-
Odp: Zima - nasze zdjęcie
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
O jakiej porze to robione? Dnie teraz krótkie, a dziś wyjątkowo mało światła było :(
Dzisiaj był dramat. Zdjęcie zrobione wczoraj 15:52.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Dzisiaj był dramat. Zdjęcie zrobione wczoraj 15:52.
A u mnie wprost przeciwnie.Piekne blekitne niebo,powoli padajacy snieg,bez wiatru.Nawet nie sypali nic na drodze przed domem.Bialo,cicho,i na urlopie.Ja najedzony w ciepelku przy oknie.Zyc nie umierac,jak prezes z GS za nic nie odpowiada i glodu nie czuje.
-
hahaha :). I tak trzymać :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A u mnie wprost przeciwnie.Piekne blekitne niebo,powoli padajacy snieg,bez wiatru.Nawet nie sypali nic na drodze przed domem.Bialo,cicho,i na urlopie.Ja najedzony w ciepelku przy oknie.Zyc nie umierac,jak prezes z GS za nic nie odpowiada i glodu nie czuje.
Szczęściarz! To gdzie jakieś fotografie z dzisiaj? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Szczęściarz! To gdzie jakieś fotografie z dzisiaj? :)
A malo to pstrykow w necie zimowych z okna??
Nie,po prostu nie bylo tematu ciekawego do focenia.Pstrykac bo pogoda ladna to nie,nie ja.
-
To z dzisiejszego poranka, w bezowocnym poszukiwaniu błękitu nieba. Zawyżenia na nizinie.
-
uciąłęś zakole rzeki, szkoda :(
ładne miejsce masz do plenerów
-
1 załącznik(ów)
-
O takim krajobrazie to w Łodzi pomarzyć tylko mogę...
Ładny obrazek.
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Jak dla mnie dwojeczka :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ładnie się tam porobiło, inaczej niż jesienią
-
Wczoraj był mróz. Dziś odpuściło i jest inwersja, więc jak nie będzie opadów to szybko zejdzie.
-
-
Bodzip zgadza sie.. a najgorsze to, ze wytworzyl sie smog i smrod cisnie sie do mieszkania brrr.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ślicznie, aż chce się tam być :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
O takim krajobrazie to w Łodzi pomarzyć tylko mogę...
Ładny obrazek.
Pozdr
To pomarzymy razem.Jutro,albo w inny sliczny dzien pojedziesz do parku w obrebie Fabrycznej i Przedzalnianej(o ile dobrze pamietam) tam jest takie oczko wodne i teren mniej wiecej taki sam.Jesli Fabryczna bedziesz miec po prawej stojac przed oczkiem to wschod bedziesz miec naprzeciw siebie(pstryk)pokrecisz sie troche i kilka z przykuca fotek zrobisz.Chyba,ze zaorali tam to wszystko.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
uciąłęś zakole rzeki, szkoda :(
ładne miejsce masz do plenerów
Zależało mi na widocznym domku w prawym-górnym rogu, musiałem uciąć, a krok w tył był niemożliwy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
Zależało mi na widocznym domku w prawym-górnym rogu, musiałem uciąć, a krok w tył był niemożliwy :)
Częsty i znany nasz ból :)
Ale, zrób dwa zdjęcia i sklej. Będzie doskonale.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Częsty i znany nasz ból :)
Ale, zrób dwa zdjęcia i sklej. Będzie doskonale.
najprostsze rozwiązania w ogóle nie przychodzą do głowy. Właśnie myślałem o szerokim kącie... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
To z dzisiejszego poranka, w bezowocnym poszukiwaniu błękitu nieba. Zawyżenia na nizinie. [...]
Jarek, a gdzieżeś to trafił? Na Odrę za wąskie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
najprostsze rozwiązania w ogóle nie przychodzą do głowy. Właśnie myślałem o szerokim kącie... :)
Bo tak to jest, siedzisz, gapisz się w kod przez pół dnia i zachodzisz w głowę czemu nie działa tak jak chcesz. Przychodzi ktoś, staje za plecami i po chwili mówi: ty, tu średnika nie masz i voila, jest pięknie :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MaciekMG
Jarek, a gdzieżeś to trafił? Na Odrę za wąskie.
