Odp: M.Zuiko Digital 75mm f/1.8
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Ale maleństwo (patrzcie na tylni dekielek)
ło mamusiu, jak z tym do ludzi wyjść? ;)
bardzo mi się podoba ta koncepcja :D
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
ło mamusiu, jak z tym do ludzi wyjść? ;)
Mi pozwoli "odsunąć się" od dzieci, co powinno zaowocować większą ilością zdjęć "nieustawianych", które uwielbiam.
Na dworze/polu będzie masakra (f/5.6, iso 200) lub budyń (warunek fi 46 bo taki ND już mam :))
Witam !
Szklo male i jasne ale trudno cos wiecej powiedziec bez przeprowadzenia konkretnych testow na ile tak male wymiary przekladaja sie
na wysoka jakosc obrazu pod sensor 4/3.
Czy nie bedzie to czasami beczkowalo + aberrowalo + winietowalo ?
Na koncu pozostaje cena ktora bedzie slowem-kluczem dla wielu zainteresowanych ;)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Darekw1967
Szklo male i jasne ale trudno cos wiecej powiedziec bez przeprowadzenia konkretnych testow na ile tak male wymiary przekladaja sie
na wysoka jakosc obrazu pod sensor 4/3.
Czy nie bedzie to czasami beczkowalo + aberrowalo + winietowalo ?
Po mZD 45/1.8 mam (jeszcze) więcej wiary w Olympusa. 45 jest małe i zaprzecza fizyce, imho. Obowiązkowy Czesiek dla każdego z PEN'em w kieszeni, imho
Co b. ważne dla mnie, osłona p. słoneczna osobom o wielkich dłoniach nie przeszkadza w zdejmowaniu/zakładaniu dekielka!
Także nie patrzmy przez pryzmat ceny tylko obrazka, choć ten, póki co tylko z Lajki 75/2 w linku wyżej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Darekw1967
Na koncu pozostaje cena ktora bedzie slowem-kluczem dla wielu zainteresowanych ;)
Pozdrawiam
Kurde.Znajac zycie to jaki by nie byl ten klucz to i tak bedzie za drogi.:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Po mZD 45/1.8 mam (jeszcze) więcej wiary w Olympusa. 45 jest małe i zaprzecza fizyce, imho. ...
Unosi się w powietrzu? :)
Tak sobie teraz pomyślałem, jeden fotograf z jakimś fullfrejmem z wielką lufą, a drugi z OM-D i 45/1.8 albo 75/1.8. I modelka, patrzy na jednego, potem na drugiego. Wyobrażacie sobie jaki to wstyd? (szczególnie dla modelki gdy potem się okaże że ten z wielkiej lufy nie zdjął dekielka).
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Unosi się w powietrzu? :)
Otwarta brzytwa, tańsza od Mach3Turbo :)
Skoro juz macaja, dali by wczesniej niz pod koniec roku, ech tyle czekac
pozdrowionka
Ja mam nadzieję na dobry obiektyw, o wysokiej jakości optycznej :)