Odp: Voigtlander-Cosina 42,5mm f/0.95
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Tyle, że w FF mam AF, a puszkę mogę kupić używaną.
I tak wyjdzie drożej. Mikrusa też można kupić używanego, za 500 zł. Niektórzy mogą nie chcieć dopłacać paru tysięcy za sam AF. Popularność manualnych Samyangów nie wzięła przecież znikąd.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Tyle, że w FF mam AF, a puszkę mogę kupić używaną.
W m43 niestety nie ma takiej możliwości.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
I tak wyjdzie drożej. Mikrusa też można kupić używanego, za 500 zł. Niektórzy mogą nie chcieć dopłacać paru tysięcy za sam AF. Popularność manualnych Samyangów nie wzięła przecież znikąd.
I ten V powinien być właśnie w cenie zbliżonej do S. Też byłby popularny.
Jest m/noc jest impreza
http://brick.smugmug.com/Events/2014-1-New-Years-Eve
---------- Post dodany o 14:50 ---------- Poprzedni post był o 13:43 ----------
Optyczne.pl - zdjęcia przykładowe
http://www.optyczne.pl/6500-news-Voi...5%82adowe.html
Jutro/pojutrze powinniśmy wraz z Iwo mieć ten obiektyw do testów -podepniemy go pod EM1. Jakie zdjęcia/porównanie chcecie żebyśmy zrobili ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatman
Jutro/pojutrze powinniśmy wraz z Iwo mieć ten obiektyw do testów -podepniemy go pod EM1. Jakie zdjęcia/porównanie chcecie żebyśmy zrobili ?
Z m.Zuiko 45/1.8 na przysłonach 1.8, 2.0, 2.8 :) Poza tym zamiast technicznych porównań lepsze będą zdjęcia, do których ten obiektyw został stworzony, czyli portrety. Ze sample z optycznych są bardzo zachęcające. A na koniec wrażenia z użytkowania, czyli jak się pracuje nowym manualnym Voigtlanderem z E-M1 i funkcją focus peeking.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatman
Jakie zdjęcia/porównanie chcecie żebyśmy zrobili ?
Dla mnie nie trzeba :mrgreen:
Dla fun'u możecie zrobić późnym wieczorem ten sam kadr otwartym CV i otwartym mZD45.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatman
Ja też bym chciał jakieś normalne sample z RAW. Ale nie tylko portrety. Krajobraz czy przyroda też by się przydały. Optyczni ze swoją manią niewyostrzania i na dodatek E-PL1 robią delikatnie takie sobie zdjęcia przykładowe.
Ok. Porównanie z mZD 45 1.8 będzie. Portrety spoko, nie będzie problemu :) Krajobraz...... no taki z Miasta Łodzi, bo gdzieś dalej nie damy rady wyskoczyć. Przyroda -psy, koty, może jakieś ptaszydła jak Iwo upoluje (nie ja, jak mnie widzą ptaszydła to uciekają :) ). RAWy będą udostępnione, tak więc każdy będzie sobie mógł wywołać zdjęcia sam :)