Maćku to rzeka równolegle płynąca do Obrzycy. Właściwie to ona chyba stoi bo zamarzła. Nie jestem pewien, czy to nie tzw. Trzebiechówka :)
-
Mireczku to Ty o parku Źródliska piszesz. Fabryczna, Przędzelniana to ten w/w park na Scheiblerowskim osiedlu Księży młyn. Barmichal76 właśnie tam w pobliżu "grasuje". Nie zaorali, ale te ładniejsze zakątki, zarosłydrzewami i krzaczorami. To "oczko wodne" o którym piszesz to latem istnieje, ale często(niestety) bez wody. Są tam takie bardzo ładne mostki, ale (tu też niestety) liściami lub śmieciami zapchane. Ale wiesz co...........ja tam specjalnie pojadę jeszcze raz to zobaczyć w zimowej szacie bo dawno tam nie byłem. Może choć trochę to wyczyścili, to ładne foty zrobię:grin:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Mireczku to Ty o parku Źródliska piszesz. Fabryczna, Przędzelniana to ten w/w park na Scheiblerowskim osiedlu Księży młyn. Barmichal76 właśnie tam w pobliżu "grasuje". .
Tak.Tam obok do szkoly uczeszczalem troche..Uczyli mnie jak aparat trzymac.A do parku chodzilismy kolezanki,tfu,modelki przygotowywac.Dawne czasy.
-
To od dziś jesteś Miniziomal:grin: skoro masz łódzką przeszłość. Zadbam też o to, żeby jedną z alejek w parku,Twoim imieniem nazwać np Aleja Mirka54:grin:.
Sam tabliczkę wkopię:wink:.
Dostaniesz ode mnie fotki stamtąd, aby wspomnienia wróciły:grin:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To pomarzymy razem.Jutro,albo w inny sliczny dzien pojedziesz do parku w obrebie Fabrycznej i Przedzalnianej(o ile dobrze pamietam) tam jest takie oczko wodne i teren mniej wiecej taki sam.Jesli Fabryczna bedziesz miec po prawej stojac przed oczkiem to wschod bedziesz miec naprzeciw siebie(pstryk)pokrecisz sie troche i kilka z przykuca fotek zrobisz.Chyba,ze zaorali tam to wszystko.
sorry, ale staw na Jasieni to jednak nie to samo. A na wschód patrząc to ma się piękną trzypasmowke przed sobą.
Pozdr
Kurcze nie doczytałem wątku do końca.
Jak się doczekam aż napada tyle co na fotce Bogdana to zrobię zdjęcie w parku. Tylko ze światłem to może być problem, bo od wschodu to wieżowce niedaleko.
-
Nie ma lekko, na Żabich dołach też mam, a to droga, a to dwa mosty (brzydkie betonowe kolejowe) a to kominy, a to słupy elektr. Trzeba kombinować, wszędzie da się odnaleźć "coś" jeśli się dobrze popatrzy.
-
1 załącznik(ów)
Co prawda nie z tej zimy, ale śnieg jest.
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Bielanka
Aleś kładkę wypatrzył! :-) Ciekawie pokazane! Rozumiem, ze Bielanka to ta zasypana rzeczka?
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Aleś kładkę wypatrzył! :-) Ciekawie pokazane! Rozumiem, ze Bielanka to ta zasypana rzeczka?
Pozdrawiam
Też :mrgreen:
To jest potok Bielanka przepływający przez wieś Bielanka
-
kładka olinowana, co by nie rozpadła się. A może ta linka pod napięciem, żeby nikt na cudzą własność nie wchodził?:wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Czyli trafiła się Bielanka do kwadratu :-)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Tylko mi nie pisz,ze wyplywa z gospodarstwa p. Bielanka w wyniku awarii ....
-
Nazwa rzeczki pokrywa sie biela dookola niej :-)
-
Jarek-gd, Twoja fotka mi się podoba! ( tylko system nie chce tego pojąć i komunikuje "Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty jarek_gd."
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Tylko mi nie pisz,ze wyplywa z gospodarstwa p. Bielanka w wyniku awarii ....
He he :mrgreen: wiesz gdzie pracuję. Muszę stwierdzić z wielką przyjemnością, że woda jest krystalicznie czysta. Nie ma spuszczania ścieków do strumienia.
@ jarek - brawo, dało się :D
tylko większą, większą - bo to znaczek. dawaj tak min. 800 px na dłuższym boku, ale nie za duże np. do 1200 px.
-
panorama ładna, lecz chyba da się rozpoznać klejenie. Tak na lewo od środka?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
panorama ładna, lecz chyba da się rozpoznać klejenie. Tak na lewo od środka?
Się nauczy :) - Hugina polecam. Trudny ale dużo wybacza.