-
Odp: Bezpłatne warsztaty z Olympusem i Cyfrowe.pl
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Koriolan
ZTCW- rudą :))
Znaczy się co, odstałą wodę z zardzewiałej puszki ?
Kolor niby podobny, ale smak nie ten :-(
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
...ale kurde daleko ta Pyrlandia :(
Właśnie dotarłem na Nikiszowiec i wyjeżdżam stąd we czwartek po południu:wink::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Tak, mam ze sobą.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
mazut = ruda + cola :wink:
Nie tylko! Biały rum + Pepsi Twist też dobrze wchodzi:wink::mrgreen: (BTW nie musi być jakiś Baccardi, biały rum z wyspy Reunion, dostępny w Lidlu, jest dwukrotnie tańszy i 30% zajebistszy:mrgreen::wink:)
Pozdrawiam
Jack
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Nie tylko! Biały rum + Pepsi Twist też dobrze wchodzi:wink::mrgreen: (BTW nie musi być jakiś Baccardi, biały rum z wyspy Reunion, dostępny w Lidlu, jest dwukrotnie tańszy i 30% zajebistszy:mrgreen::wink:)
Pozdrawiam
Jack
Czym popić już wiadomo :-D, ale ważne jest też czym zagryźć ?
-
Już dajmy spokój! Już się rozeszło, że zamiast warsztatów - spotkanie marketingowe, a teraz się rozejdzie, że zamiast warsztatów - to degustacja;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
mazut = ruda + cola ;)
Proponuję założyć nowy wątek : " Słownik napojów i mikstur wszelakich "
Wiele z współczesnych określeń tych wspaniałych płynów, jest trochę tajemnicza.
Często są to określenia regionalne nie spotykane w innych częściach tego pięknego kraju.:-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Właśnie dotarłem na Nikiszowiec i wyjeżdżam stąd we czwartek po południu:wink::mrgreen:
No to ja Ci paczki wysyłam do Wa-wy a Ty na Ślůnsku...... i to jeszcze na NIkiszu, szkolenie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
...na Ślůnsku...... i to jeszcze na NIkiszu, szkolenie?
Owszem (jedno i drugie). A drogi me są niezbadane (nawet przeze mnie):-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Owszem (jedno i drugie). A drogi me są niezbadane (nawet przeze mnie):-)
Pomocna będzie kryształowa kula, stara baba z czarnym kotem ( zwana popularnie wróżką ) :-D :-D :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Pomocna będzie kryształowa kula, stara baba z czarnym kotem ( zwana popularnie wróżką ) :-D :-D :-D
Oj, przydałoby się...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
No to ja Ci paczki wysyłam do Wa-wy...
A paczki wędrują via Prerov (Republika Czeska):mrgreen::mrgreen::mrgreen: (podobno akumulator był uszkodzony i wymienili na nowy:mrgreen:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
A paczki wędrują via Prerov (Republika Czeska):mrgreen::mrgreen::mrgreen: (podobno akumulator był uszkodzony i wymienili na nowy:mrgreen:)
moja 5-ka? :shock::shock::shock: działał do końca
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
moja 5-ka? :shock::shock::shock: działał do końca
Owszem działał! Ale wszechwiedzący technicy zdecydowali inaczej:wink: (bo myśleli, że sprzęt przyjechał na naprawę:mrgreen:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Owszem działał! Ale wszechwiedzący technicy zdecydowali inaczej
:wink: (bo myśleli, że sprzęt przyjechał na naprawę:mrgreen:)
:lol:, przecież imiennie zaadresowałem :roll:
wypadki chodzą po ludziach...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
:lol:, przecież imiennie zaadresowałem :roll:
wypadki chodzą po ludziach...
Nie jesteś pierwszy, któremu się wydawało, że adresuje imiennie i na dodatek do Warszawy....:mrgreen: W firmach kurierskich też są jajcarze...:mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Nie jesteś pierwszy, któremu się wydawało, że adresuje imiennie i na dodatek do Warszawy....:mrgreen: W firmach kurierskich też są jajcarze...:mrgreen::mrgreen:
czyzby nie tylko mnie sie ten psikus zdazyl ?
