Wakacje 2009, perkoz i łabądź (sierpień) z kajaka dmuchanego, kormoran z pontonu (wrzesień). Kusi mnie, żeby spłynąć teraz Biebrzą, dopóki jeszcze nie zarosła trzcinami
Wersja do druku
Wakacje 2009, perkoz i łabądź (sierpień) z kajaka dmuchanego, kormoran z pontonu (wrzesień). Kusi mnie, żeby spłynąć teraz Biebrzą, dopóki jeszcze nie zarosła trzcinami
Płynąc we dwóch jest łatwiej. Jeden wiosłuje - drugi fotografuje i zmiana.
Teraz Biebrza nawet nie wiadomo jak płynie, bo masz mały Bałtyk wokoło :-) Szczególnie szalenie jest na odcinku 2km poniżej mostu w Osowcu a Białym Grądem.
Witam !!
Komunikat z ostatniej chwili :) Dziś jadąc do pracy zaobserwowałem długo oczekiwanych gości. Żołny właśnie przyleciały i mają się dobrze :) W miejsce gdzie gniazdują co roku :D
"Ptasiarze" pewnie już szykują teleobiektywy ;)
Pozdrawiam !!
Do boju marynarzu! Zazdroszczę obiektu! Muszę puścić wici i w Wielkopolsce namierzyć.
Są ptaki które widuję często, są takie, które widziałem tylko raz (np. remiz, dudek). Żołna należy do tych, które znam tylko z albumów. Skoro masz tyle szczęścia, że goszczą w Twoich rejonach, zrób im fotek za nas dwóch ;)
Cześć !
Postaram się ale miejsce nie sprzyja czatowaniu :/ Muszę kupić pilota radiowego i w ten sposób spróbuję, w zeszłym roku próbowałem czatów i niestety nic z tego nie wyszło w tym roku posłużę się pilotem i odejdę by nie stresować ptaków :)
Jak tylko uda mi się zrobić przyzwoite zdjęcie na pewno pochwale się kolegom 'ptasiarzom"
Pozdrowionka !
Tutaj: http://ptaki.polska.pl/baza_gatunkow...ny,cid,603.htm
masz podstawowe informacje i zdjęcia.