niech kazdy sobie szuka :P www.sesje.jeronimo.prv.pl :-)
zreszta nie ma sensu linkowac! bo dzis mam nastepna sesje w moim amatorskim domowym studiu wiec bedzie nowa galeria (kiedys tam...:P)
pozdro
Wersja do druku
niech kazdy sobie szuka :P www.sesje.jeronimo.prv.pl :-)
zreszta nie ma sensu linkowac! bo dzis mam nastepna sesje w moim amatorskim domowym studiu wiec bedzie nowa galeria (kiedys tam...:P)
pozdro
o to mi właśnie chodziło. dzięki:x
Perfecto! :!:
Ładna delikatna fotka 8) smukła szyja, powabne usta... :D
przyczepiłbym się tylko do tego niebieskiego refleksu w oczach, ale to drobnostka :P
Alicja...
hehe moje fotki w agencji mody
http://www.rores.pl/models/0240/
No to gratuluje! Teraz możnaby Cię nazwać Jeronimo the Face Hunter :wink:
Albo Promotorem. W końcu wypromowałeś dziewczyne. Teraz będą do Ciebie walić drzwiami i oknami 8) Też bym tak chciał :?: :x
ona juz byla wypromowana :P bo to dziewczyna z agecji GAGA
aaaaa teraz to wszsytko jasne :x
zreszta spoko spoko.. ja sie dopiero rozkrecam... dzis mialem sesje probna z rewelacyjna modelka. Jak dobrze pojdzie to bedzie porzadna sesje no i wtedy grzechem glownym bedzie jak spartole chociaz jedno ujecie ;-) No a jak wszystko bedzie OKI to foteczki beda na forum :x
a co z tego masz, z tych sesji? oprocz fotek na forum i doswiadczenia, jesli mozna zapytac :) Robisz to tak dla siebie czy masz z tego jakies profity? :x
fotografia to moje hobby! nie czerpie profitow finansowych... jesli o to pytasz :D
jeszcze :?: :wink: :wink: :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
właśnie o to pytałem. bo wg. mnie jak sie kupuje drogi aparat to powinien na siebie zarobic. ale to tylko moje skromne zdanie:)
a hobby to wiadomo, kazdy na tym forum lubi sobie popstrykac :x 8)
Dawaj Jeronimo cuś nowego. Dawaj dawaj chłopie-hobby nie ma wakacji. A modelki choćby i na chodniku łap, obiecaj jakieś paciorki i się zgodzą. :)
ja, jak wyżej. za Sebastianem :x
Panowie spokojnie... mialem ostatnio pare sesji z fajnymi modelkami - dzis nawet z dwoma - i nie mam czasu na zgrywanie zdjec z RAW'ow (dzis np. mam 4GB fotek). Jak sobie wszystko uporzadkuje to wgram na stronke i dam Tu info!
pozdro
hehe nie wytrzymalem pod takim napieciem :P
Magda
1)
2)
3)
4)
P.S.
Nie piszcze o obrobce fotek... bo to nie ja obrabialem tylko modelka ;-)
Kurna, skąd Ty takie modelki bierzesz? Wiesz, możemy się zamienić, ja Ci dam moich makro modeli a Ty swoje modelki ;)
Szczerze mówiąc zdjęcia studyjne podobały mi się duuuuużo bardziej. Od tego jest to forum więc oto moja amatorska opinia:
Zdjęcie 1. Ładny poza modelki i kadr, ja bym tylko uciął w połowie odległości między głową a górna krawędzią oraz trochę z prawej (jakaś boja tam pływa). Coś dziwnego dzieje się z palcami, albo światło za ostre albo wyostrzone do granic wytrzymałości :-) Twarz wygładzona że hoho :-)Trudno nie brać pod uwagę obróbki fotek bo tylko taką mogę oglądać i ta obróbka tworzy w pewnym stopniu zdjęcie. Szkoda że bez przeróbek nie wrzuciłeś.
Zdjęcie 2. Fajne, tylko jaśnieś ździebko, szczególnie od strony pleców by się zdało.
Zdjęcie 3. Nie podoba mi się. Poza wydaje mi się sztywna, nienaturalna ( choć mało jaka poza w fotografii jest natauralna :P ). Mam wrażenie że oglądam katalog z ubraniami a modelka jest tylko żeby je nosić (może przez kontrast jasnego wdzianka z tłem i opalenizną modelki? )
Zdjęcie 4. Zupełnie mi się nie podoba. Poucinane ręce w dziwnych miejscach, strasznie prześwietlone w okolicach pasa i w tle z prawej.
Pozdrawiam autora i modelkę :-)
ładne, ładne, wykadrować i będzie git; w tej altance było jednak chyba zbyt ciemno i wyszły prześwietlenia w miejscach gdzie padało słońce.
Jeronimo szalejesz! Kiedys gekonki a teraz ?
Ciekawie rozwija sie twoja kariera - modelki masz ladne ale brakuje ci warsztatu dobrego.
Z kazda sesja jest ciekawiej i popelniasz mniej bledow.
W tej sesji pokazales ze kuleje u ciebie swiatlo [np. nie dostatecznie oswietlona buzia, przepalone spodnie itp.] - kup z 1 - 2 blendy - zatrudnij kogos do pomocy i sadze ze bedzie znaczniej lepiej.
A dziewczyna napewno jest zadowolona ze zdjec .
Zycze kolejnych sesji i coraz bardziej udanych zdjec...
