Przysiad słonia świetny całość bardzo ciekawa:grin:
Wersja do druku
Przysiad słonia świetny całość bardzo ciekawa:grin:
Mam dla Was kilka fotek zrobionych podczas spacerów po Bangkoku.
1. Lumphini Park
2.Widok z Baiyoke Sky Tower
3.Rzeka Menam Chao Phraya
1,2 bardzo fajnie :P
jeszcze lepiej by było gdyby w 2 tak sie ustawić (o ile było to możliwe)żeby nie było odbicia w szybie :)
a w 1 cos chyba przejechało alo przeszło :P
Architektura z okresu poprzedzającego najazd birmański to cud ówczesnej "budowlanki" i raj dla oka.
---------- Post dodany o 22:56 ---------- Poprzedni post był o 22:53 ----------
A propos kuchni: będzie żarełko tajskie dla turystów, czy tajskie dla Tajów. Pytam, bo różnica jest ogromna.
To fakt kawal historii można zobaczyć w tym miasteczku. Ale najważniejsze ze o to dbają na niektórych ruinach stoją jeszcze rusztowania i coś tam dłubią.
Bez tej architektury miasteczko raczej zniknęłoby z turystycznej mapy Tajlandii.
---------- Post dodany o 22:56 ---------- Poprzedni post był o 22:53 ----------
Na początku miałem trochę awersje jak zobaczyłem te wszystkie garkuchnie rozstawione na ulicy krotko mówiąc w nie najczystszych miejscach.
Ale jak spróbowałem pierwszy raz to już do końca wyjazdu nie bylem w żadnej restauracji tylko stołowałem się tam. Sympatyczni kucharze
mówili tylko po tajsku także nie było wiadomo co pływa w zupie:) ale ważne ze smakuje. Z europejczykiem w tych moich "restauracjach" nie jadłem oni siedzieli raczej w McDonaldzie:) Czasem jednak trzeba przypomnieć kucharzowi zęby nie wrzucał tyle chilli ile zazwyczaj bo moje gardło by tego nie zniosło:)
---------- Post dodany o 23:09 ---------- Poprzedni post był o 23:02 ----------
Te odbicie w szybie zobaczyłem niestety kiedy zgrałem zdjęcia na komputer i było już za późno.
A na pierwszym zdjęciu przejachala mi dziewczyna na rowerze z świecącymi niebieskimi króliczymi uszami.
( tak wiem ze to dziwnie brzmi ale cale to miasto jest dziwne:)
Dzieki za komentarz:)
Fantastyczna wycieczka, zdjęcia ogląda się z dużą przyjemnością
Fajnie, że znów nadajesz... tzn. wrzucasz fotki. :grin:
Spaceruj dalej bo dobrze Ci to wychodzi.
dokładnie to samo chciałam napisać i widze że mnie ubiegłaś :D
w większości bardzo dobra kompozycja, ciekawe kadry - dlatego z przyjemnością się przechodzi przez wątek
fajnei by było jakbyś kontynuował numerację a nie zaczynał od początku :)
każde zdjęcie osobny numer ;) ale to czepialstwo - tyle że łatwiej można by się odnieść do konkretnych zdjęć
mam nadzieje ze to nei koniec relacji :)
czekam na więcej i więcej :) :) :)