Ekhem, pozwolę się przypomnieć... Już mamy wieczór ;) Chyba że chodziło o prezesowy wieczór...
Wersja do druku
Ekhem, pozwolę się przypomnieć... Już mamy wieczór ;) Chyba że chodziło o prezesowy wieczór...
Wieczor jest dlugi.....
Kurde blaszka, no wiem, ze juz gdzies jest wieczor ;)
Ale ja nawet nie jestem w polowie rzeczy, ktore mialem dzisiaj zrobic - zeby bylo smieszniej, to dzieciaki w pierwszym tygodniu szkoly przywlekly jakies cos i zaczyna mi rosnac temperatura. Cisnienie tez mi rosnie, jak pomysle, ze z goraczka mam wyjsc na zewnatrz, gdzie jest prawie 35 stopni i z dnia na dzien jeszcze rosnie. Do tego jeszcze musze dzisiaj do roboty, pozniej z zona przejrzec kilogram ogloszen, bo szykujemy sie do zmiany adresu zamieszkania, pozniej odpisac na drugi kilogram emaili, polozyc dzieciaki spac, wypic lampke wina, samemu sie polozyc spac... echhhh...... ;)
Zeby sie do stac do desktopa, to musze przegonic syna od niego, a bedzie ciezko, bo sie przyzwyczail i lekcje na nim odrabia (no i grywa oczywiscie).
Echhhhh - ide sprobowac :)
Echhhhh.. dopiero co wrocilem do domu... walne chyba lampke czerwonego i ide spac, bo musze wstac za 5 godzin. Obiecuje, ze wstawie kolejna czesc jutro - dzieciaki maja trening od 5 do 6pm, wiec mam godzine wolnego jak bede na nie czekal - tym razem bedzie wiecej architektury (w koncu, co?) :) - zapraszam na fotorelacje z pokladu lodzi wycieczkowej doplywajacej w najciasniejsze zakatki Chicago - najwiekszego polskiego miasta :mrgreen: Juz jutro - wtorek, godzina 23.59...... ups.....
Uffff... nareszcie wieczor ;)
Zgodnie z obietnica (dobra, dobra) lecimy dalej ze zdjeciami z Wilekiej Wyprawy Do Wielkiego Miasta :)
Dzisiaj odwrotnie - napierw byla galeria, a dopiero dzisiaj, gwoli porzadku, te same zdjecia w watku - dzieki temu widze, co sie podoba, a co nie.
Dla informacji - te i nastepne zdjecia sa zrobione podczas krotkiego rejsu po rzece w Chicago - najwikszym polskim miescie ;)
Na pierwszy ogien TO. Nazwy budynku niestety nie pamietam - pamietam za to, ze ma swoj oddzielny kod pocztowy - tyle tam pokoi :D
...
Kolejny to Lake point Tower - jeden z najbardziej oblych budynkow jaie udalo mi sie zobaczyc - przy okazji najnizszy budynek, ktory ma 70 pieter..... cokolwiek to znaczy...
...
Nazwy, niestety, nie pamietam...
Klasyka gatunku
333 Wacker Drive - tylko 36 pieter, ale za to jakich :)
...
235 West Van Buren - moj ulubiony. stosunkowo nowy, bo z 2009 46 pietrowy apartamentowiec.
Stosunkowo niedrogi - 1 sypialnia z lazienka kosztuje w chwili obecnej $1550/mc. Calkiem niezle jak na 70 metrowe, wyposazone mieszkanko w centrum Chicago.
Wieżowiec Morse'a
No i jedna z najbardziej charakterystycznych budowli Wietrznego Miasta - Marina City.
3 w jednym - mieszkanie na gorze, garaz po srodku i parking dla lodzi na samym dole.
Oprocz tego siedziba hotelu, calej masy mniejszych i wiekszych biur.
Corndog
A w kolejce jeszcze sa:
Willis Tower, Trump Tower, Hyatt Center, oraz kilka innych :)
Otoz.....
Tak to jest, jak sie foci z dystansu wysokie obiekty.
Tak mniej wiecej to wyglada z pewnej odleglosci:
Nie moje zdjecie, ale bardzo podobny kat. Lekkie prostowanie, crop i bec - mozg troche glupieje :)
Poza tym nie wszystkie sciany w obu budynkach sa rownolegle do siebie - to tez nie pomaga.
Nie martw sie - mam podobnie jak na to patrze :) Dlatego tez wstawilem do galerii - a niech inne mozgi tez maja ;)
Na zdjęciu w galerii cały budynek po lewej wygląda jak odbicie. Za cholerę nie mogłam sobie tego ułożyć w głowie :) To zdjęcie wiele wyjaśnia. Wracasz do tamtego - znów mętlik... ;)
Po wyjaśnieniach i zdjęciu, na którym widać oba budynki, sprawa stała się jasna.
Oglądając zdjęcie w galerii, przyjąłem, że widzę jeden budynek. Ciemna część po lewej to jedna powierzchnia (ściana) a ta po prawej, to druga (trochę pofalowana). Stąd to złudzenie.
Teraz widzę po prawej stronie (jaśniejszy budynek) dwie boczne ściany. Gładka po lewej i pofalowana po prawej :)
Nawet góra jest u góry :-P
Ze smutkiem stwierdzam, ze juz mi sie znudzily te przepychanki i kolejne proby odnowy i ozywienia forum.
Nie zegnam sie - biore urlop.
Dajcie znac jak sie zmieni ekipa moderatorska - wtedy wroce.
Pzdr
PS
Forum przegrywa nawet z facebookiem - to juz jest bardzo niedobrze.
Bez jaj... taki twardziel jak Ty wymięka? Ehhh...
K@czy, całkowicie się z Tobą zgadzam... Choć czasem biorę udział w "przepychankach".... Ale Skrobnij czasem choć na priva:grin:
Ja wziąłem sobie urlop jakiś czas temu, z powodów wyżej opisanych przez K@czego. Wróciłem dzisiaj na chwilę, poczytałem wypociny Sawy i już mnie tu nie ma.