Podoba mi sie jak mozna zauwazyc na forum od czego ludzie zaczynaja jak ksztalca swoj warsztat...
Pierwsze najladniejsze kolorystycznie ale przegiales z wygladzaniem, modelka ma twarz jak ufok. ;)
ps. takie fotki cykasz w RAW-ach?
no o blendzie mysle juz od dawana.. z tym ze problem jest taki ze nie mam nikogo do trzymania. A kumpli takich co mi zaslinia cala sesje to nie chce :PCytat:
Zamieszczone przez (A)rturo
A moze cos doradzisz.. bo jak juz tyle placic to chce cos porzadnego (moze jakas wielka dwustronna...)
No prosze mi tu modelki nie obrazac!Cytat:
Zamieszczone przez Pazurek
Te fotki to kopie JPG ktore robie rownolegle focac w RAW'ach. No i te mniejsze (skompresowane JPGi) wlasnie obrobila sobie sama modelka. Ja obrabiam o wiele delikatniej. Juz wczesniej pisalem ze z tej sesji mam ok. 4GB RAWow - nawet nie mam sily i czasu (bo zaraz wyjezdzam focic moja ukochana modelke bo ma chrzciny). Normalnie robie tylko RAWy ale z uwagi na to ze modelka miala laptopa to focilem tak zeby odrazu mozna bylo ogladac na kompie.
pozdro
P.S.
niedlugo nowe fotki z inna modelka.... ale tym razem ze spokojem musze je sam obrobic i wgrac na stronke.
gratuluje, Twoja kariera fotografa nabiera rozpedu, ale...
1. Troszke za bardzo wygladzona. i niedoswietlona buzia. oprocz tego brak zarzutow.
Jeśli chodzi o reszte to nie wiem czy tylko ja odnosze takie wrazenie, ale jak patrze modelce w oczy to nie widze ostrosci. Tyczy sie to trzech ostatnich fotek.
Co do fotek umieszczonych na linku, to podobaja mi się:
-0745
-0747
-0752 (mimo przepalen)
-0753 bardzo fajne ale powinno byc bardziej doswietlone łono modelki
-0754
-0760
-0766
I tak jak powiedział Arturo, bleda konieczna!
Pozdrawiam, zycze dalszych sukcesow i czekam na dalsze publikacje sesji:)
p.s.
przegladajac fotki w/w modelki robione przez innych fotografow stwierdzam, ze Twoja sa bardziej subtelne. Ukazuja mlody wiek dziewczyny. Te zdjecia w dziale Bielizna to calkowita porazka IMHO
Gładzone, aż do efektu braku ostrości. Ponadto chyba jakiś mało kumaty program do tego został uzyty, bo ten rozmył całe zdjęcia. Szczególnie zdjęcia nr 2 moim zdaniem kosz.
pod względem wrażenia ogólnego najprzyzwoitsze wydaje mi się nr 1. Kadr najbardziej podoba mi się w nr 3, choć ten centymetr na dole można by dodać. nr 2 całkiem mi się nie podoba, a nr 4 jest mi obojętne estetycznie.
Oprócz swiatła popracuj nad kadrowaniem.
Magda powinna bardziej "kokietować" obiektyw zamiast ustawiać pozy. Np tak jak na niektórych fotkach spod linka. Ponadto wydaje mi sie, że makijaż nie zawsze się sprawdził. Świetnie wyglada na zdjęciach gdzie modelka jest "zalotna i nieśmiała" natomiast nie podoba mi się tam gdzie chce być drapiezna. Ogółna to ładna i plastyczna dziewczyna, choć akurat nie w moim typie :)
Podsumowując preferuję zdjęcia nr 0752 i 0753 choć ida bym przekadrował.
Jak zwykle czekam na dalej.
Nie no, modelka sliczna, chodzilo mi tylko o obrobke tego jednego zdjecia. :)Cytat:
Zamieszczone przez Jeronimo
fajne modelki ... :P takim fotki pykać to zawsze wyjdą dobre... :P
Alicja
ponownie bo juz pokazywalem to zdjecie! no ale jakby ktos chcial zebym mial banana na twarzy to niech odwiedzi plfoto i odda swoj glos :-)
http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=714191
Pozdrawionka
jernimo ty masz taka kolekcje zdjec a dajesz stare zdjecia?
Oj nie ladnie!
no mam troche zdjec ale nie mam czasu obrobic. Ostatnio znalazlem robote i juz wogle mam malo czasu na focenie :(
Marzylo mi sie studio jakies porzadne a tu sie okazuje ze te tzw. porzadne to jest do bani i szkoda kasy.... chwilowo mam kryzys :P
Eh zobaczymy jak to bedzie dalej....
widze ze wogle sie nie podoba :( wiem ze troche za mocno kadrowany no ale chyba nie jest az tak zle....
Mnie sie podoba fajne jesienne barwy :D
mnie tez się podoba, ładne i ciepłe kolorki.
zaraz wskakuje na PLgniota i oceniam:)
pozdrawiam
thx :-)
mam duzo fotek ze tej sesji, niektore bylyby bardzo fajne.... niestety pociachalem palce i zrobilem brzydkie kadry :( Ach taka piekna dziewczyna to rece mi sie trzesa :P
Rick van Dyke = PLgniot ....dziwnie to zabrzmiało hehehe :wink:
Bardzo mi się podoba ta foteczka, świetne kolory i taka czysta wydaje się być :)