442 - 443 Grudziądz - efekt spaceru w bardzo sympatycznym towarzystwie.
Załącznik 169998
Załącznik 169999
Załącznik 170000
Wersja do druku
442 - 443 Grudziądz - efekt spaceru w bardzo sympatycznym towarzystwie.
Załącznik 169998
Załącznik 169999
Załącznik 170000
Wszystkie trzy zdjęcia bardzo ciekawe.
cała trójka się podoba - choć piszesz o 2ch fotach :roll:
dla mnie najlepsze z kotemCytat:
Zamieszczone przez barmichal76
W mojej ocenie ostatnie zdjęcie najlepsze z wrzuty.
To dziećmi - dla mnie gienialne!
Ramki - be ;)
Świetne foto - wszystkie trzy.
Pozdrawiam.
Cała seria świetna, ciekawe pomysły i wykonanie :wink:.
Mnie najbardziej to z kotem podchodzi. Ekstra wyszło jak dla mnie. :mrgreen:
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze - w szczęśliwej liczbie 7 :)
Dziś jedno zdjęcie proste jak cep.
Ponieważ już trzy osoby tu i ówdzie, niesłusznie oczywiście, podle i z nieuzasadnioną krytyką wypowiadały się na temat ramek, ostentacyjnie zarzucam "oprawianie" moich zdjęć.
445
Załącznik 171431
To proste zdjęcie trafia do mego prostego umysłu :D Z lekkim pofałdem.
A mi się jakoś kojarzy z "Rhein III" Gursky'ego, choć pewnie takiej ceny nie uzyskasz ;)
Ciekawe, dobry obiektyw bez dystorsji :-)
Ja mam inne skojarzenie: Okładka płyty Quatermass
http://www.quartzcity.net/wp-content...mass_cover.jpg
Czekałem, żeby coś przeleciało, ale nawet głupi gołąb się nie pojawił nie mówiąc o pterodaktylach czy innych ;)
no to 445 świetne, proste, równe, geometryczne. Z poprzednich pierwsze z kotem mi się najbardziej spodobało. A takie jak to trzecie też mam w swojej kolekcji, tylko kształt klatki inny.
Faktycznie, nieprzygotowany byłem... :cry:
446 z miasta Łodzi ;)
Załącznik 172133
Freelensowałeś? Fajne.
Nie, filtr art Olka - diaporama :)
Pfff... No wiesz...
;)
ale diaporama ma chyba na celu coś innego niż jedno takie zdjęcie?
Do mnie 446 nie przemawia ale o artyzmie zdjęć mam blade pojęcie.
Qrde, telefon mi zmienił: miało być diorama :oops:
I żeby od razu o artyzm oskarżać???
Artysta! Artysta! Na-nananana!
Mi się podoba, ale ciągle mi się kojarzy ze szczęśliwym znakiem...
Nie poradzę ;) Tak to podałeś...
Jak wszyscy chwalą a mnie się nie podoba to chyba musi być artyzm :)
Pewnie tak ;) barmichale76 - będziesz musiał wypalić sobie piętno samodzielnie!
Ale czy nie intrygują Cię - Antaresie - w tym obrazie krzyżujące się linie ścieżek, relacja dwóch par - jednej pieszo, drugiej na rowerach, akurat w jednej linii? Jeszcze dodatkowo 'rzut spojrzenia' w kierunku oddalających się rowerzystów...
Nie robi na tobie żadnego wrażenia sposób kadrowania, który prowadzi linie w obrazie (chodników, linie energetyczne oraz linię rytmicznych lamp) do jednego punktu, w centrum kadru, gdzieś w tym rozmazaniu?
Moim zdaniem jest sporo rzeczy w tym obrazku, które mogą zwrócić uwagę odbiorcy ... Ale może rzeczywiście, to tylko artyzm, bez warsztatu.
Mocne, odważne kontrasty też potrafią zatrzymać. Mi doskwiera nieco ta ciemna chmura w PGR. :P
Diorama - faktycznie, to sam artyzm.
pozdrawiam,
apezecie, nie wiem jaki kadr masz na myśli, ale jeśli chodzi o wartość f - myślę, że przy tej odległości - to bez znaczenia, a to do czego się odnosisz - GO - to efekt filtra diorama/makieta, który właśnie tak działa, oszukując - niby tilt&shift, a tymczasem rozmycie software'owe jedynie...
pozdrawiam,
Zazdroszczę takiego odbioru. Do mnie jakoś nie bardzo to trafia. To tak trochę w stylu co autor wiersza chciał wyrazić a czasem po prostu tylko rym mu spasował. Twoja interpretacja jest ciekawa ale mam świadomość, że artystycznego odbioru foto trzeba się uczyć. Tak właśnie powinno być - zdjęcie super bo...... Wtedy tacy laicy jak ja mogą się czegoś nauczyć. :)
Pewnie tak jest jak piszecie. Obaj. Dla mnie ten efekt jest nieco słaby, podział kadru zbyt formalny, głowny punkt obrazu nazbyt centralny. W sumie moje, zaznaczam moje odczucie po obejrzeniu - słabe.
Ze wszystkich filtrów od Olka których używałem przypadła mi do gustu tylko dramatyczna tonacja.
Łoo matko, człowiek śpi, a tu goście ;)
Kadrowałem w taki, a nie inny sposób umyslnie - mam na myśli pionową alejkę przecinającą zdjęcie dokładnie na pół w pionie. Oryginalnie kadr również alejkę z rowerami miał dokładnie na środku - filtr diorama nie pozwala na ustawienie strefy ostrości gdzie indziej niż w połowie wysokości. Żeby jednak podbyć się zbytniej symetrii dół ciachnąłem.
Odnośnie dramatycznej tonacji to moja obróbka w tym zdjęciu to tak mniej więcej podwójnie zastosowana dramatyczna tonacja, jesli chodzi o agresywność, zwłaszcza kontrast.
Tak - na Sawę możesz zawsze liczyć jeśli chodzi o uzasadnienie. Oczywiście nie twierdzę, że to świetne zdjęcie. Bardziej zabawa, mając w pamięci TO zdjęcie. Wiem, że efekt uzyskany zupełnie inaczej i duuuuużo lepszy niż mój, ale co tam :)
A co, taki comming out - też robię jpg i to przerobione przez aparat. Kto nie robi, niech pierwszy rzuci... ;)
Całkowicie zgadzam się odnośnie chmury. Była sama w sobie dostatecznie ciemna by ją dodatkowo przyciemniać i winietą jeszcze potraktować.
Kadrowania będę bronił - dzięki Sawa za wsparcie. Filtr "śmieszny".
Dzięki za odwiedziny i sorry, że podczas Waszej rozmowy... spałem :oops:
Wybrałem się po raz kolejny na spacer do stacji Radegast. Mam trzy kadry - żaden w wersji ART wszystko jak Pan Bóg przykazał z RAW wołane ;)
447-449
Załącznik 172819
Załącznik 172820
Załącznik 172821
Podoba mi się ta trójka zdjęć. Kadry i obróbka świetne jak dla mnie.
Podoba mi sie cala wrzuta ze stacji Radegast.