Słowo się rzekło - kobyłka u płota ;) czy jakoś tak. Zamówienie się wysłało dziś do Pani Joanny, będzie EPL3....ach ten ekranik ;) Łapki mam małe, mam nadzieję że sobie poradzę :)
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)
Wersja do druku
Słowo się rzekło - kobyłka u płota ;) czy jakoś tak. Zamówienie się wysłało dziś do Pani Joanny, będzie EPL3....ach ten ekranik ;) Łapki mam małe, mam nadzieję że sobie poradzę :)
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)
Odchylany lcd-ek z blachami i drutami pod spodem przeważył - to ja jakiś niedzisiejszy jestem. Macałem wszystkie trzy te aparaciki i jeśli już to E-P3 jak dla mnie.
EPM-1 zraził mnie do siebie konstrukcją menu, do czego pewnie można się przyzwyczaić, wciąz zastanawia mnie rzekoma wyższość EPL-1 nad późniejszymi penami w jakości obrazka. Jestem tak ciekaw, że może sobie takiego na chwilę kupię.
E-PL1 rzeczywiście jest na wylocie :cry:. Zamawiałem dziś zestaw z dwoma obiektywami i mmf-2 i był problem. Znalazły się ostatnie 2 szt. Są jeszcze zestawy bez adaptera do 4/3 ale tylko z białym body. Kto się szykuje na E-PL1 powinien się pospieszyć.
A aparacik fajny, kupiłem niedawno używkę jako 2 body do mikro systemu:grin:.
Nie miałam okazji pomacać, mogłam sobie jedynie filmiki na youtubie pooglądać. Przekonam się na własnej osobie o jakości i używalności tegoż "odchylania" Na pewno się podzielę uwagami :)
używałem analogicznego odchylania w C8080 pozyczanym od brata. I to było naprawdę bardzo dobre. Ale ja w ogóle lubię jak mi się odchyla coś.
Mam od niedawna E-PL1 , a i ostatnio mam możliwość pobawienia się E-PL3 , i jak już się napalałem na szybką zmianę na nowy , tak po macaniu doszedłem do wniosku, że nie ma sensu. Owszem ekran odchylany , ale malutki , i tej rozdzielczości LCD większej nie widzę. Co z tego że ma proporcje 16:9 , przydadzą się pewnie tylko przy filmowaniu. No i aparat jest faktycznie malutki , przez to kiepsko się go trzyma. AF oczywiście szybszy , ale ja zawsze się przymierzam do fotki :) , więc nie ma to dla mnie znaczenia. Wygląd E-PL1 wraz z kitem , mimo że konstrukcja plastikowata jest taki taki jakiś oldschoolowy ;) , no i z wizjerem VF-2 model E-PL3 wyglądałby dość dziwacznie (spory jest ten wizjer) .
EPL-1Rozwiązanie takie jak w E-330, co z nim jest nie tak? Dla mnie ze wszystkich nowych Penów właśnie E-PL3 jest najfajniejszy.
Skąd info o tej wyższości obrazka? Oglądałem/obrabiałem trochę fot z tych Penów, mam swoje "widzi mi się" ale trudno to uogólniać bo kadry były całkiem inne. BTW - dziś zrobiłem przelew za E-PL1 w OJ ;-)
Panowie z tym odchylaniem to jest tak, że pewne rozwiązania są opatentowane i firmy muszą to respektować. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie ma Canon i Panasonic.
Wysłane z SGS-Tapatalk
Najlepsze odchylanie LCD jak dla mnie ma E-3 / E-5, szkoda że nie zrobili go w E-PL3 tak jak w dużych puszkach. E-PL3 jakoś mi nie leży właśnie przez to odchylanie.
Optyczni piszą m, że testują na EPL-1 bo nie zniekształca ani w pionie, ani w poziomie, poza tym ma podobno najsłabszy filrt AA z pozostałych mikroaparatów, nie wiem czy wszystkich?
---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post był o 20:02 ----------
Romku u Panasłonika w G1 jest ten san patent, byłem mile zdziwiony.
Pozdrawiam AP.