Ja bym się najpierw przywitał, miast wrzucać foty i prosić o ich ocenę.
Jestem TU nowicjuszka ..........sorry za gafe
Juz szukam odpowiedniego watku![]()
A o to moja ocena 1 zdjęcie jak do mnie w ogóle do mnie nie przemawia na pierwszym planie jest kwiatek który jest taki.... nijaki
ale za to drugie podoba mi sie są w miarę fajne jesienne kolorki tylko taki lekki bałaganik ale zdjęcie fajne pozdrawiam
W pierwszym jest nie najlepsze światło i tło![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
1. Nocne kwiaty ?
Myślę, że jakbym już się skusił, to w dzień.. przy dziennym świetle.. i to najlepiej z czymś co będzie doświetlało.. i qrka biały kolor ? :/ może być ciężko (odpowiednie tło) .. ale próbuj.. są poradniki pt. jak fotografować kwiaty..
2. Gałąź po prawej mi przeszkadza.. i wszystko jakieś takie poucinane..
ale ja się nie znam
Pozdrawiam.
@
Bardzo dziekuje za cenne uwagi
A propos kwiatka : jest to kaktus, który zakwita wieczorkiem i nastepnego dnia "zdycha"wiec moge fotkowac go tylko nocka
Oswietlenie stanowi tylko lampa błyskowa aparatu . Próbowałam kwitnaca rosline fotografowac przy oswietleniu zarówki elektrycznej i o wschodzie słonca . Wychodziło mi to z róznym skutkiem. Faktycznie tło jest nienajlepsze, dlatego tez wykadrowałam go tak, a nie inaczej .
Dziekuje za miłe słowa , co do drugiej fotografii
Jesieni mam troche wiecej i z przyjemnoscia Ja WAm pokaze
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Sepuk, dla Ciebie inne ujecie ...........
A kwiatek jest tylko nocny
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Prosze o opinie
1 Jesien , drzewa .........
2 Jesien , kaczki na brzegu.......
Ostatnio edytowane przez Ann ; 6.11.08 o 23:56 Powód: Automatyczne scalenie postów
jak dla mnie jakos malo ostre te zdjecia:> i zbyt rozmyte.
Co to za aparat?
Olympus e-500 + 17.5-45mm + helios 44m4 m42 + 2gb CF x233 + 256mb H xD + sakar 29MZ + AAA z tesco + cin scoop + torba z biedronki + who knows?
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14895
Witam,
Zdjęcie kwiatka nietrafione - złe światło i tło nieciekawe...
Pierwszy plener - niestety za duży bałagan w kadrze, kolejny zestaw fotek już lepiej, bardziej przemyślane...
Kaczuchy fajne - niestety gubią się w tle...
Generalnie:
1. Wyostrzaj fotki po zmniejszeniu - na wszystkich brakuje ostrości.
2. Numeruj fotki - będzie łatwiej się odnieść...
Pozdrawiam
PS
Nie przejmuj się zbytnio moimi uwagami - ja też dopiero zaczynam...![]()
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Wszystkie te zdjęcia średnio wyglądają, dużo straciły przy zmniejszaniu. Nie wiem jak i czym to robisz ale warto to zrobić lepiej.