panorama do galerii
panorama do galerii
Panorama jest już w galerii od jakiegoś czasu (co prawda prywatnej i jako że panorama to nie byla pokazana w nowościach :( ) ale i tak mało kto to zauważył, zresztą jest tam jeszcze inna panorama :)
dziwna sprawa, ale po wystawieniu noty i dodaniu komentarza fota nie pokazuje się na stronie głównej forum
Dodaj na drugi raz pasy z góry i z dołu, aby proporcje były 1:2 (albo nawet ciut mniej np 1: 1,9) wtedy będzie ją widać.
Kolejne z doliny pieciu stawow - widok jaki pojawia się zaraz po wejściu do dolin z czarnego szlaku
Nasycenie za mocne a co to w PG? Jakby odbicie w szybie ? :roll:
Jak dla mnie w serii zdjęć tatrzańskich przesadziłeś trochę z saturacją.
Za to bardzo podoba mi się pierwsze zdjęcie czerwonych klapek na plaży. :-)
Dzieki za komentarze i opinie - faktycznie przesadzilem z saturacja :-)
Tym razem kolejny dziecięcy portret.
Mały włóczykij :)
Pierwsze próby z parasolem rozpraszającym i lampą systemową - oj duuuuzo jeszcze nauki przede mną :-/
Tak czy inaczej poddaje waszej krytyce:
W sumie fakt logiki specjalnej tam nie zaszywalem - jedynie obrobka rozna byla. Ale moze cos o samych zdjeciach. (ze nie ma logiki - to juz wiem :-)
A teraz kolejne proby z "plastik fantastik", a pewnie bardziej "plastik" niż "fantastik" :) Cos malo ostatnio komentujecie, ale trudno wrzucam niestrudzenie i uparcie:)
Kurcze, fajnie by było gdyby ktoś się wypowiedział konstruktywnie - co źle, co inaczej itp (nawet jak totalnie do bani to też poproszę -tylko od razu merytorycznie, żebym wiedział dlaczego do bani).
Z góry dzięki.
Fajny autoportret ;)
Pozatym:
- fajna modelka
- fajnnie ujęta
- mnie żaden portret tak fajnie nie wyszedł
- nie znam się na portretach
- moje zdanie nic nie znaczy
- wg mnie super jest ten autoportret!
..
Pozdrawiam.
No to jak już wcześniej pisałem ... niestrudzenie i uparcie... wklejam dalej - jeśli ktoś ma ochotę skomentować to bardzo proszę. (a, dla usprawiedliwienia tylko dodam, że to pierwszy plener z parasolką :)
Kolejny portret Asi w stylu "plastik" - zachęcam jak zwykle do komentowania
Tym razem trochę w innym stylu portret - komentarze mile widziane ;)
Przedostatni portret - ładne ujęcie, zePSułeś go zbyt mocnym plastikiem!.
Popraw jeśli chcesz zrobić plastik to taki aby nie był zauważalny czyli o 80 procent słabszy. Chętnie go zobaczę wjeszcze raz w delikatnej obróbce.:grin:
No i chyba wykadrowałabym bez tych resztek palców- albo wszystko albo nic :wink:
To ostatnie wyglada jak wklejka na maskach i warstwach. Co do obróbki te same uwagi ci Wanilia.
Pozdr :)
wanilia: dzięki za komentarz - następne postaram się mniej poPSuć - aczkolwiek będzie to trudne jak już wpadnę w PStrans ;) to nie potrafię się opamiętać czasami :) - no i właśnie mam wtedy problem z określeniem co jest akceptowalne a co nie, ale może się nauczę ;)
Marlok: dzięki za komentarz - ostatnie zdjęcie właśnie dlatego mi się podoba, że tak wygląda :-/ ale zapewniam, że nie jest to żadna wklejka (a tak przy okazji co to jest "wklejka na maskach i warstwach"?) tylko doświetlone lampą.
Rozumiem, że te których nie skomentowaliście są kiepskie :-/ ?
