R chyba
Wersja do druku
R chyba
mam pytanie
nie mam aktywnej karty eye fi a wcześniej była aktywna, czy coś przełączyłem w menu?
W menu jest włączona ale nie aktywna, nie można nic zmienić.
poproszę o pomoc
Włącz, wyłącz aparat, wyjmij kartę, może suwak blokady na karcie jest w pozycji zablokowany...a jak nie pomoże to resecik.
Witam.Chciałbym kupić folię ochronna na ekran,jakie polecacie do epl5?
Przechodziłem dzisiaj przez Saturna w Krakowie i wdałem się w krótką dyskusję z sprzedawcą na stoisku, który mi uparcie zachwalał SONY Nex 5r nad E-pl5 :D
Że ma:
- metalową obudowę obiektywu, który na I rzut oka jest solidniejszy niż ten do Olympusa
- kitowy obiektyw ma szerszy kąt niż ten Olympusowski
- obiektyw nie parkuje podczas transportu i wystaje, jak np. w olku PM2
- fizyki nie przeskoczę i z racji tego matryca e-pl5 nijak ma się do tej soniaka, bo rozpiętość tonalna jest gorsza i jakość, bo i matryca mniejsza
- obiektyw portretowy w podobnej cenie lub nawet niższej cenie (koło 900 zł vs. olek 45 mm 1.8)
- prostsza obsługa
- sony bardzo szybko ostrzy, na pewno lepiej niz Olek (Tu akurat udowodniłem że tak nie jest)
- 10 fps u Sony
- no i jak mi się znudzi APS-C to obiektywy z 5r będą pasować do FF soniaka
- "no i Panie.. to SONY !" :D
Jakoś walczyłem z nim, ale pokonany odszedłem ze stoiska :D Widać ktoś inny musi zdemolować jego tezy. Jaka jest prawda odnośnie tych twierdzeń ?
Ja w listopadzie byłem też w Saturnie w Krakowie. To Pan sprzedawca ( kto wie , może ten sam który tobie doradzał) mówił mi o tym że Olympusy mają małą matrycę i polecił mi Niokona1 i jakiegoś Sony właśnie, tylko nie pamiętam modelu. I Na końcu dodal że praw fizyki się nie przeskoczy, czy jakoś tak. hhehe :mrgreen:
Taaaaaaa.... To na pewno ten sam fizyk co dzisiaj. Śmieszne, bo inny pracownik Saturna toczył z niego beczkę że tylko Sony istnieje na świecie:twisted:
Przypomniało mi się.
Mówił jeszcze że stabilizacja w matrycy to syf bo obiektywy Sony mają lepszą stabilizację o conajmniej 1 EV bo mają ją w obiektywie i taka jest skuteczniejsza.
Czekam aż ktoś powie prawdę o tych tezach.
I zamiast doradzić jedyny słuszny sprzęt :grin: to się wymądrza :lol:.. to po co go tam zatrudniono?...:mrgreen:
Bezlusterkowiec 2000-2600 zł z mozliwoscia rozbudowy o fajną portretowkę do tysiaka. Takie było hasło do sprzedawcy. Mowiłem że E-PL5 potem długo długo nic i GX7 a następnie EM-5 i E-M1. To się nie zgodził :]