Odp: [Olytest] Pena trzeciego romans ze starą siedemnastką czyli EPL3 + 17/2.8
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Spotkajmy sie w styczniu w byłej stolicy, będę miął nowe 17/1,8 z OM-D, G1 lub EPL-1 do wyboru. Może uda mi się ściągnąć także 17/2,8, swoją sprzedałem na forum za jakieś 550PLN - dokończysz swój test i dopiszesz wnioski.
Andrzej,
ja te wnioski już teraz mogę pisać;) - ba, jak spojrzysz na mój otwierający post tego wątku, to na końcu coś wspominam o nowym i lepszym - zarówno szkle jak i body:)
Niechcący zrobił się wątek porównawczy, muszę sama siebie jakoś moderować lepiej;)
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Niechcący zrobił się wątek porównawczy, muszę sama siebie jakoś moderować lepiej;)
Ale czy to źle? Co rusz masz pytania wybrać to czy, tamto. Trudno coś przetestować nie mając skali porównawczej. W tym przypadku było odniesienie do Pansonica i dobrze, bo jak widać z dyskusji pojawiają się w razem, gdy jest dylemat "który wybrać".
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wlasnie,ze dobrze.Bo podajac jakies dane w tescie wypada sie odniesc do czegos.Nie odniesiesz sie do czasu(co nie robilas pomiaru niczym)ustawiania ostrosci w warunkach takich samych.To mozesz odniesc sie do innego aparatu i napisac ten jest lepszy bo robil bzyk i juz,a tamten to jeszcze lepszy bo bzyk bzyyyyk bzyyyyk bzyk bzyk i juz.Tylko musisz byc bezstronna,bo Ci w tescie zazuca ze wolisz bzyk bzyyyk bzyk zamiast tylko bzyk.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tylko musisz byc bezstronna,bo Ci w tescie zazuca ze wolisz bzyk bzyyyk bzyk zamiast tylko bzyk.
Kto bezstronny wolałby krótkie bzykanie od długiego? No kto?