Taką piękność dzisiaj uratowałem, przy okazji fotołowów.
Wersja do druku
Taką piękność dzisiaj uratowałem, przy okazji fotołowów.
Muminek - plusa dac nie moge chwilowo, bo system ma swoje reguły, ale pochwalam i podziwiam. Fajne zdjatko przy okazji zrobiłeś.
Nie o plusiki mi chodzi, jestem cały czas pod wrażeniem jak zareagowała policja i straż pożarna, 5 minut czekałem aż ktoś odbierze telefon 112, jak się połączyłem policjant momentalnie przełączył mnie do straży i po 15 minutach przyjechali na sygnale. Nie myślałem, że tak poważnie to potraktują. Chwała im za to.
Nie widać zdjęcia i nie wiem o co chodzi. :(
Brawo Marcin, za akcję i za fotkę
Brawo, brawo. Sam pewnie wlazłbym do wody, bo ja wariat jestem :)
Wielkie Brawa Muminek za szybką akcję - również strażaków i policji . Nie sądziłem że 112 już działa
Brawa Marcin!
Brawo Muminek za czujność i szybką reakcję !!!
Ja się ostatnio rozleniwiłem. Budę postawiłem 1m od płotu przy chałupie i tak sobie żurawie klepie. Czasem na deser wylezą w oddali łosie.
Marcin, ta sarna to u ciebie na stawach? Tak w ogóle to niezła jazda:shock:
Piękne te żurawie!
Masz ciekawe miejsce na lowy.
Z tymi żurawiami to faktycznie mi się udało. Jest to para, która od kilku lat przylatuje na pola tuż koło leśniczówki. 2 lata temu udało mi się je fajnie pofotografować, a w zeszłym roku gość posiał kukurydze tuż za moim płotem. No i teraz przychodzą 3-4 razy dziennie na kilkanaście minut. Posypałem im kukurydzy coby sie za bardzo nie rozbiegały i siadam teraz na 1,5h co dwa-trzy dni.
Muminek....chylę czoło.
Żuraw królewski to ptak, co widać na zdjęciach moose'a, gratki. A ja po pracy pojachałem dziś na zloty gęsi, kapitalne widowisko. Są ich teraz u mnie duże stada, ale wyobrażam co się dzieje w Wiźnie i Bronowie. Kilka pstryków przy zachodzącym słońcu. Pozdrawiam
Załącznik 61472Załącznik 61473Załącznik 61474
@moose: zurawie sympatyczne
@piasbog: ostatnia fotka bardzo na tak
pozdro
Tak, pierwszy staw licząc od Komorowic, ludzie tamtędy jeżdżą, niestety tylko głowa wystawała to nikt uwagi nie zwrócił. Strażacy zapisali to sobie nawet w statystykach:). Pozdrawiam
P.S.
Zastanawiałem się kto jeszcze może przyjechać do takiego zdarzenia? Mam telefon do TOZ-u ale oni są tylko od 8.00 do 9.00.
Brawo Muminek, zachowałeś zdrowy rozsądek i przyczyniłeś się do uratowania sarny. Akcja strażaków na medal, mam nadzieje, że nam się kraj cywilizuje.
PS zdjęcie wyśmienite
Historia z sarną mrozi krew w żyłach.
Moosowi zazdroszczę śniadań z takim widokiem (i zapewne dźwiękiem) ;)
chyba się wyprowadzę z miasta....normalnie zazdroszczę fotek...muminkowi medal i rower od kpt.Żbika !! ;-)
jedynka urzekająca...czaple i ten gostek co chce coś zepsuć w puszce ;-)
Jak dla mnie jedynka i piatka :-)
Kowal pojechałeś, bardzo fajne fotki. Widzę że Piotr G. występował stadnie ;)
Fotki zajefajne :roll: No i moja mordeczka kochana jest Piotrowa :mrgreen:
Czapla daje radę i bez cropa - jest mrocznie jak z horroru (trzeba było poczekać na kruka ;))
Pozdro dla Piotra.
Romku aaaa wy nie wiecie że PG ma brata bliźniaka, faktycznie podobni. :D
Lolita - to się chłopina ucieszy ;)
bardzo mi sie 2 podoba, ładne przejścia kolorów, szkoda, że słońce się rozmazało, pzdr
Romku ten szczuplejszy ;)
Aga z czapli bez kropa jestem naprawdę dumny. Kropa wstawiłem bo chciałem się pochwalić że i z ostrością trafiłem :)
Ty go namów na zlot by przyjechał. Coś mi obeicał ;)
Ten drugi, znaczy się w wojskowym kosiumczykiem :mrgreen:
---------- Post dodany o 15:36 ---------- Poprzedni post był o 15:35 ----------
W błędzie znaczy się jezdem?