Select software for download
Olympus Master Version 2.03
All Languages / Microsoft Windows
Wersja do druku
Select software for download
Olympus Master Version 2.03
All Languages / Microsoft Windows
To dodatkowe JPGi. Robimy foty RAW+JPG.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Jak sie ma OM2 to nie ma po co ściągać OS2. Algorytm ten sam tylko inna szybkość. Sprawdzałem - jpegi wychodzą binarnie identyczne.
OM2 mi wywalało myślałem ze z OS będzie lepiej, ale zonk, trudno poczekam aż ACR będzie umiał przeczytać te ORFy, do grudnia adobe powinno się z tym uporać :)Cytat:
Zamieszczone przez qbic
w raw therapee tez nie zauwazylem tego problemu, w przeciwienstwie do olympus mastera.Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
No, już ja bym sampla zrobił :)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Niech ktoś to ładnie wywoła, bo ni szop, ni RT tego nie bangla, a nie chce mi się na chwilę ściągać tego studio cośtam...
Ten kot Radka (mówię o jpg) to typowy odpowiednik odszum chromy i lensblur 4/triangle z szopa. Bardzo ładnie to działa, ale kosi delikatnie acz stanowczo rozdzielczość rzeczywistą (co widać na sierści). Ostrzenie da artefakty, ale w końcu to 800 iso więc jest w miarę okej.
Wygląda na to ze tutaj RAWy sa pierwsze, czy ktoś dal znać kolegom zza oceanu na dpreview?
To można ustawić na poziomie wywoływania RAW. Czyli ustawienie GRADATION zmienia tylko sposób "wywoływania" danych z matrycy - dane RAW są bez zmian.Cytat:
Zamieszczone przez Jack
Ja ide inna droga, uzywam oryginalnego swietnego RawShootera Premium, otwiera moje ORF z e1, z e3 ORF bedzie otwierał PS CS3 bo wykupił RawShootera :( ale wybralem inna droge - szybciutko przetwarzam ORF z e3 na DNG w Camera RAW 4,1 i te DNG bez zadnych strat ogladam na starym poczciwym RS Premium.Cytat:
Zamieszczone przez Janko Muzykant
Wywolany kot Noise filter off, gradation normal. (uwaga mam wolne łącze!)
http://overlay.no-ip.org/PB021866.jpg