Fatman - planujesz mieć do testów któregoś z NEXów FF?
Wersja do druku
Fatman - planujesz mieć do testów któregoś z NEXów FF?
Af niewatpliwie odstaje od m4/3, ale:
1. To jednak ff i z jego mala g.o. potrzebna wieksza dokladnosc (z moja ex A850 i jasnymi szklami nie bylo tu lekko)
2. Dla wielu osob do wielu zastosowan i tak to wystarczy. W koncu na wolniejszym Fuji X100 zrobiono mnostwo pieknych zdjec.
Może się boją, po recenzji D7000 ;-)
Żartuję, jakość produktów Sony jest na dobrym poziomie. Wystarczy porównać jak spasowana jest obudowa, szczególnie w okolicach gniazd HDMI, USB i porównać do np. Fuji X-E1.
Eeeee, jak by się bali, to by mi nie udostępnili NEX-3N, A99 i kilku szkieł ;)
ja generalnie martwię się z góry o szkła. oczywiście myślę o systemowych szkłach bez przejściówek.
a raczej o ich ograniczony wybór.
albo ich nie będzie tak szybko albo będą drogie... obym się mylił!
jest jeszcze jedna rzecz o której już wspominałem. brak dotykowego ekranu.
myślę, że w dobie telefonów, tabletów i aparatów każdy biegle obsługuje takie urządzenia i zgodzi się, że ułatwia obsługę.
wyczytałem gdzieś, że obsługa podstawowych ustawień działa szybko ale już wybór punktu ostrzenia nie należy do szybkiego wyboru :(
jest za to zaleta dla mnie amatora bardzo duża zaleta :D
magia pełnej klatki (mam na myśli oczywiście głębię ostrości, nie tylko ale głównie o tym myślę) zamknięta w małym korpusie.
body wygląda niepozornie i nie będzie się rzucać w oczy przypisując niepotrzebne określenia.
@ Fatman czekam z niecierpliwością na testy.
lubię czytać Twoje recenzje ;)
epicure, jak wrócę do domciu to postaram się kilka takich podesłać -co prawda z 5R, ale tam też AF podobnie "zapitala" :) W sumie owszem, mnie się w ***** poprzewracało :)
Np. takiej papki marketingowej ?
http://www.youtube.com/watch?v=48ZpkM4F0WU
Czy zdecydowanie większa szybkość działania AF w GH2 z tego przykładu to tylko papka marketingowa ?
Który system AF wolisz mieć w swoim aparacie -szybszy i celniejszy, czy wolniejszy i mniej celny ? ;)