To bardzo optymistyczne pozwolę sobie zauważyć :wink::grin:
Wersja do druku
Wklejam 6 fotek z festynu gminnego na Kaszubach. Zdjecia typu socjalnego. Dla rzucenia okiem. To jest Polska powiatowo-gminna.
Festyn1 Zespolik rozkręca widownię.
Festyn 2. Patrycja trzymaj mnie.
Festyn 3. Trio daje ognia
Festyn 4 . Obroty!
Festyn 5 Kaszebsko kapela. Ten instrument w środku, to "diabelsci skrzepce". Gość, który na nich gra (klepie pałeczka po nich) także był facecjonistą, mnóstwo dowcipów, także damsko-męskich, ale kulturalnie podanych.
Festyn 6. Kapela przygrywa, a widownia sie kiwa (gościu z lewej coś przyćmiony, albo nie ma poczucia rytmu) i podśpiewuje refrenik "Kaszebsci jezora, kaszebsci las, kaszebe wełajom nas", całkiem sympatycznie.
Festyn 7. Ukoronowanie wieczoru - Eleni we własnej osobie.
Fizjonomie za zdjęcia pierwszego wzbudziły mój uśmiech. Zwłaszcza fryzura pana po lewej mnie rozczuliła :):lol: sympatyczne:)
To trio na pierwszej fotce jest łącznie chyba mocno 120-letnie. Gościu po lewej ma fryzurę trochę retro. Podobno są to aktorzy z teatru muzycznego w Gdyni (sa tam 2 teatry wystawiające sztuki śpiewane). Produkowali się na cały gwizdek, nie oszczedzali się, zgodnie z kontraktem - bez zbędnych przerw, bez protekcjonalnego zalecania się i pobłażliwego poklepywania po plecach publiczności podczas zapowiedzi - bałtroczykowania. To mi się podobało - zawodowstwo i solidność.
Pzdr, TJ
Do rzucenia okiem.
Pzdr, TJ
Wieczorna przechadzka
Lubię takie światło. Świat wydaje się być "pozłocony". Piesek ożywia kadr. Dzięki czemu zdjęcie odróżnia się pozytywnie od innych podobnych ujęć.
Dyskusja nieco zboczyła z tematu. W ramach powrotu do źródła, czyli focenia kompaktem w domowych warunkach zamieszczę dwa zdjęcia wykonane C750:
http://img267.imageshack.us/img267/2097/kwiatolisc.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/3016/czekanie.jpg
P.S.
Po tygodniu lustrzanaka wróciła z serwisu :)
Pozdrowienia.
Bardzo sympatyczna te wieczorna przechadzka
pzdr
Dziękuję za komentarze.
wujeks.h.,
Podzielam Twoje upodobanie do światła.
Kasprzyk,
Piesek w realu był sympatyczny i na fotce też - autentycznie wyszedł na wieczorną przechadzkę do kolegów z sąsiedztwa.
Kano,
Rozumiem, że nawiązujesz do idei wątku.
Twoje fotki podobaja mi sie jako próby.
Na pierwszej kompozycja jest linearna, a więc listek u dołu trochę odbiera jej symetrię w kierunku na nie. Czarne tło, to nicość, a więc główny obiekt musi bardzo grać, widział bym więcej różnorodności w nim.
Piesek w oknie - pomysł bardzo dobry. Widział bym troszkę więcej pieska w tych głębokich cieniach i troszke mniej szczegółów w tle (łatwo powiedzieć, trudniej wykonać - pies, to nie modelka).
Pzdr, TJ
Próbowałem usunąć listek. Kompozycja staje się w pełni linearna, ale nabiera sztuczności. Ten kwiatek i tak jest już wystarczająco "plastikowy"
Zgadza się pies to nie modelka, a kompakt to nie lustrzanka i trudno wymusić na nim odpowiednią GO.
Pozdrowienia.