Odp: Panasonic 20mm 1.7 w moich rękach
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
W tamten strój wlożysz najwyzej zapalniczke i kartę kredytową i ew. prezerwatywę w razie potrzeby, w moją kieszeń włożę portfel, latarkę i EPL-1 IR lub E-M5 z Lumiksem 20-stką bez problemu w razie potrzeby lub przerwy w robieniu zdjęć. W dodatkowym wizjerem juz mi się nie zmieszczą , ale co tam...
Zamieniłeś torbę fotograficzną na ... spodnie? :) Ja niestety jak kolega luc4s nie mam pomysłu jak upchnąć E-M5 z jakimkolwiek obiektywem w jakichkolwiek spodniach jakie mam a używam różnych i bynajmniej z rurkami nie mają nic wspólnego.
Swoją drogą :) Czasami pojawiają się pytania na tym forum, jaki kupić obiektyw do świeżego body. Co Wy na to, żeby zawsze pytać najpierw jegomościa, jakimi spodniami dysponuje?:) Ot tak pół serio pół żartem dla rozluźnienia.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
.... Co Wy na to, żeby zawsze pytać najpierw jegomościa, jakimi spodniami dysponuje?:) Ot tak pół serio pół żartem dla rozluźnienia.
rozluźnianie w spodniach to śmierdząca sprawa
Bo to sie gustowne dresiki tudziez bojowki nosi ;)
pozdro
Jesienią dresiki są nie do zastąpienia. Szelest, który dają pozwala idealnie kamuflować się wśród szelestów liści, opadłych na ziemię. Swoją drogą :) wyobraźcie sobie taki obrazek - fotograf niczym kowboj z bojówkami a w nich dwa peny niczym rewolwery i pytanko - komu pstryknąć ślubne zdjęcie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Zamieniłeś torbę fotograficzną na ... spodnie? :)
A co w tym dziwnego? Może niekoniecznie zamienić torbę foto na cokolwiek, ale mały aparat najwygodniej IMHO nosić właśnie w kieszeni kurtki, spodni itp. Ja często przewożę aparat w kieszonce na plecach koszulki/kurtki rowerowej. OMD ma ten nieszczęsny "pryzmat", Peny nosić wygodniej. E-PM2 z takim Lumixem 20/1.7, a jeszcze lepiej 14/2.5 to jest cudownie mobilny sprzęt.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Zamieniłeś torbę fotograficzną na ... spodnie? :) Ja niestety jak kolega luc4s nie mam pomysłu jak upchnąć E-M5 z jakimkolwiek obiektywem w jakichkolwiek spodniach jakie mam a używam różnych i bynajmniej z rurkami nie mają nic wspólnego.
Swoją drogą :) Czasami pojawiają się pytania na tym forum, jaki kupić obiektyw do świeżego body. Co Wy na to, żeby zawsze pytać najpierw jegomościa, jakimi spodniami dysponuje?:) Ot tak pół serio pół żartem dla rozluźnienia.
Chodzę w takich turystycznych z Decathlonu, maja dwie całkiem pojemne kieszenie, ale głównie na aparat i obiektywy użuwam taki płaski plecak od Olympusa. Byl kiedys na wysprzedaży.
3 załącznik(ów)
Kolejna część.Tym razem zapraszam na odcinek zatytułowany "OlyTalibowie : Na szlaku Bandingu naleśnikowego" .
Do tego testu zabrałem aparat z obiektywem do samych ciemnych czeluści, gdzie to ponoć się nigdy zdjęć nie robi(uderzając do wszelkich dyskusji na temat przydatnego wysokiego iso w mikrusach i argumentacji "ale po co komu takie duże iso,skoro tam i tak jest za ciemno,bo tylko płomień świecy daje światło" czy jakoś tak tam to brzmi.) Mam nadzieję,że nie zlinczujecie mnie za selfie(chociaż po reklamach epl7 pewnie tak się widzi większość użytkowników naszego systemu) i za delikatne niedoświetlenie,nie chciałem po prostu przepalić. Pierwsze zdjęcie jest na iso1600,drugie na 3200 czwarte na ostatnim nieprogramowalnym Iso czyli 5000.
Miłych poszukiwań!
Załącznik 133707Załącznik 133708Załącznik 133709
Oglądając filmy reklamowe nowego PENa, przedniego też pewnie to dotyczy to aparat dla szafiar i znawczyń mody...dziwnie się czuję nim fotografując. :-P
Szkoda, tego modelu też to dotyczy, obiektyw fajny, ale użyteczne ISO kończy się na 1600,...:|
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
powiem tyle - jak masz TAKI egzemplarz 20stki to go szanuj i tanio nie sprzedawaj.
Dobra robota!
Banding widać chyba bardziej niż w E-M10, piszę chyba bo bardzo rzadko fotografowałem w takich warunkach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
powiem tyle - jak masz TAKI egzemplarz 20stki to go szanuj i tanio nie sprzedawaj.
A co w nim takiego szczególnego?