Ostatnie zdjęcia jakieś ciemne i mało kontrastowe. Ja wiem że przed burzą, było ciemno ale mimo wszystko mogłeś się postarać przy obróbce, te zdjęcia mają potencjał:
Wersja do druku
Ostatnie zdjęcia jakieś ciemne i mało kontrastowe. Ja wiem że przed burzą, było ciemno ale mimo wszystko mogłeś się postarać przy obróbce, te zdjęcia mają potencjał:
Chyba wietrzysko narozrabiało... Bo kolory oryginalne, ale dmuchało kosmicznie. :( No i padało... Kurtka jeszcze mokra...
A faktycznie, lepiej ta mokra kura na rowerze wygląda. :) Co jej zrobiłeś?
Ale helmuth dał radę:)
Młodsze oczka. :)
Nie powinnam wieczorami siedzieć przy detalach, bo chałę widzę. Pora zmienić patrzałki. :( Obiecuję sobie od jakiegoś czasu, że tylko w dzień, ale...
Żebym to ja pamiętał! ;) Zabawa histogramem (kontrast) i wyostrzyłem. Poniżej zrzuty Twojego i poprawionego przeze mnie zdjęcia wraz z ich histogramami. Na Twoim (górne), na histogramie jest dużo wolnego miejsca po prawej(nie masz świateł), stąd zdjęcie ciemne, mdłe, bez kontrastu. Wystarczy przesunąć prawy znacznik w lewo (rozciągnąć histogram). Ile, to już Twój wybór. Popatrz jakie efekty można osiągnąć (pobaw się wszystkimi znacznikami) i ustaw tak jak uważasz że jest dobrze :)http://<div style="text-align: cente...></font></div>
Założę się że nie ;)
W suwaczki histogramowe akurat tym razem nie zaglądałam, tylko w krzywe, przyznaję bez bicia. Wyostrzenie maską czy inteligencją?
Założę się, że tak. :) I na pewno w lepszym stanie. :)
Z drugiej strony, nie wiem czemu, lubię ciemniejsze fotki. Tak się kiedyś na El Greco zapatrzyłam. :)
No i co? Lepiej trochę?
Kompresja zjadła 50% informacji, ale tak czy inaczej jakoś mi się nie podobają te kolory. No, ale jest oczywiście lepiej.
Takie mniej więcej kolory były. Mi się podobają, budują nastrój.
W zeszłym roku raz takie trafiłam, akurat pierwszego listopada.
Dziś też, ale jakoś mi się nie chciało powtarzać.
Na kompresję nie mam wpływu. Normalnie robię wszystko w tiffach, ale kompek zastrajkował. Zostały jpgi. :( Albo nic. :(
Mi sie podoba wzgórze 2a fajny kadr i przyjemne to drugie znacznie za ciemno :roll: