Ciekawe który to :lol: 8)
i następny :)
Wersja do druku
Ciekawe który to :lol: 8)
i następny :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hmm... a ja tak sobie siedzę i myślę, że przecież aparat nie musi posiadać jednej tylko matrycy... mamy dwa lusterka:
jedno, za którym chowa się matryca hi-res i które odbija światło w górę jak normalnie, później jest albo pentaprism, albo układ lusterek, go symulujący... i jeśli jedno z tych lusterek będzie też odchylane, to za nim może się kryć druga matryca o rozdzielczości LCD (czyli jakieś 250000pix, a więc stosunkowo mało, czytaj duże fotoelementy, czytaj łatwo wzmocnić sygnał przy złych warunkach oświetleniowych). Zasada działania byłaby prosta... używasz normalnie wizjera optycznego, ale jak się zachce kadrowania przez LCD, to aktywuje się małą matrycę, odsuwa/podnosi jej lusterko z układu pentamirror i jazda :!:
To wyniki przemyśleń totalnego ignoranta w branży (na logikę powinny działać) więc teraz wyobraźcie sobie, co mogli wymyślić geniusze zatrudniani przez dział R&D Olympusa :-)
Ile to można wymyśleć tak sobie siedząc :-).Cytat:
Zamieszczone przez Dempsey
Tia... może ktoś mnie zatrudni :?: ;-) A jak się okaże, że nowy Oly działa na podobnej zasadzie, to może powinieniem złożyć u nich papiery ;-)
Ja bym już pisał CV i list motywacyjny ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Dempsey
Czy to juz jutro? :twisted:
taa, zbieramy kapustę na nowy model, dorzucasz się?
raczej wole zrzutke na 35-100 :twisted: zrzucamy sie razem i kazdy dostaje na miesiac :wink:
ja tam wole 150 f2 :)Cytat:
Zamieszczone przez jps