Pozdrawiam i nadal zachęcam do komentowania - chętnie posłucham innych.
btw, jak ty to robisz, ze ona ze zdjęcia na zdjęcie jest coraz ładniejsza?
pzdr
Poddaje Waszej krytycznej ocenie zdjęcia z nazwijmy to sesji narzeczeńskiej znajomych - jedna kwestia - przyszła Panna młoda została wyszczuplona, gdyż wyraziła zgodę na publikację zdjęć tylko z wyszczupleniem sylwetki (nie grzeszy figurą) - dlatego proszę o ile to możliwe o nie branie moich prób wyszczuplania, pod uwagę - chociaż może gdybym tego nie pisał to nie zwróciłoby to Waszej uwagi.
Jedno ze zdjęć zainspirowane zdjęciem Mariusha (mam nadzieję, że się nie obrazi - to garażowe i wiem, że wiele mu brakuje).
Jako, że są to moje pierwsze takiego typu zdjęcia (a mam m.in. tym znajomy robić zdjęcia ślubne), to byłoby miło gdybym mógł liczyć na konstruktywną krytykę - czyli komentarze typu "fuuuuuuuuj" proszę poprzeć choć krztą argumentacji, a może co ważniejsze jak należało to wykonać poprawnie.
Żeby nie było, też widzę trochę niedociągnięć - jednak co opinia fachowców to... wiadomo.. ;)
Liczę na Waszą wiedzę i wsparcie
pierwszy plener ślubny
A a ja niestrudzenie i uparcie wrzucam dalej.. i zachęcam do komentowania
Jak na pierwszy raz nawet fajnie. Aczkolwiek (ja też się o tym przekonałem) przydałby się asystent + parę blend. Z fajnych fotek zrobiłyby się fotografie.
Pierwsze koty za płoty.
Przed Tobą jeszcze dużo pracy. Pomysły na kadry jak widać masz, ale technicznie jeszcze nie jest najlepiej. Przede wszystkim duża praca w oswajaniu światła. To trudna sztuka , sama ją zgłębiam.
Myślę, ze prawidłowa obróbka u podstaw (rawy) też poprawiłaby efekt.
To moja subiektywna opinia.
Nalprzyjemniejsze zdjęcie z bańkami (bez ławki)- tylko światłowydaje się być zbyt ostre.
Co do szaleństw z PS em to doskonale cię rozumiem. Z autopsji wiem , że z czasem będzie coraz lepiej :wink:
Mała próbka kolejnej sesyjki.
Liczę na konstruktywne komentarze, które pomogą poprawić warsztat.
Od razu słowo komentarza w kwestii światła - niestety było bardzo ostre słońce - starałem się jak potrafiłem :)
Tym razem troche z innej beczki.
ostatnie super :) podoba się bardzo :) numeruj w jakiś sposób zdjęcia :)
Pierwszy i szczególnie ostatni portrecik sprawiają bardzo sympatyczne reakcje. Srodkowy jakoś nie bardzo. Myślę, że ta poza nie jest trafiona.
Jeśli mogę wybierać to jestem za ostatnim. Bardzo udany portrecik.:)
Dzięki za komentarze.
Kolejne zdjęcie poddaje waszej ocenie i liczę na komentarze - szczególnie w kwestii kadru, gdyz musze przyznac, ze nie do konca wiem jak to inaczej przykadrowac (mozliwe ze po rostu zwalilem juz kadrujac aparatem :-/ - no wlasnie czy tak jest rzeczywiscie?)
kadr mi się nie podoba :( to jak modelka wyszła też nie :(
Wydaje mi się, że twarz modelki a ściślej mówiąc jej poza nie pasuje do takiej sceny kiedy ma coś na głowie (szal). MSZ powinna mieć inną minę (dokładnie nie wiem jak to opisać ale coś mi nie gra w tym kadrze).
Na ostatnim widoczne są dwa załamanie szala i one dotkliwie psują odbiór przyjemnej owalnej twarzy modelki. Dłonie a raczej ich układ nie wynikają z naturalności ułożenia i sprawiają wrażenie przypadkowości w kadrze. W tym przypadku sądzę, że jakby modelka prawą dłonią uniosła szal do góry to forma przynajmniej znacznie by zyskała.
Dzieki za komentarze.
Dawno nic nie wrzucałem, czas nadrobić zaległości. W końcu znalazł się czas na wywołanie fotek z lata:)
Komentarze jak zwykle mile widziane, te negatywne również - byle konstruktywne. Miłego oglądania
gory 1
gory 2
gory 3
gory 4
gory 5
Ładnie, naturalnie - bez wymysłów.
Skąd to kadry?