Poszukam, bo mam i pojedyncze [to o pierwszym]. W ogóle sporo takich głupstewek mam. Dziękuję za zajrzenie :)
Wersja do druku
Jeśli chodzi o ostatnią wrzutkę makro to nie podchodzi mi ona zupełnie. 1 - mało ciekawy kadr, nic specjalnego i interesującego w nim nie ma, 2 jak u przedmówcy ostrość poszła nie tam gdzie trzeba - moim zdaniem pręciki powinny być wyostrzone, 3- trochę nijakie, bo ani owada nie widać dokładnie, ani ten kwiatek nie jest ostry. Tytuł do 3 adekwatny ale raczej patrzę na zdjęcia, a nie na tytuł. To tak moim zdaniem. Z kolejnej wrzutki podoba mi się natomiast bardzo zdjęcie 71. Najgorsze 73, bo po prostu jak dla mnie mało ciekawe, mimo kolejny raz w miarę pasującego tytułu.
Dziękuję za obszerną opinię :)
I teraz mój drobny komentarz: nie uprawiam fotografii makro, więc te pstryczki można co najwyżej przypasować do ogólnie pojętej fotografii przyrodniczej. Raczej okazjonalnej, bo to nie moja faworytna działka ;) A podobać się naturalnie nie muszą. Co oglądacz, to gust.
Natomiast w kwestii fotografowania detali, zauważyłam już, że całkowicie rozchodzimy się w upodobaniach i spojrzeniu, ale i to nam wolno :lol:.
Co masz na myśli z tymi detalami? Rozwiń.
Esy -floresy zasługują na plusa ; )
Z ostatniej wrzutki najciekawsze dla mnie 72, 71 też niczegowate. Najsłabsze 73 - tytuł też do mnie nie przemawia(zawór potrafi być piękny sam w sobie - po co go porównywać do kwiatka).
71 bardzo mi się podoba - fajnie wyglądałoby takie duże na ścianę .
Dla mnie z ostatnich dwóch wrzutek najbardziej interesujące 71 i 72.
Nic szczególnego - po prostu zauważyłam, także w galerii, że Twoje i moje upodobania fotograficzne, a co za tym idzie, także komentarze i oceny znacznie się różnią. Zwracamy uwagę na zupełnie inne rzeczy i inne też lubimy.
Fajnie, że wpadliście popatrzeć na głupotki moje, cieszę się, że niektóre przynajmniej trochę sie podobają ;).