki (obie bez różnic). 400D - 40D - tu nie wiadomo, według mnie jakość bardzo zbliżona.Cytat:
Zamieszczone przez gary
Na co dzień pracuję na 300, 350, 20, resztę miałem trochę w łapach.
http://marcof.smugmug.com...69826#209730900
Niezły szum na iso 400 - fotka motocyklisty. Jeśli na 400 taki to co będzie na 1600???
Janko Muzykant , mam 30d i 350d uzywane czasem jednoczesnie ;) i roznica jest bardzo duza na korzysc 30d
pzdr
No przecież pisałem, że jest różnica - dla niższych iso nie taka duża, dla wyższych spora.Cytat:
Zamieszczone przez gary
macie zdrowie, podziwiam, latać za samplami z aparatu którego produkcja dopiero rusza :) a jakie dysputy przy tym prowadzicie :D naprawde nic ciekawszego nie macie do roboty? Może mi ktoś pomoze z obrabianiem zdjeć bo nie wyrabiam :D