a czy latem coś się będzie działo? zapowiedzieli już jakiś kolejny model ?
Wersja do druku
są tylko plotki:
Cytat:
Olympus E-P3 i E-PL3
Serwis digicame-info podaje także informacje o planowanej na dzień 3 czerwca premierze nowych PEN-ów oznaczonych symbolami E-P3 i E-PL3. Oba modele mają być wyposażone w zewnętrzne wizjery elektroniczne oraz matryce o rozdzielczości 12 MPix.
a ja niewielkiej torby na E-520 z 14-54mm wsadzam teraz epla z 14-54mm i FL-36R:cool:.
Zestaw naleśnikowy wiadomo super kompaktowy, ale obecny ww. raczej dużo bardziej uniwersalny
Też miałem taką nadzieję, ale w końcu postanowiłem coś kupić.
Nie z powodu "ile można czekać", ale po prostu e-pl1 jest wystarczająco OK,
cena atrakcyjna, a teraz mogę zbierać na co innego (ZD/mZD).
Osobom które nie podjęły jednakże jeszcze decyzji a mają $$ na opłacenie podatku od nowości, polecam odczekać parę tygodni, bo coś ostatnio tych plotek gietrzy nam przynosi sporo i rzeczywiście... coś może się kroi nowego. Ja się tymczasem zajmę robieniem zdjęć czego i Wam w końcu wielu tutaj życzę.
O, w mordę! ISO200 ma zapas +1EV w światłach! Histogram kłamie! Wychodzi zatem na jedno, a poniżej przykład (przy okazji widać też, ile daje choćby 1EV przy ciągnięciu cieni).
Cóż, zatem nie ma sensu zakup epl1 ze względu na lepsze iso100, niedostępne w epl2. Przynajmniej 700zł zostało w kieszeni, a raczej na XZ1, który powinien przyjść jutro :)
PS. Dziś to już niczemu nie można wierzyć, wszystko trzeba sprawdzać...
A jeszcze dokładam HDRa 7EV. Pewno kiedyś powstaną takie matryce i zaczną się problemy z transmisją obiektywu, jak na tym przykładzie (poświata w oknie).
Kolejny dylemat:-x Które szkło wybrać jako uniwersalne:?: ZD 14-54 II czy m.ZD 14-150
Iwo widzę, że używasz z 14-54II, jak to działa:?: wrażenia. 14-54 II używałem z E-450 i było ok. Jak sprawa wygląda z E-PL. Myślę, że ktoś miał okazję porównać te dwa szkła, jak to wygląda w życiu. Pozdrawiam
zobaczcie nowy film o OLYMPUSIE E-PL2 na
http://partner.olympus.pl
oraz na
http://penowiec.com