Bardzo ciekawa fotorelacja, z przyjemnością oglądam :)
Wersja do druku
Bardzo ciekawa fotorelacja, z przyjemnością oglądam :)
Pogrzebię w ulotkach z tej knajpki. Coś mi się po głowie kołacze, że nie jest to stylizowane tylko autentyczne. Ktoś, coś o tym nam mówił ale nie mam pewności.
---------- Post dodany o 11:45 ---------- Poprzedni post był o 11:45 ----------
Cieszę się bardzo :-)
---------- Post dodany o 11:46 ---------- Poprzedni post był o 11:45 ----------
Klimat był, można było się zasiedzieć. Przygrywała kapela miejscowa tango. Choć za niem nie przepadam, to było bardzo klimatycznie :-)
To już ostatnia wrzutka z La Boca.
AUGG162 - Zachęcająco :-)
Załącznik 148779
AUGG163 - Nawet drzewo dostało kolorowe ubranie.
Załącznik 148777
AUGG163
Załącznik 148785
AUGG164 - Pomiędzy uliczkami kolorowo.
Załącznik 148784
AUGG165 - Upodobali sobie takie wielkie figury.
Załącznik 148783
AUGG166 - Stary malunek, na jeszcze starszej elewacji.
Załącznik 148786
AUGG167 - Knajpka, w której występowali tancerze.
Załącznik 148782
AUGG168 - Część portowa.
Załącznik 148781
AUGG169 - Kontrasty.
Załącznik 148780
AUGG170 - Kolejne miejsce z katalogów.
Załącznik 148778
Pięknie i kolorowo. Czy bezpiecznie ?
Tego to nie wiem, jeśli wiesz co mam na myśli ;-) :-) A tak poważnie to chodziłem z kumplami w małej grupce i nie czułem się jakoś zagrożony. Owszem, w grupie i po głównych arteriach. Nie wiem co by było gdybyśmy się zapędzili w jakiś zaułek bo spojrzenia tambylców nie były zbyt zachęcające :-) Może jednak się mylę i nie mam ochoty sprawdzać. Przypuszczam gdybym przegiął np. robiąc zdjęcia bez zgody, czy przesadnie eksponował sprzęt foto to dostałbym łomot - ale to wszędzie można dostać :-)
Większego stracha miałem w po rejsie Pireusie gdzie sam się przechadzałem.
Świetnie się TO ogląda i czyta.
Pogratulować "oka". Foto - świetne.
Pozdrawiam.
Nie ma jak "tenczowe miasta" :-)
Nie przepadam za taką tematyką ale wrzucam, bo myślę, że warto. Na pewno jest to miejsce które należy odwiedzić będąc w okolicy.
Cementerio de la Recoleta – cmentarz położony w ekskluzywnej dzielnicy Recoleta w Buenos Aires. Znajdują się tu groby najważniejszych i najbardziej wpływowych mieszkańców Argentyny: naukowców, artystów, bohaterów wojennych i prominentnych polityków, w tym kilku prezydentów. Pochowana jest na min również Eva Perón.
AUGG171 - Przed wejściem na cmentarz.
Załącznik 148994
AUGG172 - Z cmentarza widać zabudowę Racoletty.
Załącznik 149002
AUGG173 - Odbite w szybie. Nie odważyłem się robić zdjęć wnętrza grobowców choć świetnie było je widać. Jak pisałem nie jestem eksprtem a i nie lubię takiej tematyki.
Załącznik 148996
AUGG174 - Przygnębiają mnie takie miejsca.
Załącznik 148993
AUGG175 - Dało się zrobić zdjęcie bez tłumu turystów.
Załącznik 148995
AUGG176 - Są bardzo kontrastowe grobowce.
Załącznik 148997
AUGG177 - Ten należał do najciekawszych.
Załącznik 149001
AUGG178 - A ten chyba do najsmutniejszych. Figury przypomniały mi te widziane we Lwowie.
Załącznik 149000
AUGG179 - W bocznej uliczce, czaił się niepozornie grobowiec rodziny Duarte. Mała tabliczka po prawej stronie potwierdza pochówek Evity Peron. W około dziki tłum turystów. Zrobienie dobrego zdjęcia graniczyło z cudem.
Załącznik 148999
AUGG180 - A życie obok toczy się dalej...
Załącznik 148998
Grześ świetne foty z cmentarza.
To tam historia ma szansę pozostawić swój ślad dla potomnych.
Fantastyczna fotorelacja. Musze nadrobic zaleglosci, tymczasem kolorowa dzielnica mnie zauroczyla :grin:
Grzesiu, toż to jak miasteczko normalnie. Kawał historii.
Ja czasami pokazuję cmentarze, ale inne, całkiem inne. Dotychczas nie odważyłem się jeszcze pokazać starego Gorlickiego cmentarza parafialnego. Chyba nie umiem.
Właśnie mam tak samo jak Ty. Byłem na cmentarzu we Lwowie i było to miejsce w którym poczułem silne emocje. Figury które paczały na mnie, wielcy ludzie, historia. Do dziś nie pokazałem żadnego zdjęcia stamtąd. Nie czuję się mocno ale kilka fotek jest ciekawych. Tu, w Buenos miałem mniejsze emocje. Może dlatego, że cmentarz był trochę traktowany jak atrakcja turystyczna i był dziki tłum. Natomiast był ogromy i pewnie dzień by zeszło by tak na prawdę dokładnie to obejrzeć.
