-
tą fotkę robiłem w całości z planem. Nie jest jakaś niesamowita, ludzie oceniają ją na średnio i niżej a czasem całkiem nisko.
W trakcie robienia jej, chciałem palucha rżnąć, to byłoby zbyt banalne. Postanowiłem że będzie to cała dłoń tylko z jednego powodu o którym szkoda sie rozpisywać bo nie chcę być posądzony o dorabianie teorii.
Reszta fotek, to zalezy jaki typ jest fotki, jeśli ulicznik wali na ulicę np Rafał, to podejrzewam że może ustawiać sie koło napisu reklamowego i czekać na ofiare (Rafle nie obraź sie prosze ale jesteś najbardziej znanym ulicznikiem :-) ) lub walić w szczęście, uda sie lub nie.
grizz, siedzisz tu chyba długo bo administratorem jestes, no chyba wiesz co i jak z fotografią ? :-)
-
Tu długość siedzenia nie ma nic do rzeczy...
Po prostu czuję, ze coś chciałes przekazac, ale nie bardzo wiem co...
Dlaczego cała dłoń? Dla obrączki?
-
wizję miałem taką aby zrobić z gościa pantoflarza któremu żona kazała nie ściągać obrączki. Z obciętego palca spadłaby :-)
Mówiłem że mam wizje, ja uprzedzałem :-) Charakter, scenariusz czy tam wizja foty.....są moje. Czesto nie liczę sie z innymi i powinny być zrozumiałe jak np....no nie wiem, Rafał ma bardzo czytelne, np fotografia Antyki z babciami (ups to chyba nie jego), to jest czytelna wizja.
Od dziś się poprawie
ps. TADEK!!! moze Tadek załapał!! :-)
-
A więc jak już Rafał Czarny określił, zdjęcie to zalicza się do kategorii "dziwactw". Mnie one odpowiadają.
Sytuacja przedstawiona na zdjęciu niezmiernie rysuje mi zdesperowanego mężczyznę, który nie potrafi być już ze swoją drugą połową, łamie się w sobie, męczy, nie potrafi zrozumieć pewnych faktów. Chce rozwodu, ale z drugiej strony coś go powstrzymuje. Decyduje się na drastyczne kroki. Brzydzi się swojego symbolu małżeństwa (pierścionek). I właśnie jako symbol, nie jako fakt widzę tę fotografię.
pozdrawiam
-
JEEEEEST! Switch DZIUBEK!!!! No i co, i warto było, dla jednego Switcha nawet!!!!
:-)
Fajne w Was jest to że jak tu sie ma wizję to można co najwyzej być posądzonym o dorabianie teorii, ale ogólnie jesteście artystami i nie trzeba jakoś sie ograniczać z wizjami, można opowiedzieć całą wizję i wy jesli wizji nie zrozumiecie to rozumiecie ze ktoś mógł taką wizję mieć. To jest właśnie piękne, gdybym te wizje opowiedział w rodzinie to dziwnie na mnie by patrzyli.
-
Jak ja nie lubię takiej dosłowności i wywlekania "co artysta chciał powiedzieć" :evil: Skoro Kwadransie decydujesz się (albo chwilowo kroczysz) na pojechane klimaty i jeżeli zdjęcie w jakiś tam sposób odzwierciedla Twe myśli/stany - moim zdaniem nie musisz, ba! nie powinieneś podawać instrukcji obsługi, wszystkiego wyjaśniać - to odziera z pojechaności.
Jeżeli mi jakiś klimat pasuje, dopowiadam sobie własne treści, wówczas przepał może okazać się na miejscu, nietypowy kadr, powalona kolorystyka, łamanie kanonów, wszystko to ma uzasadnienie.
Jeżeli zaś coś do mnie nie trafia, wówczas wyłażą przepały, zła kompozycja i pretensjonalny tytuł.
Na wszystko jest miejsce, trudno każdemu dogodzić :)
-
Ja akurat naoglądałem sie dziwacznych filmów typu "Pi" i w moim wypranym mózgu chodzą takie historie. Akurat to zdjęcie, jest jednym z tych które posiada jakąś wartość której nie widzimy. Niektóre zdjęcia są typu: "o ładny widoczek, świetnie!" na których nie zobaczymy nic poza tym co mamy wyświetlone na matrycy monitora. Mimo iż zasadniczo takie zdjęcia się różnią to w każdym z przypadków jestem w stanie postawić piątkę. Są widoki aż szczena opada, są też historie aż szczena opada.
pozdrawiam
-
agnieszka, jak już tak ładnie i mądrze mówisz (a mówisz i to prawda) to prosze cie, zaangazuj sie i zobacz jak sie broniłem przed tym badziewnym tłumaczeniem.
Ty wiesz, ze to jak opowiadanie dowcipów a potem powtarzanie puenty:
zatrzymuje facet auto koło babeczki która stoi na okazji:
- podwieźć cie?
- nie, po dwieście pięćdziesiąt
tu robią wszyscy hahaha
a opowiadający na nowo puentę:
- nie, po dwieście pięćdziesiąt hahaha
a najgorzej jak zaczyna ten zart dodatkowo tłumaczyć.
Agnieszko, ja to wiem :-) Nigdy nie będę juz tłumaczył, to odziera po prostu.
-
Nie piłam do Ciebie jeno do ludzkości, która tak bardzo chciała WIEDZIEĆ. Leniuszki...
Widziałam, że się bronisz, widziałam ;)
-
Oj to bardzo cieszy.
Ale i tak czułem sie podle jak tłumaczyłem, nie wiem tez czy grizz nie robił tego
Mozna jakoś usunąć fotkę z tego wątku? chodzi o pierwszą kolorową fotę? usunałem w galerii a ona dalej tu jest