Ale jak na razie jestem na etapie, ze V600, bo V500 nie ma holdera do sredniego formatu.... prawda ci to?
Wersja do druku
Było od razu tak mówić. Weź V500 i jak to mówią: "będzie Pan zadowolony" ;-)
Ciekawi mnie gdyby połączyć średni format i V500 z metodą skanowania którą podałem powyżej w linku jakie efekty można uzyskać. Bo skoro już podczas skanowania małego obrazka dawało to widoczną poprawę... to ze średniego powinno wyciągnąć max możliwości.
Załącznik 82732Wuzet, miło powitać na forum porządnego fotografistę. Załóż autorski wątek ze swoimi zdjęciami.
Tymczasem coś z szuflady, skanowane Nikonem LS-2000.
Holdery są inne, w V600 możesz skanowac naraz więcej klatek, jestbpoprostu więksży otwór . Można go tez kupić osobno i używać z V500, tyle ze nie dzisla wtedy automatyczne zaznaczanie zdjec i trzeba robić to ręznie. Kupiłem go ale nie używam. Dlaczego ? Poprzez to ze jest wieksza przestrzeń do skanowanie, film już ma bardziej tendencje do uginania się, i wole autmatyczne ramkowqnie przez soft. Jak skanuje 645 to mi zaznacza 2 klatki i skanuje od razu dwie. Prawdopodobnie soft V600. Ma automatyczne wykrywanie większej ilości klatek i jest szybciej. Trochę motam ale pisze z telefonu ;-)
Witam,
moje pierwsze fotki-testy szkiełkiem SMC Pentax 80/2.
Robione: Pentax Super A + SMC Pentax 85/2 + Fuji 400H
ps. fotki Wuzet-a niezłe, to duuuuży łyk świeżości z NY, tak jak kiedyś Karola ;-)
To i ja wrzutkę zrobię. Nadwiślańskie. Pierwszy negatyw z nowej zabawki :wink:
Kaz de Wro !!!!!!!Gdzieś Ty chłopie był ! :-)