Przygadał, kocioł garnkowi...
a proponowanie 2x droższego body już ci nie przeszkadza?(plus szkła do nowego body)
Pozdrawiam
edit: ze szkieł może być też ZD 9-18, jeżeli tylko szeroko cię interesuje
Wersja do druku
Ja za to, ostatnio mysle nad zmiana z e-410 na fujifilm s5 pro. Tylko szkoda mi troche tego olka odstawiac:wink:
kolejna jazda się zaczyna, ech...
Będę nieoryginalny (chyba :mrgreen:). Myslę nad zamianą K10D na E-520. A co :-D
Jakoś mi ten Pentax średnio leży... A do Olka mam sentyment, mam też C-5050Z. I szkła Zuiko są chyba znacznie cichsze niż śrubokręt (takie mam wrażenie po obejrzeniu zestawu z kitem, zaczęły mnie denerwować te wszystkie hałasy z puszki), a pewnie jeszcze sobie zafunduję w przyszłości SWD 12-60.
Przesiadka z E500 na D60 to raczej bezsens. Już lepszy pomysł to przesiadka z E500 na E520, zwłaszcza, że cena zestawu z dwoma szkiełkami to teraz 1800 zł.[/QUOTE]
a dla mnie bez sens bo o ile E-500 góruje nad konkurencyjnymi konstrukcjami właśnie lepszą reprodukcją kolorów to już nowsze Olympus'y mają inną matrycę i w testach wychodzą przeciętnie jak nie gorzej w porownianiu z takim Nikonem czy Canonem :(
Anubis, skoro Nikon Ci daje lepsze kolory i resztę, to kup nikona i nie zawracaj nam głowy :).
Co do zamiany K10D na E520, tez bym tak zrobił
Powiem tak ja kilka dni bawiłem się K10D i wolę swego E510. Gdyby to było K20D, to bym miał wątpliwości, to bo naprawdę dobry aparat
Skoro wiesz czego ci brakuje w Olku to nie prościej podejść do sklepu, zrobić zdjęcie jednym i drugim, porównać i wyciągnąć wnioski. Jeżeli już masz jakieś doświadczenie w fotografowaniu to wydaje mi się, że dawno powinieneś to zrobić, a nie opierać się na subiektywnych odczuciach innych. Mnie też kiedyś korciło zmieniać, ale teraz wiem, że to nie wina aparatu i nie tędy droga. Dlatego też z uśmiechem czytam wątek o E30, o spekulacjach nt. ceny, obrazu... Wg. mnie klasa i jakość sprzętu to rzecz drugorzędna, pomaga ale nigdy nie zastąpi szarych komórek.
OMG, patrzyles kiedyś w wizjer E-520? Jeżeli potrzebujesz LV to może to ma sens...ale chyba tylko wtedy (lub masz ZD 7-14).
Na otrzeźwienie jeszcze to:
http://www.dxomark.com/index.php/eng...brand2)/Pentax