Ja miałem pomarańczowe (miało ksywkę mechaniczna pomarańcza)
Wersja do druku
Ja miałem pomarańczowe (miało ksywkę mechaniczna pomarańcza)
Najlepiej chyba będzie porównać do M1 bo miesiąc temu miałem na kilka dni dzięki akcji olka i cyfrowe.pl :) z M5 krótko miałem do czynienia.
Moje wstępne wrażenia są takie:
- szumy na podobnym poziomie jak M1
- szybkość AF-S na podobnym poziomie ewentualnie mało zauważalnie wolniej. (być może szok po kontakcie z M1 i jego szybkim AF minął) - ciemny pokój z małą lampką łapie szybko, M10 z 45 1,8 w porównaniu z E1 50 2.0 to przepaść :)
- jestem bardzo ciekaw jak będzie działał AF-C bo w M1 bardzo mi się podobało
- guzikologia podobna do M5, przydałby się jeden lub dwa dodatkowe przyciski ale pod jeden można wrzucić, że obsługuje i WB i ISO
- z rawami mam narazie problem :)
- połączenie z tabletem działa tak samo jak z M1, nie sprawdziłem tylko jeszcze tagowania, ale skoro z M1 działało to tu też musi :)
- wbudowana lampa w połączeniu z 12-40 raczej nie do użytku jedynie na ogniskowej 40 :) z 14 - 42 może być lepiej, postaram się sprawdzić mam stare 14-42,
narazie nie wiem co więcej powiedzieć :) pierwsze szybkie pstryki dla sprawdzenia z 45 prosto z puszki na 1,8 iso 2500 i 400
Jak macie jakieś pytania czy prośby to chętnie pomogę, ale tester ze mnie słaby :)
Mój tata jak wziął do ręki spytał czemu taki mały, bo wcześniej miałem taki duży :)
W związku z otrzymana własne przesyłką z E-M10 mogę udostępnić instrukcję po polsku: 160 stron / 5.33 MB.
Któregoś admina proszę o kontakt bo nie wiem czy i jak to wrzucić na forum.
O!... A to czemu?Cytat:
- z rawami mam narazie problem
Oj, jak ja Wam zazdroszczę. Chyba będę musiała rzucić Forum, dopóki sobie też nie kupię ;)
dzięki APZ dłuugo czekałem na nowy aparat, od sprzedaży mojej kochanej E1 już prawie dwa lata (pożyczania od żony nie liczę :) )
instrukcja https://www.dropbox.com/s/5omxl2t67g94a82/PLK.PDF
Juz sie witałem z X-T1, w ostatnim momencie powiedzialem stop - na dniach bede mial M10. X-T1 - swietny obrazek, ale, jakby to powiedziec, z Olympusem chyba bardziej mi po drodze. Gratuluje pierwszym nabywcom i oczywiscie czekam na opis wrazen :-)