Wszędzie można kupić na raty, nawet kupując prywatnie z allegro. Problemem jest "jedynie" koszt takich rat/kredytu.
W euroagd ceny może są nieco wyższe (np E-3 body kosztuje 4470zł), gdzieś indziej mozna kupić to body za 4100zł. Tyle że w euro są raty 0% czyli 4470 dzielimy przez ilość rat i tyle płacimy miesięcznie, czyli kupując na raty, po spłacie wszystkich rat wydamy 4470zł.
W innym sklepie biorac raty na 4100zł musimy dodać do tego oprocentowanie (8-12% rocznie) czyli po 30 miesiącach (2.5 roku) mamy całkiem pokaźną sumkę odsetek (około 1200zł) czyli pomimo mniejszej kwoty wyjściowej, w efekcie płacimy dużo więcej.
Ostatnio czytałem, ze banki wkrótce wycofają się z rat 0% bo im sie to nie opłaca, więc należy się spieszyć.
Przed decyzją zakupu ratalnego, należy poprostu porównać oferty z kilku sklepów.
adam.rs4, dlaczego tak na siłę uparłeś się na zestaw z kitem (kitami)? Faktem jest, że taki zestaw jest najtańszy, ale prawdą jest też to, ze nie jest to zestaw najlepszy. Ja na Twoim miejscu spokojnie skompletowałbym sobie zestaw optymalny. I tu wracam do 14-54, bo jest to b. dobry obiektyw, za naprawdę niewielkie pieniądze, będziesz naprawdę miał dużą frajdę z posiadania tego obiektywu. Nie chcę się tu rozpisywać na temat jego zalet w stosunku do kita, ale uwież na słowo doświadczonemu koledze, który używa go kilka lat.