Żeby nie robiło się zbyt nostalgicznie to jeszcze jedna wrzuta, bo jutro jadę do Sandomierza zgłębiać tajemnice jazdy na rowerze "zawsze z górki" :-)
Krótki cykl pojazdy oraz niezwiązane z sobą inne zdjęcia.
AUGG181 - Pojazd policyjny ver 1.0
Załącznik 149019
AUGG182 - Pojazd policyjny ver 2.0 - Proszę zwrócić uwagę na zderzaki :-)
Załącznik 149027
AUGG183 - Trochę niewyraźnie się czujemy wracamy z kolacji :-)
Załącznik 149026
AUGG184 - Ciekawy bagażnik na rowery.
Załącznik 149021
AUGG185 - Luigi - brat naszych tyskich kumpli. Na sterydach :-)
Załącznik 149020
AUGG186 - Ruch uliczny.
Załącznik 149028
AUGG187 - El Obelisco.
Załącznik 149025
AUGG188 - Pomniko - fontanna. Muszę tylko przypomnieć sobie dlaczego ja uwieczniłem :-)
Załącznik 149024
AUGG189 - Floralis Genérica to mechaniczny pomnik skonstruowany przez argentyńskiego architekta Eduardo Catalano. Wyjątkowość tego monumentu polega na tym, że metalowe płatki tego mechanicznego kwiatu otwierają się na dzień, a zamykają na noc. Ponadto zachowuje się jak słonecznik, obracając się za słońcem.
Załącznik 149023
AUGG190 - Stadion narodowy.
Załącznik 149022
Nie wiem jak inni, ale gdyby to ze "zgubionym" butem trafiło do galerii to masz 5 ode mnie. Normalnie gębusia mi się roześmiała :mrgreen:
El Obelisco zmałpowali z USA ?
Świetne foto.
Pozdrówka.
Henry1, Masakrer, Bodzip i Witia. Miło mi bardzo. Mniut na moje uszy :-) Zagubiony w akcji but idzie do galeryji :-)
Przed ostatnia wrzutka w wątku, chyba, ze znajdę coś jeszcze w czeluściach cyberprzestrzeni kart. Kilka strzałów w miasto. Nie związanych ze sobą w żaden wątek.
AUGG191
Załącznik 149166
AUGG192
Załącznik 149174
AUGG193
Załącznik 149173
AUGG194
Załącznik 149172
AUGG195 - O to ciekawe. W mieście funkcjonują wyprowadzacze psów. Zabierają rano i wieczorem po kilka psów i za niewielką opłatą tyrają z nimi po mieście. Rozwiązanie dobre, dla bardziej zamożnych mieszkańców, którzy nie maja czasu dla swoich pupili.
Załącznik 149171
AUGG196
Załącznik 149170
AUGG197
Załącznik 149169
AUGG198 - Stacja a raczej przystanek dla autobusów. Wzdłuż całej alei 9 Julio autobusy mają wytyczone pasy i przystani w jej środku. Dzięki temu ruch komunikacji miejskiej nie jest zakłócany a i nikomu nie utrudnia życie. Genialny pomysł.
Załącznik 149168
AUGG199
Załącznik 149167
AUGG200
Załącznik 149175
Ten zderzak z przodu wozu policyjnego to chyba jakiś taran, czy co?
Wrzutka kończąca moją opowieść. Chciałbym jeszcze kiedyś się tam wybrać, może się uda zwiedzić resztę kraju.
Dziękuję Wam za odwiedziny w wątku. Mam nadzieję, że było przynajmniej dobre w odbiorze.
AUGG201 - Widok od strony El Obelisco.
Załącznik 149482
AUGG202 - Plac przy El Obelisco.
Załącznik 149483
AUGG203 - Któraś z ulic...
Załącznik 149480
AUGG204 - Wszędzie, wszyscy ciągle doili Yerba Mate :-)
Załącznik 149478
AUGG205 - Żongler spotkany o poranku.
Załącznik 149481
AUGG206 - Ciemniejsza strona miasta.
Załącznik 149484
AUGG207 - Byli też tacy, którzy woleli doić coś innego :-)
Załącznik 149479
AUGG208 - Dość rzadki widok w centrum miasta.
Załącznik 149485
Grzesiu swiat jest ciekawy i piekny, nalezy go zwiedzac nim zejdziemy... :-).
Twoja podroz swietna :-)
Ja jeszcze muszę rozdać aby dać, ale nic to, przyjdzie czas i godzina :)
Z ostatniej wrzutki widzę tak ze dwie do galerii - ale sam musisz wybrać :-P
Poszukaj, może masz tego chłopaka z włosami solo :)
Na prawo beczki, na lewo porzeczki, to już koniec wycieczki. :cry:
Dziękuję za oprowadzenie mnie po Buenos Aires, nigdy tam nie zawitam, ale przyjemnie się zwiedzało ze świetnym przewodnikiem. :mrgreen:
Obejrzałem, przeczytałem, Dzięki za ciekawą podróż.
Przeleć się gdzieś jeszcze bo fajnie opisujesz :wink:
Fajna relacja z tego Buenos Dias seniorr ggolus.
Piękna foto opowieść. Miło było z Tobą podróżować.