W programie graficznym "Zniekształcenia perspektywy"
PS
Ładne światło na 19 :)
Wersja do druku
W programie graficznym "Zniekształcenia perspektywy"
PS
Ładne światło na 19 :)
Takie średnio ciekawe te zdjęcia. Ot, kupa drzew, trochę niebieskiego śniegu, żadnego ciekawego obiektu w kadrze, nie wiadomo na co patrzeć. Ale nie zniechęcaj się. Najważniejsze, że próbujesz, a cała reszta przyjdzie z czasem.
Bardzo dziękuję za uwagi Helmuth i Epicure :)
Helmuth , co do zniekształceń , to wykonuje operacje w Olympus Master "korekcja zniekształceń" , ale jak widać , to nie wystarcza :( poszukam w innych programach graficznych operacji , jakie mi wskazałeś , dziękuję :)
Epicure , ja lubię te "kupę drzew" i przyrodę , dlatego tez na TYM eksperymentuję :)
Pozdrawiam :)
Darmowy gimp jest do tego dobry :)
Helmuth , już się biorę do "rozgryzania" Gimpa :)
A tymczasem , zachód słońca w mieście :)
21
22
Proszę o cenne uwagi i pozdrawiam Wszystkich serdecznie :)
jak tam nie widzę przewracajacych sie lamp, ale to może dlatego,że mnie oślepiło ;)
W 21 słońce w centralnym miejscu a odbicia na samochodach dodaja dodatkową pustkę. Jedynie co sie udało do w miarę poskromić słoneczko ale obrazu tym nie zbudowałaś. 22 troche lepiej gdyż udało sie złapać w kadrze latarnię która mogła dawać ciekawy cień i tu ponownie z uwagi na centralne w kadrze połozenie słońca nie udało sie osiagnąć efektu i obraz jest nijaki. Na przyszłość poszukaj motywu który dzięki takiemu oświatleniu rozczepi światło i da interesującą plastykę obrazu w postaci cienia bądź kształtu. Słońce postaraj się umieścić nie na środku. Dość wysoko podniosłaś sobie poprzeczkę więc się nie zrażaj i doskonal warsztat.
Baudolino , SAbino i Wiejo :) bardzo dziekuje za komentarze :)
Wiejo , Twoje cenne uwagi "rozjaśniły " mi horyzonty warsztatu fotograficznego :) Bardzo dziekuje tez za słowa otuchy :)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :)
Za miastem.........
23
24
Proszę o uwagi , pozdrawiam :)
Baudolino , dziękuje za komentarz :)
Co do balansu bieli , to nie bardzo wiem, jaki ustawić , fotografując wieczorem, czy na dzień słoneczny, czy pochmurny ? miałam ustawiony na dzień słoneczny , stąd może taki kolor śniegu .
"Cień fotografa" jest zamierzony , może niezupełnie ;) ale moim zdaniem nieźle wkomponowuje się w tło :)