Potwierdzam, żadnych szumów nie widzę a 539 jeszcze lepsze.:)
Wersja do druku
Potwierdzam, żadnych szumów nie widzę a 539 jeszcze lepsze.:)
Jeśli mówisz, że są to ja Ci wierzę. A monitor rzeczywiście słaby mam.
Domyślam się, że chodzi o 537 :roll:
Dla mnie same nowości- "szum kolorowy", odszumianie w "barwie niebieskiej" :grin:
Czy mógłbyś coś więcej na ten temat (nie wiem czym Ty odszumiasz, ja używam Neat Image). Jeśli chciałbyś się "pobawić" cięższym plikiem, chętnie podrzucę ORF-a. Chciałbym zobaczyć efekty.
Obróbki można się nauczyć.. kompozycyjnie ostatnie bardzo dobre :)
Mi ten obiekt podoba się w szerszym ujęciu 538 bardziej, niż to z galerii 357, które też jest dobre. Co to za obiekt??
Po naszemu, to Elektrociepłownia Zachód we Frankfurcie :grin:
539 fajne aczkolwiek wolałbym aby komin był w całości odbity w wodzie. W sprawie szumu będę kibicował może Mirek uchyli rąbka tajemnicy.
Chodzilo mi o kanal niebieski a nie kolor-przejezyczenie po prostu.Wstaw gdzie orginala i podaj linka-pobawimy sie.Bo na lekkim pliku to nie za bardzo wychodzi
Dales inny plik.Tak mi wyszedl
o rany czy nie przeginacie... canon plastik wyszedł :)
ale ładnie się prezentuje
........canon plastik??????????????:shock::???:
Ty mi to chyba "po złości" robisz :wink:
Te wizje są paskudne! Owszem szumy poprawiłeś ale pojawiły się białe obwódki na krawędziach a to co zrobiłeś z elewacjami z prawej to prawdziwa masakra (masakrer- przepraszam :oops:, to nie jest żadna aluzja :grin:).
Mirek, weź się przyłóż, nie rób wiochy :-P. Na razie najlepsza jest pierwsza "wizja" z lekkiego pliku (helmutek.jpg), z pełnego ORF-a powinna być jeszcze lepsza. Dasz radę, wierzę w Ciebie :mrgreen:
Mam już taki misz masz w oczach, ża dam se spokój. Kopiuję, porównuję na powiększeniach i wychodzi mi, że orginał jest w porządku albo to już nie orginał. Odpocznę.
Helmuth, zapodawaj nowa fotke, bo ta ostatnia bedzie sie nam snic po nocach........ albo bedziemy miec wizje tak jak Mirek :mrgreen:
Wizje miec -dobra sprawa.
Kolejna wizja.Fasada jest wylozona klinkierem i to nie jest szum tylko jej faktura taka wychodzi.Jeszcze mam pare innych-moze powstawiam:wink:
Szalejecie z tą fotką :)
Pierwsze,... pierwsze,pierwsze,pierwsze,pierwsze,pierwsze,pierw sze,pierwsze,
:)
Ostatnie trzy bardzo ładne, malownicze i kolorki przecudne :roll:
Przeszkadzają mi z deka te bruzdy po samolotach ale pewnie blisko lotniska mieszkasz :wink:
Czyli 540?
We Frankfurcie jest trzecie (chyba?) co do wielkości, lotnisko w Europie. Przy takiej pogodzie, smugi po samolotach długo się utrzymują, są więc "normalnym" obrazkiem :grin: Można więc jak najbardziej przyciąć niebo albo właśnie wyeksponować te "bruzdy". Ja wybrałem to drugie :wink:
Przyzwyczaiłam się że fotografujesz raczej budynki aż tu jesień :) ładnie :wink:
Mnie sie podoba 541 i 542, pikne jesienne obrazki.
Owszem na niebie bardziej prosza sie jakies geste chmurki, zamiast tych smug od samolotow ale wiadomo,ze nie zawsze mozna miec wszystkiego na zamowienie :wink:
Chyba, ze Mirek znowu cos "popali" i zapoda inna wizje jesiennego parku:-P:mrgreen:
Przyjemne w odbiorze ciekawe niebo w 541
Tak mi się skojarzyło z samolotami.
UFO? W trzcinach? :)
WTF :lol: cóż to jest :)?
Z jesiennych to drzewko na 540 pięknie bocznym światełkiem oświetlone najbardziej wpada w oko. 541 i 542 podobne i sympatyczne a dodatkowo ładne miejsce. 543- to jakiś wypatrzony rodzynek architektoniczny. Myślę, że jest to wysuniety z budynku np. salon.
Helmuth, przyznaj sie...porwali Cie kosmici czy sam chodzac po krzakach trafiles na takie jajowate cudo?????????? :mrgreen: :-P
Domyslam sie, ze jest to fragment jakiegos budynku, ktory ukryles winieta, ale jakos nie potrafie go sobie wyobrazic w calosci.
Byc moze bedzie trzeba cos popalic aby sie zainspirowac :shock::wink:
lolita może masz rację :) ten avatar też jest podejrzany (może to ich baza)