Bardzo ladne #34 - kolorystyka przyjemna dla oka i widze jakby cztery warstwy obiektow w zaleznosci od odlegosci. Tylko swiatlo nieco plaskie, ale pewnie dotrzec tam switem lub zostac na wieczor byloby trudne ;-)
Wersja do druku
Bardzo ladne #34 - kolorystyka przyjemna dla oka i widze jakby cztery warstwy obiektow w zaleznosci od odlegosci. Tylko swiatlo nieco plaskie, ale pewnie dotrzec tam switem lub zostac na wieczor byloby trudne ;-)
Z ostatnich 34 i 35 bardziej mi się podobają.
Samotność rolnika wg tropica
hehe, ale mi się rymło :D
37. Załącznik 68581
Tamten jest cyfrowy a Twój analogowy ;)
Wiem, że nie przepadacie za hdr-ami, tym bardziej trochę przegiętymi. Ja też, ale...
Co o tym myślicie ? - przyjmuję wszystko na klatę :mrgreen:
38.
Jak dla mnie fajnie, ze smakiem, wygląda jak malowanie, chmury dramatyczne ;)
Sent from my Lumia 710 using Board Express
Ta wieża to się chyba ku upadkowi chyli, albo ja mam już strita w gałach a chmurki ładne :mrgreen:
Ja w zasadzie nie lubię hadeerów robionych dla "efektu", (dla mnie hdr to normalne składane zdjęcie <krajobraz> , gdzie nie ma przepalenia bieli i ze szczegółami w cieniach) Twój "efekt" mi się podoba, gdyż nie jest nachalny ---pozdrawiam
Kurde,slisko moze byc oj slisko:mrgreen:
Jesli ogladam HDR i nie widze,ze to HDR to znaczy dobry jest ten HDR.Latwo przegiac ten "tonne maping".Wtedy to juz trzeba oceniac jako przeginanie rzeczywistosci.
Ale dosyc mądrzenia sie.
Ja bym przeginal juz w 3D lub calkiem z kolorami tak zeby widza postraszyc gromem z jasnego ...
Tak abo tak,no nie moglem sie powstrzymac,nie moglemZałącznik 68639Załącznik 68640
Wersja 3D nie bardzo, bo chmurki wyszły jakby ktoś na kartkę wody nalał i rozmokło, ale za to wersja "przekolorowana" jest bardzo fajna. Super jakby ktoś pastelami malował, bardzo, bardzo fajnie.
A żeby nie było, to oryginał Bodzia też mi się podoba :mrgreen: Bo się tu nad przeróbkami rozgaduję, a autor oryginału byłby pozostał bez słowa pochwały ;)
Mirku, chyba tutaj to juz pojechales po calosci. W tym drugim ta swiatlosc z nieba, zupelnie jakby za chwile Bóg mial sie tam pojawic i pogrozic miastu :-P Juz chyba tego typu kiczykow pare widzialem w polsich domach tu i owdzie ;-)
Jak dla mnie oryginał najlepszy. Można by tylko dać trochę więcej ostrości. W wersji Mirka (tej drugiej oczywiście) podoba mi się niebo.
edit:
sylwiusz, niebo w naturze potrafi bardziej "zaskakiwać", no a kiczyk jest na niebie w pierwszej wersji
Mi najbardziej podoba sie Bodzipowy oryginał. Zrobiony bez przegięcia. Jedynie chyba nie wyostrzony po zmniejszeniu.
Bodzio dał byś większe, nie być taki no. Się podoba ale małe jakieś.
Mirek - Twoje ogniste zaje*ste, super efekt :)
"Wyważony" hdr Bodzipa może się podobać i mnie się podoba. 3D Mirka może nie przejdzie do historii, natomiast wersja druga....Gdybym był osobą opiniotwórczą, określił bym ją jako "dojrzały nikiforyzm" (od Nikifora Krynickiego). Ma swój urok......
Mirek zrobił dwie rzeczy, zacznę od drugiej. Tone mapping daje niesamowite możliwości, zwłaszcza Fattal i Mantiuk8. Podobnie ogniste kolory też były moim udziałem. Natomiast to 3D... no nigdy, przenigdy nie spodziewałbym się że można taki efekt uzyskać. Jest fantastyczny.
Romek, muszę poszukać. Jutro na drugim serwerze.
Ludzie.To nie konkurs czyje mojsze.Zabawa,a przy niej jesli ktos cos wypatrzy i wyciagnie wnioski co,czym,jak,kiedy z czego i dlaczego to juz jest efekt osiagniety w tej zabawie-prawda.
To nie jest płaskorzeźba, próbowałem i nic z tego. Może ktoś wyczai bo Mirek już się dzisiaj wykąpał, wannę umył i nic nie powie :mrgreen:
Romku proszę -> http://bodzio.dug.net.pl/Bardejov/bardej_hdr.tif
Bodzip HDR'ek fajnie wyszedł.:-)
Mirek to drugie ciekawie wyszło, że zacytuję Kiepskich : " Boże, widzisz to a nie grzmisz". Pioruna brakuje. :-D
Pieruna powiadasz.A masz i z pierunem,kurde:mrgreen:Załącznik 68751Kiedys na jakiejs kodze robilem i pieruny byly,wkleilem se to na Twoje zadanie
Wariaty jesteście - fantastyczne :mrgreen:
Ee tam wariaty ... to nie pewna okolica jest Załącznik 68757
W dużym foramcie robi wrażenie - gratuluje
Ło matko! Chłopaki! Nie jarajta tyle :-P:lol:
Oj tam, oj tam - po papierosku wyszło mi tak.
W "moim ulubionym kwadraciku". :)
Pozdrawiam.
Jeszcze jakby Witkową wersję tak ciut postrzępić, to wychodzi zabytkowa pocztówka.
Ten sam obiekt, inny dzień, inna pogoda, inne światło. Dodatkowo widok z góry z XZ-1 i z 9-19
39.
40.
41.
Jak to powtarza moja zona-Mireczku Twoja prosba dla mnie rozkaz.
Chcesz ,masz,a co mi tam,i zeby nie gadali ze postarzana to zrobilem tez z negatywu bez retuszu tak jak wyszlo pod powiekszalnikiem.Załącznik 68817Załącznik 68818:mrgreen::mrgreen:
Ja piernicze, Mirek - nawet zacieki wody wyszły. <tu potrzebna ikona bicia pokłonów/>
Służę pomocą. :-D
Od Bodzipa dla Mirka. :-D