Cały zachwyt nad tym Nex-7 można podsumować cytatem z 43R: If Sony were Panny
ROTFL
Wersja do druku
Cały zachwyt nad tym Nex-7 można podsumować cytatem z 43R: If Sony were Panny
ROTFL
Pamiętam, że kiedyś był wywiad z jakąś szychą z Sony i padło pytanie, dlaczego lustrzanki Sony nie mają LV lub wideo. Odpowiedział, że na razie te funkcje kuleją w aparatach konkurencji, więc Sony woli trochę poczekać i zrobić to dobrze. I to samo jest z NEXem 7: Olek i Panas od paru lat wypuszczają korpusy i jeszcze żadnego nie zrobili tak, jak należałoby zrobić (co nie znaczy, że są one złe), a tu przyszedł Sony i pokazał wszystkim, jak powinien wyglądać porządny aparat.
Szkoda tylko, że oprócz Zeissa i jasnej 50-tki za bardzo nie ma czego do niego podpiąć.
Aaa... słynne, aczkolwiek teraz wiemy jak gorzkie (1200 EUR): we'll do it better
Nie zapominaj proszę, że w czasach GF1 technologia EVF... była inna ;)
A jak już jesteśmy tak przy korpusach, idealnie w dłoni to mi leży NX10... epicure czyta: Nex-7 jest prawdopodobnie o .5cm za niski. Wybudowali mi pod oknem Sony Centre, jak Bóg da, zajrzę w grudniu by to chociaż potrzymać, zobaczyć jak leży w mojej dłoni.
Cytat właśnie jakby o tym...
No nic dla mnie przeciek Panasa zdjął Nex-7 z Ziemii ;)
Jak te szkiełka są f/2.0 to znowu zapłacę $40 za godzinę na parkingu ;)
Bo wtedy było macanie rynku czytaj: inne pozycjonowanie produktów. Imho mógłbyś mieć jakiekolwiek ale do Panny (Oly postawił sprawę jasno oferując VF-2) gdyby następca G2 czy GF1 takowego nie miał. Skoro G3 dostał wizjer, można spokojnie założyć, że aparat znany pod nazwami typu GF1 Pro, GP1, GF7, czy GX1 ;) a mający być następcą GF1 też będzie takowy (ten z G3 jako opcja minimum) posiadał.
Pooglądaj sample z A-77 i 16-50/2.8 (dpreview) by zobaczyć jak to Sony lepiej zrobiło... korekcję CA ;)
No właśnie napisałem ci, że skoro ma wysokość GF2 przydałoby się jeszcze z pół centymetra na kciuk.
Ok, z mojej strony EOT - to wątek o Nex-7 ;)
E tam. Nie trzeba było przeprowadzać żadnych szeroko zakrojonych badań, żeby wiedzieć, że mały aparat z wbudowanym wizjerem będzie się sprzedawał jak ciepłe bułeczki.
Jpegi mnie nie interesują. Jedyna korekcja CA, jaka się liczy, to ta robiona przez LR.
Nex-7 znalazł się w czołówce TOP 100 na Amazonie, toż to prawdziwy hicior sprzedażowy
Nie ma co się dziwić dobrej sprzedaży, w końcu sony dało EVF do swojego NEXa.
Ciekawe jak będzie się sprawować nowa matryca.