mam na ścianie zdjęcie 80x60cm , miód na me oczy, kolejne w drodze ;)Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Wersja do druku
mam na ścianie zdjęcie 80x60cm , miód na me oczy, kolejne w drodze ;)Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Jeśli to Ciebie pocieszy, to cwanon też szumi na ISO100: https://forum.olympusclub.pl/topics2...t12080,120.htmCytat:
Zamieszczone przez qbic
To jak lepiej równać w dół niż górę? Co to byl za CaN?
lepiej równać w górę: FUJI S5, wyplute ponoć z ACR i przeskalowane do 10MPIX, ISO1600...
Jak dla mnie fota kotka z E3 na 1600 ISO rewelka. Ale ja się nie znam...
spoko luz, chłopaki równają do dziadostwa, to wrzuciłem coś z innej ligi. czekamy na elaborat Radka, ale to pewnie za kilka dni...
Widzę to tak... kilku kolegów, którzy potrzebują naprawdę bezszumnego i z szeroką tonacją obrazu powinno przestać szukać szumów na obrazkach z E-3 tylko zacząć szukać nowego systemu. Proponuję przeprosić się z archaicznym wg niektórych "dojeżdżających koniem" Canonem 5D. Na chwilę obecną do 7k nie widzę puszki mogącej się równać jakością z tym Canonem.
Dla całej reszty w tym i dla mnie E-3 zapowiada się na rewelacyjną puszkę. Nie będzie pod względem jakości fotek najlepiej na świecie, ale będzie dobrze. Do tego rewelacyjny AF, który dla mnie jest bardzo istotny oraz szeroki zakres, który kryję tylko dwoma świetnymi obiektywami. W podróż samolotemczy na wycieczkę w góry, bagna, trawy rewela.
Pozdrawiam...
Mam to samo - próba wołania ORFa z E-3 we właśnie ściągniętym Olympus Master 2.03 kończy się wywaleniem programu - zamknięciem z powodu jakiegoś błędu... ORFy starsze czyta bez problemu...Cytat:
Zamieszczone przez Jack
Skąd macie OM 2.04 - pojawiła się ta wersja dziś?
Gdzie można pobrać OS 2 trial? - bo już się pogubiłem...
Sprawa ma głębsze korzenie. OS2 czy OM2 IMHO nie nadają się do wywoływania RAW :cry: Pokazałem kiedyś, co robi OS2 z RAWami z E510. LR radzi sobie z nim nieporównywalnie lepiej z wszystkimi sówakami Noise Reduction poustawianymi na zero. Proponuję, qbic , poczekać z wnioskami na wsparcie od Adobe, albo spróbować dcrawCytat:
Zamieszczone przez qbic
Czekam, czekam, najwcześniej podejmę decyzje za 1-2 miesiące.