-
No dobra, to kto jutro będzie na warsztatach w Poznaniu? :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Nie wiem czy to zadowalająca odpowiedź ;), ale właśnie wróciłam z Bydgoszczy więc będę jutro w Poznaniu na warsztatach ( o ile nic się po drodze nie wydarzy oczywiście)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jarmana
Nie wiem czy to zadowalająca odpowiedź ;), ale właśnie wróciłam z Bydgoszczy więc będę jutro w Poznaniu na warsztatach ( o ile nic się po drodze nie wydarzy oczywiście)
Jak spotkasz kogos kto mnie zna,lub chociaz slyszal,nawet przelotnie to pozdrow ode mnie-dobra?:mrgreen::mrgreen::-P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Jak spotkasz kogos kto mnie zna,lub chociaz slyszal,nawet przelotnie to pozdrow ode mnie-dobra?:mrgreen::mrgreen::-P
no kurde....
dobra, dobra, ale dałeś mi nie lada zadanie. muszę sobie telefon naładować i przypomnienie ustawić, bo inaczej **** zimna... nie przypomnę sobie kogo miałam a kogo nie powinnam pozdrawiać ;) :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Na przykład ja. Dziś przetransportowałem się do Poznania i jutro będę na warsztatach. Trzeba ustalić jakieś hasło i odzew dla olytalibów, co byśmy się poznali:wink:
-
Mam prośbę do uczestników z Poznania - jeśli ktoś ma adapter microSD -> SD to proszę o zabranie go jutro. Mam kartę microSD, a adapter gdzieś mi się zapodział.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
slaszysz
Mam prośbę do uczestników z Poznania - jeśli ktoś ma adapter microSD -> SD to proszę o zabranie go jutro. Mam kartę microSD, a adapter gdzieś mi się zapodział.
włożyłam jakiś adapter do plecaka, ale czy to działa to nie wiem bo nie używam czegoś takiego. Kupiłam razem z kartą do telefonu i napisali że to adapter micro SD więc chyba powinno pasować. Jakby co to będę go miała w wielkim czerwonym plecaku i jak nie zdobędziesz innego to się zgłoś :)
-
-
Jack dzieki za miłe przyjęcie!
Plany chyba się zmieniły, może jutro wpadnę na chwilę do zamku. :-P
Pzdr.
-
warsztaty w Poznaniu się skończyły i aż żal, bo zabawa była przednia. Jak dla mnie mogą się odbywać co tydzień!
Jack: dzięki za rezerwację EP3 :)
Mirek!!!! (wiadomość specjalnie dla Ciebie:
POZDROWIŁAM towarzycho od Ciebie ;) mam nadzieję, że świadkowie się nie wymigają i potwierdzą, że pozdrawiałam... Powtarzałam te pozdrowienia jak mantrę mimo, że telefon zgubiłam przed warsztatami i przypominać nie miało mi co. Nie wiem czy to nie ze strachu mi się przypomniało :-P
Na warsztatach dostałam do pomacania cacuszko EP3 z obiektywem 17mm f2,8 (o ile dobrze pamiętam) i miałam nadprogramową liczbę zdjęć bo wiele zrobiło się samo ;) wystarczyło otrzeć się palcem o ekran i fota sama się robiła :mrgreen: a ocierałam się często bo ręce mi drżały z wrażenia ;)
Prowadzący nie zamęczyli i przekazali duża dawkę pożytecznych informacji, a towarzystwo forumowe niesłychanie sympatyczne i mam nadzieję że to nie ostatnie takie warsztaty w jakich będę mogła uczestniczyć chociaż powinnam się chyba takowych warsztatów wystrzegać bo istnieje obawa że zmuszą mnie do ogłoszenia upadłości :green:
Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia dla całej grupy z Poznania :)
-
Mi też się podobało. Parę lat fotografuję, a do tej pory nie miałem styczności z oświetleniem studyjnym. Byłem uprzedzony, nie mogłem się przekonać do pracy z lampami. Na warsztatach miałem okazję spróbować i, kurde, nie taki diabeł straszny :) Chyba zaczynam łapać ideę... :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Mi też się podobało.
szczerze mówiąc byłam przekonana, ze Ciebie tam nie było :roll:
dopiero teraz po modelce widzę, że byłeś na tych samych warsztatach jednak w tej drugiej grupie bo modelka inaczej ubrana, aż jej nie poznałam "mrgreen:
---------- Post dodany o 23:45 ---------- Poprzedni post był o 23:44 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Mi też się podobało.
<br>szczerze mówiąc byłam przekonana, ze Ciebie tam nie było :roll:<br>dopiero teraz po modelce widzę, że byłeś na tych samych warsztatach jednak w tej drugiej grupie bo modelka inaczej ubrana, aż jej nie poznałam :mrgreen:
---------- Post dodany o 23:47 ---------- Poprzedni post był o 23:45 ----------
czy ktoś wie dlaczego nie mogę edytować posta i poprawić literówki oraz wyrzucić powtarzającego się fragmentu?
