Odp: Nik Software - Color Efex Pro 3
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie wiem jak wersja 3, ale 4 automatycznie po instalacji synchronizuje się zarówno z LR, jak i z PS. Nic nie trzeba robić.
A u mnie dziwność. Zainstalowałem trial LR4, demo Nik Color Efex Pro 4 i ten pierwszy nie widzi wtyczki. A może źle szukam?
Może u mnie nie ma problemów dlatego, że wcześniej miałem LR3 i pod niego był podpięty Nik. Po aktualizacji do LR4 Nik został na swoim miejscu i wszystko śmiga.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
A u mnie dziwność. Zainstalowałem trial LR4, demo Nik Color Efex Pro 4 i ten pierwszy nie widzi wtyczki. A może źle szukam?
Pewnie tak.Kliknij na export i w oknie ustaw-To na gorze z automata jest na dsyk glowny,przestawZałącznik 67313
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Pewnie tak.Kliknij na export i w oknie ustaw-To na gorze z automata jest na dsyk glowny,przestaw
Załącznik 67313
W takim razie przeinstaluję, bo u mnie w tych opcjach NIK nie występuje.
Bryndza. PS widzi, LR nie widzi. Nie wiem o co biega.
a zrobiles tak jak proponowalem wczesniej?
zainstaluj dodatkowo trial lr3 a pozniej przeinstaluj color efex.
odpal lr3, odpal z niego color efex, zamknij calosc, odpal lr4. u mnie to zadzialalo.
Cytat:
Zamieszczone przez
ciukacz
a zrobiles tak jak proponowalem wczesniej?
zainstaluj dodatkowo trial lr3 a pozniej przeinstaluj color efex.
odpal lr3, odpal z niego color efex, zamknij calosc, odpal lr4. u mnie to zadzialalo.
Siłą rzeczy tak, bo mam LR3 i trial LR4, niestety nic tu się nie dzieje.
Chau, chau, chau, odszczekuję. Odpaliłem właśnie LR3, zacząłem grzebać po menusach i się znalazło.
Chau, chau, chau.
Spodobał mi się ten program - zaryzykowałem i zakupiłem Color Efex Pro3 (25 euro, nowy w pudełku).
Jeszcze nie miałem czasu na aktualizację sterowników i CEP4 strasznie muli ale może 3-ka się spisze lepiej; pod warunkiem, że LR4 ją wykryje;)
Zainstalowałem CEP3 bez problemu - śmiga pod LR4 i nie mam żadnych problemów z akceleracją jak w przypadku CEP4.
CEP4 ma kilka fajnych filtrów i efekty wydają się lepsze ale CEP3 jest sporo tańsza.
ps.
Nie reinstalowałem jeszcze sterowników bo nie miałem czasu.