Odp: popRAWka - Jaka formuła?
Cytat:
Zamieszczone przez
shary
Nasze wizje trochę się gryzie z pkt.4
regulamin został skonstruowany tak, by kierować użytkownika na określone tory,
a restrykcyjnie zakazywać czy nakazywać.
pkt.4 sugeruje by nie robić z buta aeratora ziemnego, a zachować rozsądek w dawkowaniu zioła.
Cytat:
Zamieszczone przez
shary
Nasze wizje trochę się gryzie z pkt.4
Fakt. Można uzupełnić punkt 4 by brzmiał:
4. Obróbka powinna polegać na, ogólnie rzecz biorąc, retuszu zdjęcia. Nie robimy montaży z innymi zdjęciami, nie przycinamy więcej niż 15-20%, nie dorysowujemy elementów. Nie dotyczy edycji "nasze wizje".
Cytat:
Zamieszczone przez
EddieLBN
4. Obróbka powinna polegać na, ogólnie rzecz biorąc, retuszu zdjęcia. Nie robimy montaży z innymi zdjęciami, nie przycinamy więcej niż 15-20%, nie dorysowujemy elementów. Nie dotyczy edycji "nasze wizje".
Wydaje mi się że to dobry pomysł.
Jedna z dyscyplin poprawki mogłaby zezwolić na domalowanie tego aeratora ziemnego :) do oryginalnego zdjęcia. Pewnie część osób czeka na takie pozwolenie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
EddieLBN
Pomysł się przyda
P.S.
+rep
Cytat:
Zamieszczone przez
shary
Wydaje mi się że to dobry pomysł.
Jedna z dyscyplin poprawki mogłaby zezwolić na domalowanie tego aeratora ziemnego :) do oryginalnego zdjęcia. Pewnie część osób czeka na takie pozwolenie :)
:-D Tak to na pewno, ale to nie "rysunek na szkle" :-D jak pisałem ostrożnie z "ziołem".
---------- Post dodany o 14:53 ---------- Poprzedni post był o 14:38 ----------
Ostatnia modyfikacja regulaminu. W tym kształcie jak sadzę jest w pełni zrozumiały i czytelny.
Odp: Nowa popRAWka 4/2012
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Popatrz popatrz - a to roboty dorobili - Pierwsza Miotła Poprawki!
Tak jakby nie było wyraźnie, łopatologicznie napisane co można, a czego ne można...
Problem w tym, że łopatologicznie dopuszczalny jest retusz, to słowo jest bardzo pojemne, więc mogłoby z regulaminu przynajmiej dla tej wersji zniknąć.
Wg Wyroczni tego konkursu można tylko suwać suwakami. A to przestaje być zabawne, bo praktycznie każde z przesłanych zdjęć narusza tą zasadę.
Może przy innym typie zdjęć, widoczek, architektura miało by to jakiś sens.
Zakaz retuszu przy portrecie mz wypacza ideę zabawy.
Pozostaje narzekanie i donoszenie o znikających pieprzykach co jest niesmaczne ale odzwierciedla ogólny trynd polskiego piekiełka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Pozostaje narzekanie i donoszenie o znikających pieprzykach co jest niesmaczne ale odzwierciedla ogólny trynd polskiego piekiełka.
Nie jest to sympatyczne.
Każda edycja jest przeznaczona dla innego grona odbiorców-uczestników, jak zauważyłeś są edycje gdzie można na prawdę "poszaleć" ale są i takie przy których trzeba trochę pomyśleć i przy użyciu określonych środków stworzyć ciekawą pracę.
Pisałem o tym prawda?
popRAWka w swoim dawnym kształcie istnieje tak?
Oprócz tego są dodatkowe edycje tak?
Czy jest obowiązek publiczny brać udział we wszystkich - nie.
Pozdrawiam
Saboor
dziadku, chyba sie nie zrozumielismy, to ja to zauwazylem i ja o tym napisalem ,zanim dodalem zdjecie przeczytalem zasady, ale zgodze sie ze samo suwanie suwaczkami nie ma sensu, choc tez mozna sie wykazac, jak saboz zaznaczyl nie ma obowiazku brac w tym udzialy . jak namieszalem to przepraszam,pzdr.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie jest to sympatyczne.
Pozdrawiam
Saboor
Źle mnie Saboorku zrozumiałeś. Moją intencją było zmobilizowanie Cię do poprawienia regulaminu.
Cytowanie Mirka nie może być podstawą prawną do dyskwalifikowania zdjęć. A Ty znowu piszesz o kasowaniu zdjęć :) i to na podstawie paskudnych donosów.
Pozostaję z ogromną sympatią i podziwem dla tego co robisz, więc się zaraz nie złość, gdyż chcę się dalej bawić a nie boczyć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
I to stwierdzenie wyczerpuje temat. Dla mnie jasne i oczywiste.
Przy "konikach" nie bralem udzialu, nawet zamiaru nie mialem, bo uznalem, ze nie moja broszka.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
judasz
dziadku, chyba sie nie zrozumielismy, to ja to zauwazylem i ja o tym napisalem ,zanim dodalem zdjecie przeczytalem zasady, ale zgodze sie ze samo suwanie suwaczkami nie ma sensu, choc tez mozna sie wykazac, jak saboz zaznaczyl nie ma obowiazku brac w tym udzialy . jak namieszalem to przepraszam,pzdr.
Tym się nie przejmuj, jest jasno opisane co jest dopuszczale.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Źle mnie Saboorku zrozumiałeś. Moją intencją było zmobilizowanie Cię do poprawienia regulaminu.
Jest klarowny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Cytowanie Mirka nie może być podstawą prawną do dyskwalifikowania zdjęć. A Ty znowu piszesz o kasowaniu zdjęć :) i to na podstawie paskudnych donosów.
Podstawą do inormacji dla popRAWkowicza o wykroczeniu poza regóły edycji, jest regulamin i opis w pierwszym poście i na prawdę nie ma znaczenia kto trafnie ujął definicję Mirek, Rysiek, Ania, Frania etc.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dziadek
Pozostaję z ogromną sympatią i podziwem dla tego co robisz, więc się zaraz nie złość, gdyż chcę się dalej bawić a nie boczyć :)
Wiesz, że nie ma takiej opcji: "boczenia się" u mnie. :-D