Nie lubie dramatycznej tonacji jak i wielu innych filtrow z prostej przyczyny:
strasznie zaklamuja obraz.
Jak chce sobie cos pomodzic, to robie to sam, bo JA wiem czego JA chce, a skad moze to wiedziec automatyka aparatu?
pozdrowionka
Wersja do druku
Nie lubie dramatycznej tonacji jak i wielu innych filtrow z prostej przyczyny:
strasznie zaklamuja obraz.
Jak chce sobie cos pomodzic, to robie to sam, bo JA wiem czego JA chce, a skad moze to wiedziec automatyka aparatu?
pozdrowionka
Ja jestem taki trochę w żadnej z kategorii, którą wymieniłeś. Czasem lubię, ale raz na 1000 kadrów :)
Nigdy natomiast nie robię zdjęcia tylko w jpg z jakimkolwiek filtrem artystycznym. Zawsze RAW i potem ewentualnie soft Oly coby dodać efekt filtra.
Pozdr
Janeczek ja nic nie mam przeciwko tym programom. Wielu ludzi nie umie maziać więc przychodzą im one z pewną pomocą. Ja tam co nie co umiem mazać ale i tak czasami lubię sobie w nich coś pstryknąć :)
Michał ja zawsze mam plik JPEG i RAW. Powiem szczerze, że mnie trochę zaskoczyłeś bo nie podejrzewałem Ciebie o te raz na 1000 kadrów :). Zbudowałeś wokół siebie taki ułożony wizerunek a tu proszę bardzo co pewien czas wychodzą kwiatki, że Michał jednak szaleje w innych dziedzinach a się do tego nie przyznaje ;). Założyłem wątek z filtrami więc zarzuć tam coś z tych swoich raz na 1000 razy. W końcu zabawa to zabawa i zawsze to coś innego niż "jedynie poprawne drogi" :)
Kawałek łóżka, koca oraz ściany i plenerek murowany hehe ;) . No i po co taplać się w błocie, znosić humory dziewczynek i szukać zguby po ulicach skoro wszystko jest na wyciągnięcie ręki? ;)
Mała ballada od dwóch Olkach co się skłóciły i na pośrednika sporu Zenita wrobiły :)
288. WERSJA SPORU Z BLISKA CZYLI SŁOIK W SŁOIK.
a)
Załącznik 82939
b)
Załącznik 82940
c)
Załącznik 82941
289. WERSJA SPORU NA BEZPIECZNY DYSTANS ABY ZBYTNIO NIE OGNISKOWAŁO.
a)
Załącznik 82942
b)
Załącznik 82943
c)
Załącznik 82944
dziure ci na matrycy jakas wypalilo!:)
pozdrowionka
Wypaliło? Ja wypaliłem bo przecież musiałem coś zrobić aby analog był wciąż żywy ;)
A ten Twój Zenit to nowoczesny w porównaniu z moim. Te zaokrąglone kształty niczym produkt apple :)
To zacznij ten 1000 własnie od tych z filtrem będzie szybciej lub/albo od tych co już masz :)
Mam dwa Zenity, jeden to 12XP, którego mam go od 1987 czy 1988 roku i nie raz był moi towarzyszem na wyjazdach oraz drugiego, którego widać na zdjęciach 312m to taki obły plastik i już w dotyku i wyglądzie nie to samo co mój ulubiony 12 XP :). Mam jeszcze jednego 12 XP w częściach który posłużył mi do naprawy mojego pierwszego (jak go kupiłem był dobry ale wolałem naprawić jego bebechami mojego starego) :)
CzaRny to Ty i majsterklepka jesteś, i to pewnie niezły:grin: