-
Odp: Eddie - moje zdjecia
Dobra, Saboor, wszystko jasne, ładnie to napisałeś :)
-
Byłem ja w tym roku nad morzem naszym polskim, jednak nie zawsze w stronę Szwecji patrzyłem...
15.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Za późno wrzuciłem? :)
Piękny wieczór trafił Ci się. Wiesz czasem pisuje się na forum - kiczowaty zachód słońca. Dla mnie to takie Misterium Natury , w którym dzięki flirtowi z fotografia częściej zdarza mi się uczestniczyć.
Ten odblaskowy patol? Ja bym wyrzucił.
Pozdrawiam AP.
-
Dzięki APZ. Faktycznie, wieczór był przepiękny, zachód słońca jak marzenie. Zresztą, popełniłem jakieś tam kiczyki patrząc również w stronę Szwecji. Tego zdjęcia by nie było, gdyby nie sąsiadka z kwatery, w której mieszkaliśmy. Widząc, że ja tylko ku dobrobytowi szwedzkiemu zerkam poklepała mnie w ramię mówiąc "Spójrz tam". Mam nadzieję, że warto było posłuchać tej rady :)
Co do kiczowatych zachodów słońca, tego wieczora trafił mi się jeden z ładniejszych a może nawet najładniejszy jaki w życiu widziałem. Takie bogactwo kolorów zdarza się wyjątkowo rzadko.
Patol, tak się nad nim zastanawiałem właśnie... Ja mam coś takiego, że widząc jakiś drobny "kwas" na zdjęciu decyduję się jednak na pozostawienie go, nie wiem dlaczego. Ale tego patola pewnie wydłubię :)
-
Dziwne kolory, ale dzięki tej dziwności się podoba. A patola wydłub :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
To bardzo dobra wiadomość! :)
Wydłubię, wydłubię :)
Tak, kolory są "dziwne", ale tutaj najbardziej zależało mi na wyrwaniu tego co się działo na niebie. Oczywiście mogłem zrobić "kanapkę", żeby piasek i krzaczory były bliższe naturalnemu odcieniowi, ale wolałem zaryzykować :)
-
Patola zostaw. To jest taki dziwny akcent. Bez niego to zwykły kicz o zachodzie słońca. Ewentualne może nieco tylko osłabić jaskrawość tego patola.
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Patola zostaw. To jest taki dziwny akcent. Bez niego to zwykły kicz o zachodzie słońca. Ewentualne może nieco tylko osłabić jaskrawość tego patola.
T.
I to jest właśnie to, co sprawiało, że miałem dylemat :) Jak by nie było, ten patol trochę mąci i jest to dobre dla tego obrazu, moim zdaniem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
I to jest właśnie to, co sprawiało, że miałem dylemat :) Jak by nie było, ten patol trochę mąci i jest to dobre dla tego obrazu, moim zdaniem.
Niech zostanie! Nie pasuje tu kompletnie, takie: "ni to ptica ni to rak", ale chyba byłoby za "normalnie" bez niego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Niech zostanie! Nie pasuje tu kompletnie, takie: "ni to ptica ni to rak", ale chyba byłoby za "normalnie" bez niego.
Na pewno nie było by po mojemu, bo u mnie zawsze musi być jakiś "kwas" ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
One nie wydają mi się dziwne - widuję podobną poświatę w wietrznym czasie po zachodzie na niebie , czasami na niemal całym niebie.
Pozdrawiam AP.
-
Tym razem wyjątkowo nie wypowiem się nt zdjęć i offtopa zrobię. Eddie - gdzie się podziała Twoja stopka? Zmienić system - rozumiem, ale żeby najlepszą stopkę na OC wywalać - nie rozumiem... ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Tym razem wyjątkowo nie wypowiem się nt zdjęć i offtopa zrobię. Eddie - gdzie się podziała Twoja stopka? Zmienić system - rozumiem, ale żeby najlepszą stopkę na OC wywalać - nie rozumiem... ;-)
E, nie wiedziałem, że jest najlepsza, że w ogóle i... a idź, szyderco! ;)
-
A tak, bo dawno żadnej jazdy nie było...
16.
-
Nie wiem co Ty u siebie widzisz, ale to co ja widzę na twarzy jest straszne - może cos stało się przy zmniejszaniu lub mechanizm forum poprzestawiał. Obejrzyj ten plik - mały jeszcze raz i porównaj z tym co forum pokazuje. Proszę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie wiem co Ty u siebie widzisz, ale to co ja widzę na twarzy jest straszne - może cos stało się przy zmniejszaniu lub mechanizm forum poprzestawiał. Obejrzyj ten plik - mały jeszcze raz i porównaj z tym co forum pokazuje. Proszę.
Eee.. u mnie OK. O co Ci a-pe-zecie konkretnie chodzilo?
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Eee.. u mnie OK. O co Ci a-pe-zecie konkretnie chodzilo?
T.
O oczy ,a konkretnie oko lewe, u mnie wyświetla się jako nieostre, zamazane, prawe podobnie chociaż mniej - ale to może być forumowa kompresja.
Ale skoro u Ciebie i Eddiego jest ok, to może u mnie dziwnie wyświetla - wyłączę monitor, zamknę przeglądarkę i zaloguję się jeszcze raz.
AP.
PO restarcie jest lepiej - nie wiem co to było, i pewnie się nie dowiem...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
O oczy ,a konkretnie oko lewe, u mnie wyświetla się jako nieostre, zamazane, prawe podobnie chociaż mniej - ale to może być forumowa kompresja.
Ale skoro u Ciebie i Eddiego jest ok, to może u mnie dziwnie wyświetla - wyłączę monitor, zamknę przeglądarkę i zaloguję się jeszcze raz.
AP.
PO restarcie jest lepiej - nie wiem co to było, i pewnie się nie dowiem...
Przeglądarki czasami odstawiają takie numery, też już spotkałem się z tym.
-
Córce wczoraj takie portrecisko strzeliłem, ot spontaniczny odruch. Podoba mi się, więc i Wam pokażę ;)
17.
-
..no mnie się tez podoba....dodaj do galerii...:-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
..no mnie się tez podoba....dodaj do galerii...:-)
Bardzo dziękuję :)
Z dodaniem do galerii poczekam jeszcze chwilę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Bardzo dziękuję :)
Z dodaniem do galerii poczekam jeszcze chwilę :)
Nie czekaj! Dawaj!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Nie czekaj! Dawaj!
Oj, poczekam jeszcze .
Dodam jeszcze tylko jako ciekawostkę w sumie, że cała obróbka odbyła się na poziomie rawa w Capture One. Szczerze polecam ten program, bardzo się polubiliśmy. Oczywiście chciałoby się wersję Pro, gdzie jest jeszcze więcej możliwości, ale i tak jest dobrze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Oj, poczekam jeszcze .
Dodam jeszcze tylko jako ciekawostkę w sumie, że cała obróbka odbyła się na poziomie rawa w Capture One. Szczerze polecam ten program, bardzo się polubiliśmy. Oczywiście chciałoby się wersję Pro, gdzie jest jeszcze więcej możliwości, ale i tak jest dobrze.
ja tego nie rozkminiłem jeszcze....a fotka jest miodzio...jak poleży to nie nabierze większej wartości :-D...
-
Zdjecie jedno z Twoich najlepszych, jesli nie najlepsze z okresu ja wiem.. pol roku. Powaznie!
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Oj, poczekam jeszcze .
...
A na co ?
Podoba mi się to fotka , wyszło prawie 3D
-
Thomasso, miód na moje serce lejesz :)
Proszę Państwa, to ja bardzo dziękuję za tak pozytywny odbiór i wrzucam do galerii, niech się dzieje :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Thomasso, miód na moje serce lejesz :)
Proszę Państwa, to ja bardzo dziękuję za tak pozytywny odbiór i wrzucam do galerii, niech się dzieje :)
no to się nazywa męska decyzja...;-)
-
Chciałem być pierwszy -> "wybrany plik lub album nie istnieje" :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Chciałem być pierwszy -> "wybrany plik lub album nie istnieje" :(
Faktycznie. Nie wiem o co chodzi, ale spróbuję załadować jeszcze raz.
Cokolwiek już wiem. Zdaje się, że po przeróbkach forum wypierwiastkowało gdzieś jeden z moich katalogów, do którego załadowałem zdjęcie.
A teraz, żeby było śmieszniej, drugi raz nie załaduję gdzie indziej, bo wykorzystałem limit na 24h. Ot, technika.
-
a miniaturka jest...dziwne
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
a miniaturka jest...dziwne
Już wszystko gra. Album był, tylko nie był widoczny. Pogmerałem w swoich ustawieniach i jest wszystko w porządku.
-
Tu coś było, ale się zmyło.
-
Co pisałem, ale zapomniałem ... A chwaliłem Ewę!! :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Już wszystko gra. Album był, tylko nie był widoczny. Pogmerałem w swoich ustawieniach i jest wszystko w porządku, ....
Zdjęcie niech zostanie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Piszę o ostatniej , nieszczęśliwej części zdania złożonego. Tylko to warto wykasować , zdjęcie niech zostanie.
No to teraz Ty edytuj swoje posty, żeby ślad po nieszczęśliwej części nie został.
-
Eddie...Twoja fotka się wszystkim podoba !!! nie złość się !!! to są żarty przecież !! nikt nie ma nic złego na myśli !!!......no może poza tym że to był Canon ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Załatwione masz jedna jeszcze poprawkę AP.
Ja już wyedytowałem to co mogłem, chyba że u Saboora jeszcze. Saboor, melduj się!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
no może poza tym że to był Canon ;-)
Wiedzialem, czulem, ze cos mi tu nie pasuje ;-)
T.