Też uważam, że to nie ma sensu. Myślałem nawet czy nie napisać samemu klienta HTTP ale transfer jest za wolny :-(
Wersja do druku
mimo obaw dot niskiej ceny epl5 dotarł do krakowa /do którego zewsząd daleko/ bez zarzutu po ustalonym kursie /i zapewne ścieżce/, ruchomość lcd aż za duża, wolałem tę z epl3 ale z tą kartą FlashAir zupełnie nie mogę sobie poradzić, czy istnieje możliwość wysyłania na pc/vista zdjęć i jak to zrobić, w samym aparacie brak wifi wiec nie ma chyba nic do zrobienia, w laptopie proszą o zmiane hasła- czy moze byc 4cyfrowe- i tak zresztą nie wchodzi? i podanie sieci - co to jest?, moje domowe wifi?
pomożecie?
Wszystko jest opisane w instrukcji:) a najlepiej ściągnij sobie z netu instrukcję karty w pdf, są od razu odnośniki które otwierasz z poziomu pdf-a. Wifi w aparacie włączasz w menu. Jest coś takiego jak połącz ze smartfonem. Po konfiguracji zdjęcia przesyła się bezproblemowo. Tylko fakt, trzeba wysyłać pojedyńczo. Chyba, że coś robię nie tak:?:
Że ściąga za wolno:roll: nie zauważyłem tego wręcz myślałem, że będzie to trwało wieki. Jedna fotka z E-PL5 idzie mi ok.3-4s. Moim zdaniem, to dobry wynik.
Jeśli zrobię kilka fotek np. na aukcję, to nie bawię się w podpinanie kabla czy wyciąganie karty. Puszczam przez wifi.
dzieki marek7001
cd
wprowadź nazwę sieci w polu SSID (ID sieci) co to jest?
wysyłanie rawów pzez wifi nie jest dobrym pomysle, ale podglad zdjęcia np na ekranie iPad'a to swietna rzecz. W aparacie ustawiam zeby robil RAw+ maly jpg, i pobieram na ipad tylko jpgi ...wystarcza do tego zeby ocenic kadrowanie czy ostrość, skoro jpg wyglada akceptowalnie dobrze to z RAWa wyciągne jeszcze lepsze.
Szkoda ze program od Olympusa nie potrafi tych zdjęc pobierać sam, tylko trzeba je recznie odswieżać.
Mam też EyeFi i tam podgląd odświeża sie sam.