Wczoraj zostałem posiadaczem Manfrotto MK393-H, kupiony w Euro AGD - dość niespodziewanie zresztą - za 119 zł nówka nie śmigana:) cena czyni cuda więc wszystkie moje dylematy z miejsca się rozwiały;)
Wersja do druku
Wczoraj zostałem posiadaczem Manfrotto MK393-H, kupiony w Euro AGD - dość niespodziewanie zresztą - za 119 zł nówka nie śmigana:) cena czyni cuda więc wszystkie moje dylematy z miejsca się rozwiały;)
Dlaczego taka cena? Za takie pieniądze to faktycznie świetny zakup.
Potrzebuję niezłego statywu. Z niezłą ceną :grin: Przede wszystkim by nie "zgrzypiał" jak panoramuje z lewej na prawą mając zamocowaną kamerę... Wszystko cholera się przesadziście nagrywa :???: Pół biedy jak dźwięk nieistotny i mogę go wyciąć dając inny podkład, ale czasem owszem jest potrzeba pozostawienia..
Druga potrzeba w statywie do pewne mocowanie, bym niosąc go wraz z ukochanym aparatem na ramieniu, nie myślał czy mocowanie już się wyłamie czy przy innej okazji.
Mam obecnie statyw HAMA 160 Jest niezły ale ma te wady o których napisałem......
żródła ceny nie znam, ale z zakupem łatwo nie było: po zamówieniu musiałem odczekać 2 tygodnie, kiedy to dostałem maila, że nie prawdopodobnie nie będą w stanie zrealizować zamówienia ale za to mogą dać zniżkę na coś innego. Z tej oferty nie skorzystałem, na maila nie odpowiedziałem i właściwie zapomniałem o sprawie a tu 3 tygodnie później info, że zamówienie zrealizowane i statyw czeka, gdyby kilka dni wcześniej byłoby na urodzinki:) niestety cena mogła być błędem bo po moim zamówieniu statyw zniknął z oferty RTV Euro AGD
Krakman - Twoje odczucia względem Hamy w pełni rozumiem, nie wiem co uznajesz za dobrą cenę ale użytkowo dobrze kojarzy mi się Slik Pro 330dx (bawiłem się tym u kumpla), mój Manfrotto chyba do filmowania nie będzie idealny bo jedno pokrętło odpowiada za ruch w pionie i poziomie, ale mocowanie aparatu robi bardzo solidne wrażenie.
Skoro Manfrotto to może Compact Action? cena trochę ponad 200 a trochę solidniejszy, wyższy i z wygodniejszą głowicą.
To że jedno odpowiada za ruch w pionie i poziomie nie przeszkadza bo generalnie jeździ się z lewa na prawo albo góra dół... A szarpanie się z pokrętłem by zluzować jedno a zakręcić drugie w trakcie filmowania to nie jest fajne...
No i CISZA ma być , bez skrzypienia...:grin: