-
Odp: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
[...]
Natomiast jesli ktos czuje potrzebe podlubania w moich zdjeciach, ktore prezentuje i pokazania jaka on ma wizje, to prosze bardzo. Nawet chetnie udostepnie surowy oryginal, bo wtedy takie dlubanie ma sens. Jedyne na co nie moze taka osoba liczyc, to moje stwierdzenie "no faktycznie tak jest super, glupi bylem ze zaprezentowalem to co zaprezentowalem, Twoja wersja jest lepsza". Bo nie ma bezwzglednie lepszej - jest moja interpretacja i czyjas. I to uszanuje. [...]
Masz całkowitą rację, bo trudno wymagać, żebyś zachwycał się swoją pracą przerobioną przez kogoś innego, w przypadku gdy nie była to ot tak zrobiona fotka, tylko coś nad czym się napracowałeś.
Przypomina mi się tu Gotye, który już ma dość swojego "Somebody...", bo nie dość że na okrągło grają go we wszystkich stacjach, to jeszcze dostaje całe tony remixów.
Nie zmienia to faktu, że inni mogą widzieć Twoją pracę inaczej i jeśli zamieszczają zmodyfikowaną wersję z pisząc "a ja bym to pokazał tak". To chyba nie jest tak źle. Gdyby było "powinieneś to pokazać tak", no to możesz mieć obiekcje, bo ktoś próbuje Ci narzucić swój sposób percepcji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Pozdrawiam (liczac sie z tym ze ubylo mi sympatykow kilku, jesli w ogole jacys byli)
Wątpię by było aż tak źle.
-
Mogę być w błędzie, ale czy mnie się zdaje, czy dyskusja schodzi na temat dotyczący jednego wątku?
-
Jak tak sobie czytam ten wątek, to przypomina mi się pewna recenzja albumu. Była to płyta zespołu Tool, Lateralus, powszechnie lubiana i ceniona, uznawana za najdoskonalniejsza w ich karierze. Pewien pan recenzent dał jej ocenę 1,5 /10. Płyta mu się niespodobała, gdyż w jego odczuciu była za dobra, nagrana z matematyczna precyzją. Pomimo iż brzmi to śmiesznie należy pamiętać, że ile głów tyle opinii. Dopóki dajemy porady, czy zwracamy uwagę na rzeczy które nam nie pasują w danym zdjęciu, dopóty nie ma w tym nic złego. Problem zaczyna się w momencie gdy próbujemy komuś narzucić własną wizje.
Najlepszym pomysłem jest jednak zachowanie dystansu do tego co piszą inni i jednocześnie próba zrozumienia punktu widzenia innych użytkowników.
-
To ja muszę się sam ubiczować, albo mnie zlinczujecie , bo to ode mnie się zaczęły te poprawki... Ehh, głupio człowiek tera się czuje....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
merti
To ja muszę się sam ubiczować, albo mnie zlinczujecie
, bo to ode mnie się zaczęły te poprawki...
Ehh, głupio człowiek tera się czuje....
merti ... ciebie jeszcze na świecie nie było :-D jak ja pięściakiem, na ścianie jaskini, kolegi mamuta poprawiałem :-D, więc oddaj ten bat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
merti ... ciebie jeszcze na świecie nie było :-D jak ja pięściakiem, na ścianie jaskini, kolegi mamuta poprawiałem :-D, więc oddaj ten bat.
Cholera, a ja się cały czas zastanawiałem, kto taką wielką trąbę biednemu mamutowi dorysował :p
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Cholera, a ja się cały czas zastanawiałem, kto taką wielką trąbę biednemu mamutowi dorysował :p
Się nie przyznaję, ja przy kłach majstrowałem ... ale wydało mi się że za stalagmitem Mirkus Sapiens się czai ... .:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Przecie to mamucica byla.Abo transfery juz wtedy byly modne i tecze kolorowe.
Sabor o tym wiedzial,ze to mamucica,bo narzekal,ze gotowac nie ume,reszta OK
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Przecie to mamucica byla.Abo transfery juz wtedy byly modne i tecze kolorowe.
Sabor o tym wiedzial,ze to mamucica,bo narzekal,ze gotowac nie ume,reszta OK
I dlatego w kły zarobiła nie łumie gotować - jest skończona.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
I dlatego w kły zarobiła nie łumie gotować - jest skończona.
Znaczy.. zupa była za słona? :)
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
T.
Niekoniecznie , przy załamaniu się pogody nasz kolega posiadł był widocznie, w którymś z poprzednich wcieleń właściwości niektórych mieszkańców gór ( także w tamtych czasach?). .... Mozna babę obić, zalać mordę, lub powiesić się ... ( obserwacja wieloletnia moja własna ).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
T.
Zawsze się rozumiemy Mr. Ti, aż się ciebie czasem boję. :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Zawsze się rozumiemy Mr. Ti, aż się ciebie czasem boję. :-D
Niestety , nie miałem racji, rzeczywistość (wątkowa) okazuje sie być bardziej brutalna do moich najczarniejszych myśli...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Niestety , nie miałem racji, rzeczywistość (wątkowa) okazuje sie być bardziej brutalna do moich najczarniejszych myśli...
Co się dziwisz, życie zaskakuje nas z dnia na dzień :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Co się dziwisz, życie zaskakuje nas z dnia na dzień :)
Opisalbym mój satan ducha , jako osłupienie , zdumienie... Chyba czas już na urlop.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Opisalbym mój satan ducha , jako osłupienie , zdumienie... Chyba czas już na urlop.
E tam.Urlop Ci niepotrzebny.Czytaj watek o artystach.Ja to rozumiem jak forumowicz zapoda linka do jakiejs tam stronki z fotkami.Poogladam,popatrze ,pomysle-kurde artysta ten fotograf.Fajna ta stronka,styl mnie sie podoba,mile przezycie bylo jak ogladalem,polece innym.Niech poznaja artyste.
Jednak nie rozumiem artysty co na forum we wlasnym watku pokazuje fotki i krzyczy,ze on artysta,ze to juz skonczone dziela.Krzyczy,trzepie piesciami,tupie nozkami-nie poprawiajcie artysty,ani jego dziel.Mozecie tylko podziwiac i zachwalac.Artysta jest tak juz znany ze nawet z forum nie chce odejsc,bo na innym jego dziela bez aplauzow przechodza,a nawet sie niepodobaja.Artysta nawet potrafi napisac,ze tu mu jest najlepiej,ze tu jego dziela popyt na ochy i achy maja.To taki jednoforumowy artysta(tka)ewentualnie dwu forumowy ale z dostepem do najwyzszej klasy calej reszty potrzebnej do bycia artysta.
Jeszcze raz powtarzam.Niepotrzebnie tworca watka dal sie podpuscic i takowy zalozyl.
-
:grin:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Mirek54.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Jeszcze raz powtarzam.Niepotrzebnie tworca watka dal sie podpuscic i takowy zalozyl.
O jakże mylisz się, o Mirku! O jakże się mylisz ... o Mirku.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
O jakże mylisz się, o Mirku! O jakże się mylisz ... o Mirku.
No to musial cos palic.Trzeciego wyjscia nie widze.Kurde,lubie chlopaka.No niemozliwe zeby tak bez niczego,nikogo.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No to musial cos palic.Trzeciego wyjscia nie widze.Kurde,lubie chlopaka.No niemozliwe zeby tak bez niczego,nikogo.
- Czyż liż do głowy Ci nie przyszło, żesz gdybyż nie ta światła dyskusja, za groma nie dowiedział byś się że:
- mamucica gotować nie umiała
- że w kły dostała
- bo aż zacytuję:
Cytat:
Zamieszczone przez Thomasso
Znaczy.. zupa była za słona? :smile:T.
A to jeno wierzchołek góry lodowej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
- Czyż liż do głowy Ci nie przyszło, żesz gdybyż nie ta światła dyskusja, za groma nie dowiedział byś się że:
- mamucica gotować nie umiała
- że w kły dostała
- bo aż zacytuję:
A to jeno wierzchołek góry lodowej.
No toz ja to samo pisze,tylko bardziej kulturalnie:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mr green::mrgreen::mrgreen::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No toz ja to samo pisze,tylko bardziej kulturalnie:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mr green::mrgreen::mrgreen::-P
Choć idziemy na piwo, powinieneś jeszcze mieć zapasik - znowu masz kudłate myśli.:-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Byle do września ;):mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
E tam.Urlop Ci niepotrzebny.Czytaj watek o artystach.Ja to rozumiem jak forumowicz zapoda linka do jakiejs tam stronki z fotkami.Poogladam,popatrze ,pomysle-kurde artysta ten fotograf.Fajna ta stronka,styl mnie sie podoba,mile przezycie bylo jak ogladalem,polece innym.Niech poznaja artyste.
Jednak nie rozumiem artysty co na forum we wlasnym watku pokazuje fotki i krzyczy,ze on artysta,ze to juz skonczone dziela.Krzyczy,trzepie piesciami,tupie nozkami-nie poprawiajcie artysty,ani jego dziel.Mozecie tylko podziwiac i zachwalac.Artysta jest tak juz znany ze nawet z forum nie chce odejsc,bo na innym jego dziela bez aplauzow przechodza,a nawet sie niepodobaja.Artysta nawet potrafi napisac,ze tu mu jest najlepiej,ze tu jego dziela popyt na ochy i achy maja.To taki jednoforumowy artysta(tka)ewentualnie dwu forumowy ale z dostepem do najwyzszej klasy calej reszty potrzebnej do bycia artysta.
Kurde...
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Mirek54
-
A nie wystarczy zapytać, czy mogę pokazać swoją wizję zdjęcia? No nie wiem, ale ja nie mam nic przeciwko przeróbkom moich zdjęć, ale zawsze mnie pytano i jest to miłe. Jestem w stanie jednak zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty, aby mu ulepszać na siłę kadr, bo być może wizja innych nie pokrywa się z jego wizją. Wtedy też przecież wystarczy napisać - proszę nie przerabiać. I nie wydaje mi się, żeby to wynikało z artyzmu czy nadęcia. Idąc do galerii sztuki przecież nie idzie się z własnymi pędzlami i nie domalowywuje niczego. ;)
Nie zgadzam się z tekstem o osobach z dorobkiem fotoraficznym. Może być to złudne. Powinno się nie zapominać, że fotorafia i jej pokazywanie innym powinno przede wszystkim być dla nas dobrą zabawą. Można nie zgadzać się z oceniającymi i dalej robić swoje, można poeksperymentować i zobaczyć, jak to widzą inni. Te wszystkie opinie powinny jakoś wzbogacać nasze postrzeganie własnych zdjęć.
-
A tak na serio, serio: tego typu dyskusje, piszę o dotyczących myśli przewodniej wątku, kładą się cieniem na userach o których mowa, z tej racji, że:
- za dużo niedopowiedzeń
- dyskusja o nich, bez nich(wyjątek Bufetowa)
- niesprecyzowana idea
- błędne interpretacje myśli wątkotwórcy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Każdemu się zdarzy gorszy dzień. Wiesz zupa była za słona, a może... niedosolona :roll:
:cool:
T.
---------- Post dodany o 11:12 ---------- Poprzedni post był o 11:10 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
A tak na serio, serio: tego typu dyskusje, piszę o dotyczących myśli przewodniej wątku, kładą się cieniem na userach o których mowa, z tej racji, że:
- za dużo niedopowiedzeń
- dyskusja o nich, bez nich(wyjątek Bufetowa)
- niesprecyzowana idea
- błędne interpretacje myśli wątkotwórcy
No tak lepiej na zlocie przy piwie :P
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
No tak lepiej na zlocie przy piwie :P
I to jest słuszna koncepcja :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
I to jest słuszna koncepcja :D
W pełni popieram , najlepiej przy Perle Lubelskiej niepasteryzowanej , lub innym podobnym wynalazku , co niedopowiedziane można wyrazić inaczej...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
W pełni popieram , najlepiej przy Perle Lubelskiej niepasteryzowanej , lub innym podobnym wynalazku , co niedopowiedziane można wyrazić inaczej...
Ostatnio polecam Raciborskie :)
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Ostatnio polecam Raciborskie :)
Brzmi prawie jak Radomskie :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Brzmi prawie jak Radomskie :D
Cygarety takie były. :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Cygarety takie były. :-D
Takie też, a dziadek nas w krzakach przydybał, DS-y i A zarekwirował, a tydzień na tyłku siedzieć się nie dało.