-
Mi też się podobało. Co do studia to oczywiście przy takiej ilości osób trudno o wygodną pracę. Zatem porobiłem nieco zdjęć z back-stage'u. :)
Jak znajdę chwilę to coś przebiorę i wrzucę. A właściwie wrzuciłem już parę do mojego wątku.
---------- Post dodany o 23:57 ---------- Poprzedni post był o 23:56 ----------
Jarmana, jeszcze raz dzięki za adapter.
-
Ja również podzielę się swoimi wrażeniami po wczorajszych warsztatach.
Przede wszystkim miło było się spotkać. Pozdrawiam klubowiczów z którymi rozmawiałem: Jacka, Jarmanę, Adambieg'a i przemiłą koleżankę Monikę, która wkrótce do nas dołączy. Pozrawiam również pozostałych klubowiczów, którzy bądź nie chcieli się przyznać do koleżeństwa z klubu, bądź byli "w drugiej grupie". :wink:
Przechodząc to oceny samych warsztatów mogę powiedzieć, że było wszystko czego się spodziewałem i oceniam całe przedsięwzięcie bardzo pozytywnie.
Zajawka marketingowa cyfrowych (w końcu organizatora) była bardzo krótka.
Jacek w właściwym tylko sobie humorem opowiedział o nowej linii PENów. Było trochę o filozofii całej linii PEN, trochę o stosowanych technologiach (dowiedziałem się na czym polega FAST AF :wink:), w sumie krótko na temat i bez przynudzania. Przy ocenie wystąpienia Jacka należy wziąć pod uwagę fakt, że większość uczestników spotkania, chociaż biegła w fotografii z linią PEN nie miała do tej pory styczności.
Część praktyczna warsztatów również była przeprowadzona sprawnie i rzeczowo. Można było wypożyczyć sprzęt i wybróbować go w warunkach studyjnych i w plenerze. Tutaj mogą się pojawić głosy niezadowolenia, że w studio było za mało czasu, że modelka "nie była na wyłączność" tylko uśmiechała się do czterech aktualnie fotografujących ( mających wyzwalacze lamp) tylko, że trudno w sposób sprawny w tak krótkim czasie dać możliwość przetestowania sprzętu w miarę sporej grupie uczestników.
Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty warsztatów - towarzyskie i teoretyczno-praktyczne jestem w pełni zadowolony. :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rol6
Ja również podzielę się swoimi wrażeniami po wczorajszych warsztatach.
Przede wszystkim miło było się spotkać. Pozdrawiam klubowiczów z którymi rozmawiałem: Jacka, Jarmanę, Adambieg'a
dzięki za pozdrowienia no i mam nadzieję, że do następnego razu... :lol:
-
W pełni podzielam zdanie rol6. Zabawa sprzętem przez kilka godzin w prawdziwych warunkach zdjęciowych a nie w sklepie gdzie tłumy ludzi to bardzo fajna sprawa. Gratulacje dla kolegi rola za wyróżnienie konkursowego zdjęcia :grin:. Dzielnie reprezentowaliśmy Olympusclub, moja fotka zdaniem jury również zasłużyła na firmową czapeczkę:wink:. Warto było pokulać się z Bydgoszczy.
Pozdrawiam wszystkich uczestników i do następnego spotkania. Kilka fotek wrzuciłem do swojego wątku:
https://forum.olympusclub.pl/threads...807#post762807
-
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Jack dzieki za miłe przyjęcie!..
To ja dziękuję:!::grin: Było mi niezmiernie miło pogadać z Tobą (o innych czynnościach towarzyskich nie już wspomnę - to właśnie było hotelowe wydanie Cuba Libre:wink::mrgreen:).
Moja żona doceniła wczoraj leczniczą moc litewskich ziół:wink::mrgreen:
Dzięki
Jack
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
To ja dziękuję:!::grin: Było mi niezmiernie miło pogadać z Tobą (o innych czynnościach towarzyskich nie już wspomnę - to właśnie było hotelowe wydanie Cuba Libre:wink::mrgreen:).
Moja żona doceniła wczoraj leczniczą moc litewskich ziół:wink::mrgreen:
Dzięki
Jack
He! He! Masz bliżej do tych ziół.
One są tak dla zdrowotności jak mawiał śp. Pawlak :-P :-P :-P
-
Jednak co Poznań, to Poznań! Gościnni, zadowoleni i uśmiechnięci...
(oczywiście pozdrawiam cały kraj)
Jack
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Jednak co Poznań, to Poznań! Gościnni, zadowoleni i uśmiechnięci...
(oczywiście pozdrawiam cały kraj)
Jack
Myślę, ze to nie kwestia miejsca a bardziej nastawienia ;)
pozdrawiam wszystkich uczestników, prowadzących i pozytywnie nastawionych ;)