Przy odrobinie szczęścia dałoby się bez psucia, wszak otoczenie było czarno-białe :D Fajne, fajne :)
Wersja do druku
Przy odrobinie szczęścia dałoby się bez psucia, wszak otoczenie było czarno-białe :D Fajne, fajne :)
Dla mnie super ale nie wiem czy nie lepszy by był pionowy kadr, tło z prawej strony za bardzo mnie rozprasza.
możliwe. zostawiłem dużo prawej bo podoba mi się zieleń na tym zdjęciu. chociaż fakt, trochę przyciągają uwagą jaśniejsze plamy kwiatków z prawej
motylek miodzio !!!
Ciut przepalone jakby.
możliwe, część kwiatka ma wartości 245+, noga motyla 250+. jak przyciemniałem, żeby kwiatek nie był z leksza wypalony to wówczas fotka się robiła za ciemna.
Motylek pierwsza klasa :D
mnie sie podoba i nic mi nie przeszkadza
Pozwolę sobie odkurzyć wątek zamiast śmiecić w galerii ;)
21. Ooo, jestem taaaki zły
Drogie koleżanki i drodzy koledzy proszę o opinie ;) Bo już ze dwa tygodnie u mnie wisi na pulpicie i dalej nie wiem co mam myśleć...
Dobre... nawet bardzo. Trochę razi mocne światło na grzbiecie, ale i tak jest fajne (choc siedzę teraz na kiepskim lcd więc może opinia sie zmienić ;p)
światło na grzbiecie jest wypalone doszczętnie, niestety żaden monitor tego nie zmieni ;)
Rzadko komentuję zdjęcia dzikich zwierząt w niewoli bo ich nie lubię. Tutaj nie widzę złości tylko raczej smutek. Ogólnie gdyby nie przepały to byłoby nieźle.
Podpisuje sie pod zdaniem kolegi wyzej :) Bardzo mi sie podoba to zdjecie, bez przepalow podobaloby sie jeszcze bardziej :) Nawet troche mogloby byc, to w koncu B&W, ale na tym zdjeciu jest ich moim zdaniem za duzo.
Pzdr
Starałem się jak mogłem ich uniknąć ale niestety nie do końca wyszło..ale to w sumie żadne usprawiedliwienie
22. Chorwacka winnica
Wspomnienie lata ;)
Swoją drogą coś niedobrego dzieje się z kolorami zdjęć, które wrzucam a następnie oglądam przez przeglądarkę internetową - jakieś takie wyblakłe? Np. na tym zdjęciu zielony z zielonego stał się u mnie jakiś taki żółty, niebo turkusowe...
Chorwacka winnica bardzo mi sie podoba (kolory tez). Zarosniety zwierzak tez fajny.
Bardzo fotogeniczne są te, poskręcane pnie winorośli.Cytat:
Zamieszczone przez olifant
PS
Mam podobne problemy, nie tyle z kolorem, co z jasnością.
Np. moja ostatnia fotka, czarno-białe "Małe conieco" obrabiałem w domu, na LCD Samsunga.
Teraz piszę z pracy, ze służbowego laptopa i na nim zdjęcie jest za ciemne, przekontrastowane i pełne plam :/
Przepraszam za OT, tylko nawiązałem do trudnego (przynajmniej dla mnie) problemu z kalibracją.
Na obu ustawiony mam profil sRGB.
23. Chorwacka winnica 2
Dzięki za odwiedziny.
Znowu się pozmieniały kolory :/
Oleryk: przynajmniej nie jestem sam :razz: Mnie to dziwi tym bardziej, że wcześniej nie dostrzegałem aż takiej różnicy..
22 bombowe !!!
22 - super!
Dzięki ;) odbitka 40x30 też ładnie wygląda ;)
W 22 znakomicie podszedłeś do banalnego wręcz tematu, ale udało Ci się osiągnąć wspaniały efekt. Gratulacje.
22 - rewelka :!:
22. świetne ale... zupełnie nie w Twoim stylu :) Ładnie wyszła ta głębia i rytm.
P.S. mi wychodzą za ciemne
To ja mam jakiś styl? ;)Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Co do zbyt ciemnych - mówisz o tych moich dwóch ostatnich? Jeśli tak, to wielce prawdopodobne - obrabiane na laptopie (bo mocniejszy niż stacjonarka :roll: ) a nie zaglądałem zbytnio do histogramu.
22 jest świetne, co do tego się zgadzam :) Trudno zrobić interesujące zdjęcie rzędu drzew, a Tobie się udało i za to duże gratulacje :) 23 za to zupełnie do mnie nie przemawia, gubią się w kadrze te winogrona, chaotyczne zdjęcie.
Pzdr
Musi być równowaga w przyrodzie - na jeden ładny obrazek musi przypadać jakiś gniot ;)
"Za ciemne" dotyczyło offtopików odnośnie problemów z kolorami i ciemnością, ja też mam z tym problem.
Masz styl :D
Witam
Nr 22 znakomity. Przepraszam, że odniosę się tylko do niego ale w tej chwili po raz pierwszy (chyba) zajrzałem do Twojego wątku. Bardzo mi się to zdjęcie podoba, a jeśli jeszcze stwierdzisz, że GO nie jest tam wynikiem manipulacji w PS to już będzie dla mnie pełnia szczęścia i uznania.
Pozdrawiam
GO nie jest zmanipulowane - to 14-54 ;)
W takim razie proszę, o reprodukcję na papierze. Cena nie gra roli.
A co tam, najwyżej sprzedam E-400 :)
22 - za przedmówcami
pzdr
Dzisiaj w końcu wyszło trochę słońca, więc po południu ruszyłem się na spacer, była okazja wypróbowania E-410 w praktyce..
24.
25.
26.
Środkowe w moim guście, bardzo pierwsza klasa ;)
pzdr
24, 25, kapitalne!
26 bez wyrazu - ot trawka.
Dzięki za odwiedziny.
grizz - no, generalnie ;) Mnie osobiście się po prostu bardzo kolory spodobały, mam nadzieje ze komuś też przypadną do gustu.
Swoją drogą przekonałem się jak przydatną rzeczą jest jest LV - z E-1 do listka musiałbym się położyć na ziemię :P
24 w moim guście :) Fajna fota :) 25 ładne. Jesienne bardziej niż zimowe :) A trawka do niczego :evil:
24 - miodzik. :razz:
24 super. Powtarzam się ale na prawdę mi sie podoba. :razz: