hMM no masz rację , musze przyznać że nie wpadłam na to:-)
Wersja do druku
hMM no masz rację , musze przyznać że nie wpadłam na to:-)
Dzisiejsze jesienne foteczki:-)
Dzięki za opinię, teraz jak porównuję z ta poprawiona to faktycznie widzę przepalenie:-) No nic tak łatwo się nie poddam, będę próbować dalej:-)
zdjęcia -313 i -316 są robione pod słońce i efekt nie może być inny z uwagi na techniczne możliwości matrycy/ chodzi o rozpiętość tonalną/. Warunki przy robieniu zdjęć są bardzo istotne dlatego trzeba zastanowić się przed i starać się przewidzieć efekt, dostosowywując kadr do zamierzonego efektu. Jak widać robisz zdjęcia wpadającym w oko obiektom oraz, widzisz grę światła i chcesz ją uwiecznić a to bardzo dobrze.
z ubiegłego roku, troszke się z nimi pobawiłam, ale nie za długo:-)
1.
2.
3.
4.
5.
1. moim zdaniem nie ładny kadr: z lewej strony na dole "coś" z prawej strony na dole coś" z prawej u góry kawałeczek nieba....
2. kolory jakies wyblakłe i kadr mi nie leży. Do tego jakby krzywo :?: (można poprawić troche kolory)
3. do poprawy. po co jakas noga w kadrze
4. ucięta opona :roll:
5. najbardziej mi się podoba, tylko podciągnąc kolorki ;)
nie wiem czy dobrze to poprawiałam, sama jestem amator......:grin:
Z tą nogą na 3 właśnie myślałam co zrobić, ale nie chciałam za duzo uciąć, jednak, jak dodałaś kolorki wyszło całkiem fajnie:-)
dodam kolejne:-)
No właśnie, zainstaluj sobie Olympus Master albo coś w tym stylu i w szybkim czasie można dodać kontrast czy nasycić zdjęcie ;) i nie trzeba do tego wybitych umiejętności komputerowych:grin:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Druga seria lepsza niż pierwsza;) 7. fajne.. ;)
Mi też się podoba, tylko mam wątpliwości, czy nie za jasne;-)
ostatnie dwa:-) chyba że sie jeszcze pobawie